Haberler

Güneydoğu'dan 'Zeytin Dalı Harekatı'na Destek

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen), Diyarbakır, Şırnak ve Siirt’te düzenlediği basın açıklamalarıyla, “Zeytin Dalı Harekatı”na destek verdi.

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen), Diyarbakır, Şırnak ve Siirt'te düzenlediği basın açıklamalarıyla, "Zeytin Dalı Harekatı"na destek verdi.

Memur-Sen tarafından, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Suriye'nin Afrin bölgesindeki terör unsurlarına yönelik sürdürdüğü "Zeytin Dalı Harekatı"na destek vermek amacıyla, Diyarbakır, Şırnak ve Siirt'te basın açıklamaları düzenlendi. "Tüm Anadolu ayaktayız, emperyalizme karşı savaştayız" pankartlarını açıldığı açıklamalarda, "Teröre geçit yok", "Mücadelemiz sürecek, emperyalizm yenilecek" ve "Mehmetçiğe selam, desteğe devam" dövizleri taşınarak, dualar okundu.

Diyarbakır

Diyarbakır'daki açıklama, Yenişehir ilçesinde bulunan sendika binası önünde yapıldı. Sendika üyelerinin katıldığı açıklamayı okuyan Memur-Sen Şube Başkanı Yunus Memiş, Türkiye'nin terörle mücadele konseptini, terör örgütlerine yönelik bitirici darbe hamlesini savaş olarak göstermeye çalışanların olduğunu belirtti. Emperyal kulvarda ve kapitalist blokta yer alan sözde müttefik ve dost ülkelerin, Türkiye'ye yönelik örtülü savaş ilanını sivil hassasiyeti ambalajıyla perdelemeye çalışanların bulunduğuna dikkat çeken Memiş, "DEAŞ, PKK/PYD ve FETÖ arasındaki hem gizli hem de kirli ittifak, bütün çıplaklığıyla ortaya çıkmıştır. Afrin'de yürütülen operasyona karşı içeride karşıt cephe oluşturmak için ter ve dil dökenlere de bizim nazarımızda bu kirli ittifakın, tapınak şövalyeleri hükmündedir. 28 Şubat'ta FETÖ'nün neler yaptığı, 28 Şubat mağdurları olan yüzlerce kişinin hala cezaevinde olduğu ve hala birçok kişinin 28 Şubat fişlemesi ile görevinden uzaklaştırıldığı, 15 Temmuz'da FETÖ aparatıyla gerçekleştirilen işgal girişimi sırasında, sınırımızın güneyinde PKK'lı teröristlerin tetikte beklediği de herkesin malumu. Suriye'nin kuzeyinde DEAŞ, PKK/PYD arasındaki dönüşümlü strateji de öyle. DEAŞ'la mücadele ediyor diyerek PYD'nin terör faaliyetlerinin DEAŞ'la üstünün örtüldüğünü de hepimiz biliyoruz. Daha da ötesi, DAEŞ'le mücadelede hikayesi abartılarak ile PYD'nin silah sermayesi artırılarak, örgütler arası dayanışmanın derinleştirildiğini de biliyoruz. '15 Temmuz darbe girişimiyle ordusu zayıfladı' dedikleri Türkiye'nin teröre karşı sürdürdüğü başarılı operasyonlar sonrasında, sivil katliam yapmakla mahir bazı ülkelerin 'siviller zarar görüyor' kartını devreye sokmaları da gerçekten manidar" dedi.

Şırnak

Şırnak'taki açıklama Sanat Sokağı'nda yapıldı. Açıklamaya, sendika üye ve yöneticilerinin yanı sıra AK Parti İl Başkanı İbrahim Halil Erkan da katıldı. Şube Başkanı Abdullah Çatı, Afrin'de yaşananlar üzerinden ortaya çıkan iki fotoğrafın olduğunu anlatarak, birincisinin küresel terörle mücadele konusunda bedenini taşın altına koyan Türkiye, ikincisinin ise terör örgütleriyle stratejik ortaklık kuran ve bu şekilde Türkiye'nin yoluna taş koymaya çalışan küresel şer şebekesi olduğunu ifade etti. Sulh ve adalet istediklerine dikkat çeken Çatı, şunları kaydetti:

"Fakat emperyalizm bölgemizden kovulmadan, emperyal taşeronu kanlı terör örgütlerinin kökü kazınmadan bunun sağlanamayacağını da çok iyi biliyoruz. Bu yüzden de çok rahat şunu deklare ediyoruz, 'Türkiye, terörle mücadele ediyor, emperyalizme karşı da onurlu bir savaş veriyor.' Tam da bu yüzden Türkiye'nin Afrin'de gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekatı'nı bütün benliğimizle destekliyor, cephede vuruşan askerlerimize de 'Allah yardımcınız olsun' diyoruz."

Siirt

Siirt'te Kent Meydanı'nda yapılan açıklamada konuşan Memur-Sen Şube Başkanı Murat Şeker ise, "Operasyonun başlangıcından bugüne kadar 'Düğüne gidiyoruz' diyen nice yiğidimizi şehadete uğurladık. Vatan için şehadet şerbetini içen her yiğidi Süleyman Şah ve şehit düştükleri her yeri Süleyman Şah türbesi kabul ediyoruz. Biz, bütün inanmışlığımızla bir kez daha haykırıyoruz, onlar ölümü öldürdüler ve ölümsüzlük otağını mesken tuttular" diye konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Memur Sen Şırnak Siirt Politika Güncel Haberler

title