Haberler

Halkbank'ın Kobi Kredileri Yüzde 33.3 Artışla 77.6 Milyar Liraya Çıktı

Toplam aktifleri 2017 yılında yüzde 31.9 artışla 305.4 milyar liraya yükselen Halkbank'ın KOBİ kredileri de aynı dönemde yüzde 33.3 yükselerek 77.6 milyar liraya çıktı.

Toplam aktifleri 2017 yılında yüzde 31.9 artışla 305.4 milyar liraya yükselen Halkbank'ın KOBİ kredileri de aynı dönemde yüzde 33.3 yükselerek 77.6 milyar liraya çıktı.

Halkbank'tan yapılan açıklamaya göre, KOBİ'ler ile esnaf ve sanatkarların en büyük destekçisi olmayı hedefleyen Halkbank, bu sonuçlarla, KOBİ kredileri alanındaki pazar payını da yüzde 14.8'e taşıdı.

Açıklamada, "Bankacılık sektörü genelinde, nakdi kredilerin bir önceki yılsonuna göre yüzde 21 artış sergilediği bu dönemde kaynaklarını reel sektörün desteklenmesi yönünde kullanan Halkbank, nakdi kredilerindeki yüzde 28.5 artışla nakdi krediler sıralamasında dördüncü banka oldu" denildi.

Halkbank'ın geride bıraktığımız yılda önceliğinin bilanço ve hizmet kalitesini aynı anda yükseltecek altyapı yatırımlarını sürdürmek olduğunu belirten Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan şunları söyledi:

"2017 yılı, küresel ekonomideki gelişmelerin etkisiyle zorlu bir dönem olarak geride kaldı.

"Bu süreçte dengeli ve kontrollü bir şekilde büyüyen Bankamızın performansı, bilanço rakamlarına da olumlu yansıdı.

"Bankamızın 80. yıldönümünü kutlayacağımız 2018'de de Halkbank'ın köklü bankacılık geleneğinden aldığımız gücü geleceğe taşıyacak adımlar atacağız.

"Bu süreçte önceliğimiz yine Türkiye ekonomisinin lokomotifi KOBİ'ler olacak.

"Geçtiğimiz yıl özellikle Kredi Garanti Fonu kefaletli kredi kullandırımında gösterdiğimiz performansla KOBİ Bankacılığı alanında önemli bir çıkış yaptık ve KOBİ kredilerimizi yüzde 33.3 artırdık.

"2018 yılında da KOBİ'ler ile esnaf ve sanatkarlara öncelik veren kredi plasman politikamıza devam edeceğiz.

"KOBİ kredilerinin nakdi krediler içindeki payını, 2018 yılı sonunda yüzde 40 düzeyine çıkarmayı hedefliyoruz.

"Sektörün 5. büyük bankası olarak bu yıl kredide yüzde 17, mevduatta yüzde 20 büyümeyi planlarken, bilançomuzu ise yüzde 16 büyütmeyi hedefliyoruz.

"Hedefimiz, ekonomik alanda oluşturduğumuz değeri sosyal ve kültürel düzeyde de artırmak."

Bu yıl da KOBİ ve Esnaf Bankacılığı alanında geliştirecekleri ürünlerle reel sektörün ihtiyaç ve beklentilerine uygun yenilikçi çözümler sunacaklarını belirten Arslan, şöyle devam etti:

"İstihdam ve girişimciliği desteklemek adına geliştirdiğimiz KOBİ'lere İstihdam Destek Kredisi ve KOBİ İş Geliştirme Kredisi gibi ürünlerimizle, KOBİ'lerin ve yeni iş kurmak, işini geliştirmek isteyen girişimcilerin yanında olacağız.

"Benzer şekilde stratejik öneme sahip sektörlerin desteklenmesi amacıyla Savunma Sanayi Destek Kredisi, İthal İkamesine Destek Kredisi ve Tekno Ürün İmalatına Destek Kredisi gibi ürünlerimizi hizmete sunacağız.

"Esnafı KOBİ'ye KOBİ'yi büyük sanayi erbabına dönüştürme gayemiz kapsamında esnaf ve sanatkarlara yönelik sıfır faizden başlayan avantajlı krediler sunuyoruz.

"Hazine destekli KGF teminatlı KOBİ Kredileri ile Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Kredileri bu yıl da temel kredi ürünlerimiz olacak.

"Bugün Sırbistan ve Makedonya'da 75 şube ve 1000'e yakın çalışanımızla yaklaşık 1 milyar euro tutarında bir aktif büyüklüğe sahibiz.

"Türkiye'den aldığımız güçle bu bölgede daha da büyüyebiliriz.

"Uygun fırsatlar söz konusu olduğunda etki alanımızı genişletmek istiyoruz.

"Önümüzdeki dönemde de Balkanlar ve Orta Avrupa'da varlığımızı güçlendireceğiz.

"Geniş muhabir bankacılık ağımız, yurtdışı şubelerimiz, Londra ve Singapur gibi küresel finans merkezlerinde bulunan temsilciliklerimizle uluslararası bir marka olmaya devam edeceğiz." (Fotoğraf) - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Osman Arslan Halk Bankası Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

İran İsrail'e saldıracak mı? İran'dan İsrail'e misilleme gelecek mi? Merkez Bankası döviz kurları 2024! 1 Amerikan doları ne kadar? Yıl sonu dolar kuru ne kadar olur? Suphiye Orancı kimdir? Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan kızları olduğu iddia edilen Suphiye Orancı kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç oldu? MB dolar tahmini için ne dedi? Taksiciyi öldürüp araçtan atan yabancı uyruklu şahıs tutuklandı mı? İfadesinde ne dedi? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç TL? Merkez Bankası enflasyon beklentisi yüzde kaç? TOKAT'TA DEPREM | Tokat depreminin ardından yaşanan hasarın boyutu ne? Noterler Cumartesi günü açık mı? Noterler Cumartesi günü çalışıyor mu, saat kaça kadar açık? ALES/1 sınavı ne zaman 2024? ALES bu hafta mı? ALES sınav giriş yerleri! KIZILCIK ŞERBETİ fragmanı yayınlandı mı? Umut, Nursema'yı aldattı mı? Son bölümde ne oldu? İzmir Cuma namazı saat kaçta? İzmir Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İzmir cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ || Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Aşkım Kapışmak kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Aşkım Kapışmak kaç yaşında, nereli? Aşkım Kapışmak biyografisi! DGS sınav yerleri ne zaman belli olacak 2024? DGS sınavı ne zaman? 2024 DGS başvuruları ne zaman?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title