Haberler

Başbakan Yıldırım'dan Merkel'e Çağrı: Yeni Bir Sayfa Açalım, Geçmişi Unutalım

Güncelleme:

Başbakan Binali Yıldırım, Almanya Başbakanı Merkel ile yapılacak görüşme öncesi yaptığı açıklamada, "Yeni bir sayfa açalım, geçmişi unutalım ve ilişkileri daha da genişletelim" dedi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel ile yarın Berlin'de görüşme yapacak olan Başbakan Binali Yıldırım, "Yeni bir sayfa açalım, geçmişi unutalım, geleceğe bakalım ve ilişkileri daha da genişletelim" dedi.

"YENİ BİR SAYFA AÇMANIN ZAMANI GELDİ"

Başbakan Yıldırım, Almanya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin daha da genişletilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Şimdi yeni bir sayfa açmanın zamanı geldi. Böyle düşünüyorum. Şansölye Merkel ile sansürsüz her konuda konuşacağımızı tasarlıyorum. Biz şunu söylüyoruz; Almanya Avrupa'nın omurgası. Türkiye bölgenin omurgası. Bundan dolayı Avrupa ve Almanya ile Türkiye arasındaki ilişkiler sadece AB-Türkiye ile değil, 4 milyon Türk kökenli için de önemli. Yeni bir sayfa açalım. Geçmişi unutalım, geleceğe bakalım ve ilişkileri daha da genişletelim." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Binali Yıldırım Angela Merkel Almanya Berlin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title