Haberler

    Bireysellik Değil Sistem Kazandı!

    Fenerbahçe'nin bu sezonki performansında Aykut Kocaman'ın ısrarla üzerinde durduğu "Doğru Oyun - İrade Oyunu" anlayışı ön plana çıktı.

    SENAD OK

    Sarı-lacivertli ekip bireysel istatistiklerde çok geride kalmasına rağmen takımdaşlığın ağır bastığı sistemi sayesinde şampiyonluk yarışındaki iddiasını korumayı başardı, tecrübeli hocanın "Bireysel oynayarak hiçbir şey kazanamayız" düşüncesi 21. hafta itibarıyla doğrulandı.

    Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, sezon başından bu yana bireysellikten uzak futbolun kendilerini hedefe ulaştıracağını savunuyordu. "Bireysel oynayarak hiçbir şey kazanamayız" ifadesini kullanan Kocaman takım ve sistem oyunu vurgusu yapıyordu.

    21. hafta geride kaldığında yaşanan birçok şanssızlık ve sıkıntıya rağmen zirveden üç puan geride olan Fenerbahçe, Kocaman'ı doğrular şekilde yoluna devam ediyor. Gol, isabetli şut, şut, asist, ceza alanına gönderilen top, adam geçme gibi bireysel yeteneklerin ön planda olduğu istatistiklerde sarı-lacivertli futbolcular ya gerilerde kaldı ya da listeye giremedi. Bu tablo aslında negatif bir durum gibi gözükse de Aykut Kocaman'ın söylemlerini de bir anlamda destekler nitelikte...

    Şu an ilk 11'de düşünülmeyen Valbuena 7 asistle ligde üçüncü sırada yer alırken, ceza sahasına en çok top gönderen 7. isim oldu. Giuliano 8 golle en çok gol atan 10. isim olarak sıralamaya girdi. Bu iki isim dışında matchstudy'nin verilerine göre ligde en çok pas yapan 9. futbolcu ise Souza oldu.

    Diğer kategorilerde hiçbir sarı-lacivertli futbolcu ilk 10'a dahi giremedi. Bireysel yetenekler açısından istatistiklere bakıldığında ligin en geride olan takımlarından biri gözüken sarı-lacivertliler buna rağmen zirveye yakın kalmayı başardı.

    Ligin en az mağlup olan takımı olan sarı-lacivertlilerin bu sezonki performansında bireysel başarı ve istatistikten çok, Kocaman'ın ısrarla üzerinde durduğu ve "Doğru Oyun - İrade Oyunu" olarak adlandırdığı sistemin etkisi büyük...

    Aatıf örneği

    Rakamlara bakıldığında bu sezon hücumda hiç katkı veremeyen Aatıf, Teknik Direktör Kocaman'ın vazgeçilmezi durumunda. Oynadığı bölge itibariyle gol ve asist yapması beklenen futbolcu tek bir katkı bile sağlayamadı. Ancak buna rağmen ilk 11'in değişilmezi olmayı sürdürüyor. Geçen sezon ligde 5 gol ve 5 asist ile oynayan futbolcu bu sezon skora doğrudan katkı yapmasa bile Kocaman'ın istediği "Doğru Oyuna" bağlı kalarak sistemin işlemesine önemli katkı sağlıyor.

    ]

    ]

    ]

    ]

    Kaynak: Skorer / Spor

    Aykut Kocaman Fenerbahçe Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    22 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 22 Nisan Pazartesi burç yorumları nedir? 23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title