Haberler

Yıldırım-Merkel Görüşmesi Sonrası Önemli Açıklamalar

Başbakan Binali Yıldırım, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Almanya'da bir araya geldi.

Başbakan Binali Yıldırım, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Almanya'da bir araya geldi. Ardından basın mensuplarının karşısına geçen iki Başbakan açıklama yaptı.

Başbakan Binali Yıldırım, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bir araya geldi. Almanya'ya çalışma ziyaretinde bulunan Başbakan Binali Yıldırım, Berlin'deki Başbakanlık binasında Alman mevkidaşı Merkel ile baş başa görüşme gerçekleştirdi. Yıldırım ve Merkel görüşmenin ardından ortak basın toplantısına geçti.

Başbakan Binali Yıldırım, "Hem Türkiye hem Almanya arasındaki ikili ilişkilerimizi sınırlı zamanda değerlendirme fırsatı bulduk. Merkel darbecilerin yargılanması konusundaki görüşünü paylaştı. Türkiye terörle mücadelede sadece kendi vatandaşlarının canını korumuyor aynı zamanda NATO'nun sınırını da koruyor. 3.5 milyon mülteciyi ağırlıyoruz. Onların her türlü ihtiyacını görüyoruz. Terörün Avrupa'ya yayılmasının da önüne geçiyoruz. İsimleri ne olursa olsun bunların amacı huzuru bozmak yeni sorun alanları oluşturmak. Bu mücadeleyi verirken dostlarımızı daha fazla yanımızda görmeyi arzuluyoruz. Zeytin Dalı operasyonun aynı amaca yönelik. Deniz Yücel ve diğer zanlılar belirli suçlamalara karşı tutukludur. Bunlardan bir kaç tanesinin mahkemesi görüldü. Hukuk devleti kuralları içinde gerekli olanlar yapılacaktır. Davalar hukuk ilkeleri çerçevesinde devam ediyor. Böyle davaların bizim Almanya ile ilişkilerimize zarar vermesini istemeyiz. Suriye'deki savaşı biz başlatmadık. Mülteci sorunu da sadece bizim sorunumuz değil" dedi.

ALMANYA BAŞBAKANI MERKEL'İN AÇIKLAMALARI

Almanya Başbakanı Merkel de, "Deniz Tuncel davasının bizim açımızdan çok önemli olduğunu ifade ettim. Almanya olarak Türkiye deki darbe girişimini her zaman kınadığımızı ifade ederek bir kez daha kınadım. NATO açısından ABD ile ilişkilerle ilgili kaygılarımız var. İlişkilerimizi daha yoğum biçimde sürdürmek istiyoruz. Mülteciler konusunda AB fonlarının bir an önce ödenmesi gerekiyor.Çok önemli çok faydalı bir görüşme oldu. Almanya'da şiddet kesinlikle yasaktır" diye konuştu.

(İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Binali Yıldırım Angela Merkel Türkiye Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title