Haberler

    Kocaman'ın Mihenk Taşları!

    CELAL UMUT EREN

    Fenerbahçe'de zorlu lig yarışı devam ederken Aykut Kocaman'ın düzenli kadrosu dikkat çekiyor. Kadro konusunda istikrar yakalayan Kocaman, özellikle iki isim; Aatif Chahechouhe ve Nabil Dirar'dan çok memnun gözüküyor.

    Aykut Kocaman, sürekli olarak ilk 11'de kullandığı iki Faslı yıldızı her yönden ele alıyor. Aatif ve Dirar'ın hem antrenman hem de maçlardaki istatistikleri, analizleri ve görüntüleri teknik heyetin öne çıkardığı konuların başında geliyor. Sık sık eleştirilere maruz kalmasına rağmen bu ikiliden vazgeçmeyen Aykut Kocaman'ın bazı haklı gerekçeleri bulunuyor. OPTA'nın da desteklediği rakamlara göre Aatif ve Dirar'ın koşu ortalamaları, pas isabetleri, top kapmaları, ikili mücadeleleri ve takıma katkıları fazlasıyla öne çıkıyor.
    Aatif ile Dirar, koşu ortalamalarında her maçta takımın en iyi 5 futbolcusu arasında yer alıyor, ikili 12 kilometrelik ortalamaya sahip. Öte yandan, ikilinin maç başına top kapma oranları 5'i buluyor. Ayrıca Aatif ve Dirar'ın maç başı pas isabet oranı da yüzde 80'nin altına hiç düşmüyor.
    İkili mücadele kazanma oranları da yüzde 50 bandında duruyor. Hücum anlamında ise Dirar daha verimli duruyor. Maç başına 5 orta denemesi olan ve 4 asistle oynayan 31 yaşındaki futbolcu 21 haftanın 19'unda sahada yer aldı. Aynı şekilde Aatıf da 16 maçla istikrarını gösterdi.
    ]
    ]
    ]

    Kaynak: Skorer / Spor

    Aatif Chahechouhe Aykut Kocaman Fenerbahçe Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title