Haberler
BBC

Florida Katliamında Skandal! FBI'ı Saldırgan Hakkında Uyarmışlar Ancak Bir Şey Yapılmamış

Güncelleme:

ABD Federal Soruşturma Bürosu, 17 kişinin öldüğü silahlı saldırıyı gerçekleştiren 19 yaşındaki Nikolas Cruz hakkındaki ihbara rağmen saldırganın engellenememesi üzerine bir inceleme başlattı.

ABD'de 2012'den beri gerçekleşen en ölümcül okul baskınını gerçekleştiren Cruz'un bir YouTube videosu altına "profesyonel bir okul katliamcısı olacağım" yorumu yazdığı belirtiliyor. FBI daha önce Cruz'la ilgili kendilerine ihbar geldiğini doğrulamıştı.

OKULA SIRT ÇANTASI İLE GİRMEMESİ İÇİN UYARILMIŞ

ABD basınına göre saldırıya uğrayan okuldaki öğretmenler de Cruz'un okula sırt çantasıyla girmesine izin vermemeleri konusunda uyarıldıklarını söylemişti.

FBI, YouTube videosu altına bırakılan yorumu incelediklerini fakat bunu kimin yaptığını tespit edemediklerini açıkladı.

BİR KULLANICI FBI'A ŞİKAYETTE BULUNMUŞ

YouTube kullanıcısı Ben Bennight, videonun altındaki yorumu gördükten sonra FBI'ı arayarak bilgi verdiğini 20 dakikalık bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini duyurmuştu.

Curz'un okuldan neden atıldığı ise netlik kazanmış değil.

OKULDAN ATILMIŞ

Dönem arkadaşları sırt çantasında mermiler bulunduğu için atıldığını söylese de yerel polis Cruz'un bir saldırı gerçekleştirme potansiyeli olduğuna dair bilgileri olmadığını söylüyor. Saldırıda ölen öğrencilerin yaşı 14 ile 18 arasında değişiyor.

Chris Hixon ve Scott Beigel adlı iki öğretmenin de öğrencilerini korumak isterken kurşunlara hedef olarak hayatlarını kaybettikleri belirtiliyor.

BBC

Amerika Birleşik Devletleri Florida Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title