Haberler

Çıkarları İçin Yardım Yapanlar, Kürtleri de Vuracak"

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "terör örgütü yöneticiliği" suçundan yargılandığı davaya devam edildi.

Demirtaş, Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen davanın üçüncü gününde savunmasını tamamladı. Güvenlik gerekçesiyle Diyarbakır'dan Ankara'ya alınan duruşmaya, Demirtaş'ın avukatları, yakınları ve HDP milletvekilleri katıldı.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) faaliyetlerine ilişkin suçlandığını belirten Demirtaş, bu yapının silahlı terör örgütün elebaşı Abdullah Öcalan'ın talimatıyla kurulduğunun iddia edildiğini, ancak bunun gerçeği yansıtmadığını savundu.

DTK'nın yasal zeminde toplumun bütün renklerinin yansıtıldığı bir oluşum olduğunu savunan Demirtaş, bu çatı altında toplumsal sorunlara çözümler önerildiğini ifade etti.

Şiddete yönelmeden insanlara farklı bir yol göstermeyi hedeflediklerini anlatan Demirtaş, devletin de bu anlayışı desteklediğini, ancak FETÖ'nün 2007'den sonra toplumun benimsediği demokratik sürece karşı çıktığını kaydetti.

Demirtaş, "DTK çatısı altında toplumun her kesimiyle bir araya geldik. Gençlere silahtan başka alternatif bir yol olduğunu göstermek istiyorsak bunu yapmak zorundaydık. Devlet de bu fikirdeydi. Kim buna karşıydı? Cemaat. (FETÖ) Dinlemeleri onlar yaptı, dinlemeleri çarptırdılar. Amaç, olası barışı önlemekti. Onların kontrolündeki emniyet ve jandarma istihbarat, bilgi topluyordu. Adliyedeki kendilerinden olan hakimler de usulsüz dinleme kararı alarak destek veriyordu." dedi.

FETÖ'nün emniyetteki gücünü kullanarak, 2009'da KCK adı altında, partilerine yönelik operasyon yaptığını belirten Demirtaş, şöyle devam etti:

"Ülkede tam normalleşme süreci başlamış, PKK silahı bırakmış, böyle bir dönemde 51 Kürt siyasetçiyi gözaltına aldılar. İyi bir şey yapmadıklarını söyledik. Dönemin Diyarbakır Başsavcısı Durdu Kavak, bize 'Sizi izlemeye, dinlemeye devam edeceğiz' dedi. Bu savcı şimdi FETÖ itirafçısı olmuş. O dönem şiddetten sivil siyaset dönemine geçiş dönemiydi. DTK böyle bir faaliyet için kuruldu. Cemaat bunu bir tuzağa dönüştürdü. Bu çalışmalar devam etseydi belki PKK'ya silahları bıraktırmış olacaktık."

- "Yardım yapanlar, yeri geldiğinde Kürtleri vuracak"

Ortadoğu'da yaşanan çatışmalar nedeniyle bazı ülkelerin çıkarları doğrultusunda Kürtlere yardım ettiklerini ifade eden Demirtaş, yeri geldiğinde yardım yapanların Kürtleri de vuracaklarını söyledi.

Demirtaş, "Dünyanın bütün ülkeleri gelip Kürtlere yardım etmeye çalışıyor. Kürtlerin kara kaşı kara gözü için değil. Hepsinin kendi çıkarı var. Biri silah veriyor, biri tır gönderiyor. Hepsinin kendi çıkarı var. Yeri geldiğinde en başta onlar Kürtleri vururlar, vuracaklar. Ama işte Türkiye'nin de 'Çaresiz kaldılar, ezilsinler, yok olsunlar dememesi' lazım. Devletin de hükümetin de oradaki Kürtleri yanına alması lazım. Çünkü Kürtler partilerden, örgütlerden ibaret değildirler, bir halktır." diye konuştu.

Demirtaş'ın savunmasını tamamlamasından sonra duruşmaya ara verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Selahattin Demirtaş Diyarbakır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title