Haberler

Deniz Yücel'in Serbest Kalmasına Başbakan ve Merkel'den İlk Yorum

Güncelleme:

Başbakan Binali Yıldırım, Deniz Yücel'in serbest bırakılmasından sonra Almanya'da açıklamada bulundu. Yıldırım, "Almanya- Türkiye ilişkilerinde geçtiğimiz dönemde meydana gelen bazı sıkıntılar bugün giderilmiş gibi gözüküyor. İnşallah daha iyi olacak." ifadelerini kullandı.

"İLİŞKİLERİMİZ GELİŞTİRECEK ADIMLARI KARŞILIKLI ATACAĞIZ"

Türkiye- Almanya ilişkileriyle ilgili konuşan Başbakan Yıldırım, "Bundan sonra ilişkilerimizi geliştirecek adımları karşılıklı atacağız. Bunu yaparken tabii ki bizim beklediğimiz, birliğimizi, beraberliğimizi bozmaya yönelik zararlı faaliyetlere izin verilmemesi, terör örgütlerine müsamaha gösterilmemesi. Bu bizim olmazsa olmazımız." dedi.

MERKEL: SERBEST BIRAKILMASINDAN MEMNUNUM

Gazeteci Deniz Yücel'in serbest bırakılması sonrası açıklama yapan Almanya Başbakanı Angela Merkel, "Deniz Yücel serbest kaldığı için memnunum" dedi.

Merkel, Türkiye'de cezaevinde olan diğer Almanların da serbest bırakılmasını umduğunu söyledi.

ALMAN HÜKÜMET SÖZCÜSÜ: HERKESİN ÇABA HARCADIĞI BİR KONUYDU

Alman Hükümet Sözcüsü Yardımcısı Ulrike Demmer, Türkiye'de tutuklu bulunan "Die Welt" gazetesi muhabiri Deniz Yücel'in tahliye edilmesi konusunda herkesin çaba harcadığını söyledi.

Bu konunun kendileri için çok önemli olduğunu Başbakan Angela Merkel'in de dün Başbakan Binali Yıldırım ile yaptığı görüşmeden sonra düzenlenen ortak basın toplantısında dile getirdiğini anımsatan Demmer, "Yücel'in tahliye edilmesi, herkesin bugüne kadar çaba harcadığı bir konuydu." dedi.

"TÜRK ADALETİNE TEŞEKKÜR EDERİZ"

Basın toplantısına katılan Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Rainer Breul da Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in bu konuda geçen haftalarda yoğun çabaları olduğuna hatırlatarak, Yücel'in serbest bırakılmasını olumlu karşıladıklarını kaydetti.

"Türk adaletine teşekkür ederiz." diyen Breul, bu konuda henüz ayrıntılı bilgilere sahip olmadıkları için daha fazla açıklama yapamayacağını kaydetti.

ALMANYA DIŞİŞLERİ BAKANI : MAHKEMENİN KARARINDAN DOLAYI ÇOK MUTLUYUZ

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Türkiye'de tutuklu bulunan "Die Welt" gazetesi muhabiri Deniz Yücel'in tahliye edilmesi yönündeki mahkeme kararından dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Gabriel, Münih'te yaptığı açıklamada, son dönemde Türk hükümetiyle özellikle de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile çok sayıda görüşme yaptığını ve böylelikle güven inşa etmeye çalıştıklarını belirtti.

GAZETECİ DENİZ YÜCEL BUGÜN SERBEST BIRAKILDI

Alman Die Welt Gazetesi'nin Türkiye muhabiri Deniz Yücel hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcılık, "Örgüt propagandası yapmak ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik" iddialarıyla 4 yıldan 18 yıla kadar hapis talebiyle iddianame düzenledi. İddianameyi kabul eden 33 Ağır Ceza Mahkemesi, Yücel'in tensiple tahliyesine karar verdi.

BAŞBAKAN'IN MERKEL İLE GÖRÜŞMESİNDE GÜNDEME GELMİŞTİ

14 Şubat 2017 tarihinde gözaltına alınan Yücel, 27 Şubat 2017'de çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Türkiye - Almanya ilişkilerinde tırmanan gerilimin önemli bir maddesini oluşturan Yücel'in tutukluluğu Başbakan Binali Yıldırım'ın dün Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşmesinde de gündeme gelmişti.

Merkel, görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında Yücel'in serbest bırakılması konusunda beklentilerini dile getirmişti. Aynı basın toplantısında konuşan Başbakan Yıldırım da "Gerek Deniz Yücel davası gerekse diğer davalar hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde devam ediyor. Şunu herkesin takdir etmesini bekliyorum; Türkiye, büyük bir darbeye maruz kaldı. Binlerce bu darbeyle ilgili dava açılan insanlar var. Mahkemeler çok yoğun. Dolayısıyla buradaki iş yükünden kaynaklı gecikmeler olabilir. Ümit ederim kısa sürede duruşması yapılır ve bir sonuç elde edilir" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Binali Yıldırım Almanya Türkiye Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title