Haberler

Dha Yurt Bülteni-14

İMHA EDİLEN HEDEFLERDEN DUMAN YÜKSELİRKEN, TERÖRİSTLER GÖRÜŞÜ ENGELLEMEK İÇİN LASTİK YAKTICİNDERES BOMBALANIYORHatay'ın Reyhanlı ilçesinin karşısında bulunan Suriye'nin Afrin kenti kırsalındaki Cinderes bölgesindeki terör örgütü hedefleri, sabah saatlerinden itibaren karadan hedef alındı.

İMHA EDİLEN HEDEFLERDEN DUMAN YÜKSELİRKEN, TERÖRİSTLER GÖRÜŞÜ ENGELLEMEK İÇİN LASTİK YAKTI

CİNDERES BOMBALANIYOR

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinin karşısında bulunan Suriye'nin Afrin kenti kırsalındaki Cinderes bölgesindeki terör örgütü hedefleri, sabah saatlerinden itibaren karadan hedef alındı. Sınırda konuşlu topçu birliklerinin obüslerle ateş aldığına aldığı bölgedeki terörist mevzileri bombalandı. İmha edilen hedeflerden duman yükselirken, teröristler de görüşü engellemek için lastik yaktı. Bombalan hedefler ile yakılan lastiklerden çıkan duman, Reyhanlı'dan da görülürken, bölgede zaman zaman çatışma sesleri duyuluyor.

Görüntü dökümü

-----------------------------------

Cinderes bölgesi

Vurulan hedefler

Yükselen duman

Yakılan lastik dumanı

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: İbrahim MAŞE, İdris TİFTİKÇİ, Yılmaz BEZGİN-HATAY-DHA)

====================================================================

BAKAN KAYA'DAN   ROKET ATILAN TARİHİ CAMİYE ZİYARET

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, teröristlerin attığı roketle 2 kişinin hayatını kaybettiği Kilis'teki tarihi Çalık Camii'ni ziyaret etti. Bakan Kaya, Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan ve yetkililerden, hasar sonucu ibadete kapatılan camiye ilişkin bilgi aldıktan sonra bölgedeki esnaf ve Kilisliler ile sohbet etti.

Görüntü dökümü

-----------------------------------

Tarihi Çalık Camisi

Bakanın ziyareti

Bakanın bilgi alması

Bakanın vatandaşlarla sohbet etmesi

Genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera: Akın ÇELİKTAŞ, Hasan DÖNMEZ-KİLİS-DHA)

(93 MB)

======================================================================

DÜŞEN EĞİTİM UÇAĞINDA ŞEHİT OLAN 2 PİLOTUN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

İzmir'de Çiğli 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan havalandıktan bir süre sonra düşen eğitim uçağında şehit olan pilotların kimlikleri belli oldu. Şehit olan pilotların Yüzbaşı Yunus Bal ile Üsteğmen Resul Gökdoğan oldukları belirlendi. Yüzbaşı Bal'ın TSK'da 15 yıllık görev süresini tamamladıktan sonra emekli olduğu, özel bir havayolu şirketinde çalışmaya başladığı, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında TSK'nın pilot sayısının azalması nedeniyle mecburi hizmet süresini 18 yıla çıkaran kararının ardından özel havayolu şirketinden ayrılarak TSK'ya döndüğü öğrenildi. Üsteğmen Gökdoğan'ın da TSK'da öğretmen pilot olarak görev yaptığı açıklandı. Uçağın enkasını inceleyen kaza kırım ekibi, uçağın inişi sırasında arıza yaptığını, pilotların uçağı yerleşim yerlerinden uzaklaştırarak tarlaya indirmeye çalıştığını yönünde bilgilere ulaştı. Ekiplerin yaptığı inceleme sonrasında şehitlerin naaşları olay yerinden alınarak askeri birliklerine götürüldü. Şehit Bal'ın Bursa'daki ailesine acı haber verildi. Diğer şehit Üsteğmen Gökdoğan'ın ailesinin ise Ankara'da Altındağ'da yaşadığı

Cenazeler, İzmir'de yapılacak askeri törenin ardından memleketlerine uğurlanacak.

"BOMBA PATLADI ZANNETTİK"

Öte yandan, çevredeki bir gıda fabrikasından malzeme taşımak için gelen Mehmet Küçükali, "En başta bomba patladı zannettik. Daha sonra çıkıp baktık dumanlar yükseliyor. Çok korktuk, hepimizin başı sağ olsun" dedi. Uçağın düştüğü bölgeye yakın oturan Semih Sevim ise, "Evim burada yakında. Kuş beslediğim için çatıda kuşlara bakıyordum, onlarla ilgileniyordum. Bir anda bir ses koptu, bakınca dumanların yükseldiğini gördükö diyerek yaşadıklarını dile getirdi.

Görüntü dökümü

-------------------------

Olay yerinden genel ve detay görüntüler

Cenaze aracı çıkışı

Vatandaş röpleri

Haber: Mehmet CANDAN Kamera: Davut CAN  / İZMİR

=======================================================================

YURDUN TUVALET PENCERESİNDEN ATLAYAN 16 YAŞINDAKİ KIZ ÖLDÜ

ŞANLIURFA'da, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki yurdun 4'üncü katındaki tuvaletin penceresinden atlayan Ü.Ş.G. (16) hayatını kaybetti.

Olay, öğle saatlerinde Necmettin Cevheri Bulvarı üzerinde bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı Sabancı Kız Yetiştirme Yurt Müdürlüğü'nde meydana geldi. İddiaya göre, dün öğleden sonra Gaziantep'ten Şanlıurfa'ya getirilen ve 6 aylık çocuğu olan Ü.Ş.G., yurt binasının 4'üncü katında bulunan tuvaletine gitti. Bir süre sonra genç kız, tuvaletin küçük penceresine çıkarak kendini aşağıya bıraktı. Genç kızın düştüğünü görenler, durumu yurt idaresine ve sağlık görevlilerine bildirdi. İhbarla olay yerine gelen sağlık görevlileri, beton zemine çakılarak kanlar içerisinde kalan Ü.Ş.G.'nin hayatını kaybettiği belirledi.

Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Bilici'nin de geldiği olay yerinde yapılan incelemenin ardından genç kızın cesedi, otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Görüntü dökümü

----------------------------------

Sabancı Kız Yetiştirme Yurdu

Polis ekiplerinin inceleme yapması

Cenaze aracının gelmesi

Cenazeyi cenaze aracına konulması

Genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera: Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

156 MB

=============================================================

BURSA'DA DEREDE KADIN CESEDİ BULUNDU

BURSA'da, Gökdere'de bir kadın cesedi bulundu. Vatandaşların görüp haber vermesiyle gelen ekipler tarafından dereden çıkarılan kadın cesedinin kimliği araştırılıyor

Merkez Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinin sınırı olarak bilinen Gökdere'de kadın cesedi bulundu. Vatandaşların haber vermesi sonucu kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri dere içersinde 30-35 yaşlarında kadın cesedi ile karşılaştı. Ceset, çağrılan AFAD ve itfaiye ekipleri tarafından sudan çıkarıldı. Üzerinden kimlik çıkmayan ceset, daha sonra kesin ölüm nedenin belirlenmesi için Bursa  Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturmaya başlandı.

Görüntü Dökümü:

-Olay yerinden görüntüler

-Ekiplerin inceleme yapması

-Cesedin dereden çıkarılışı

-Detaylar

Haber-Kamera: Recai GÜLER/BURSA

220 MB

=============================================================

DATÇA BADEM ÇİÇEĞİ FESTİVALİ'YLE RENKLENDİ

MUĞLA'nın Datça ilçesinde 16-18 Şubat arasında düzenlenen Badem Çiçeği Festivali, açılış töreniyle başladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Datça Belediyesi ve Datça Kaymakamlığı ile Muğla Ticaret ve Sanayi Odası'nın katkılarıyla, sivil inisiyatif öncülüğünde üç gün süreyle gerçekleştirilecek Badem Çiçeği Festivali boyunca, çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Datça Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen açılış törenine; Datça Kaymakamı Vehbi Bakır, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, Datça Belediye Başkanı CHP'li Gürsel Uçar, CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş ve vatandaşlar katıldı. Başkan Uçar, Datça'nın ülkenin kendine özgü ilçelerinden biri olduğunu söyledi. Türkiye'nin 7 coğrafi bölgesi içinde Datça'nın farklı bir konuma sahip olduğunu hatırlatan Uçar, "Bugün Datça Badem Çiçeği Festivali düzenliyoruz. Badem ülkemizin değişik bölgelerinde de var. Ancak, şubat ayında bu mevsimde çiçeği yok. Datça bu nedenle farklı bir bölgedir. Badem çiçeği, Datça'nın doğal güzelliğine farklı bir güzellik katıyor" dedi.

DATÇA BADEMLE ÖZDEŞLEŞTİ

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş ise ülkede bademle özdeşleyen Datça için badem çiçeği festivalinin önemli olduğunu hatırlattı. Karakuş, "Bu festival sadece badem ile değil, yöresel ürünlerimizin de tanıtımının yapıldığı, gelen ziyaretçilerimizin beğenisine sunulduğu bir etkinlik olarak dikkat çekiyor" dedi. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Çoban ise, Muğlalıların çok şanslı insanlar olduğuna değinerek, "Türkiye'nin en güzel doğasına sahip bir bölgede yaşıyoruz. Muğla tüm ilçelerinin zenginlikleriyle ülkemizin dünyaya açılan aydınlık penceresidir. Bunun değerini bilelim koruyalım" dedi.

Datça Kaymakamı Vehbi Bakır, Datça'nın sadece yaz aylarında değil, kış mevsiminde de güzel olduğunu vurguladı. Kaymakam Bakır, "Bu tür festivaller ile Datça'nın kış güzelliklerini, tüm ülkeye göstermek istiyoruz. Bu festival, ülkemizde baharı ilk karşılama adına ilk etkinlik olması bakımından da farklı bir özelliğe sahip bulunuyor" dedi.

Datça Badem Çiçeği festivali, yarın (cumartesi) saat 12.00'de, Yaka Mahallesi'ndeki Uluslararası Knidos Kültür ve Sanat Akademisi önünden başlayarak, Çeşme Köyü'nde sona erecek olan yaklaşık 5 kilometrelik Badem Çiçeği yürüyüşü ile devam edecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

Cumhuriyet meydanındaki açılış töreninden görüntü

Stantlarda badem ürünlerinin satışları

Datça Yerel Tohum Derneği standından görüntü

Datça Kaymakamı Vehbi Bakır'ın konuşması

Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar'ın konuşması

Haber- Kamera: Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla),

=============================================

CHP'Lİ AĞBABA: MUHALEFET SİYASETİ, SUSTURULMAYA ÇALIŞILIYOR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisi hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirterek, "Sosyal medyadan çocuklar, artık 'beğen' butonuna basamıyor. Muhalefet siyaseti, susturulmaya çalışılıyor" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, Malatya'da, partisinin il başkanlığı binasında basın toplantısı düzenledi. İl Başkanı Enver Kiraz, parti yöneticileri ve parti üyelerinin katıldığı toplantıda konuşan CHP'li Ağbaba, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, kendisi hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Bu, sadece bana mahsus bir şey değil; 14- 15- 16 yaşında çocukların Facebook paylaşımlarından dolayı cezaevine atıldığı günleri yaşıyoruz. Artık herkese otokontrol uygulanıyor. Facebook'ta yazı yazarken, mesaj yazarken, herkes 'Başıma ne gelir?' diye düşünüyor. Tam da getirmek istediği bu işte. Eleştirilemez, kutsal, dokunulamaz bir varlık olarak kendini sürdürmeye çalışıyor. Şimdi CHP'lisi de muhalifi de herkes, Tayyip Erdoğan hakkında yazarken, 2- 3 kez düşünüyor. Sosyal medyadan çocuklar, artık 'beğen' butonuna basamıyor. Muhalefet siyaseti susturulmaya çalışılıyor. Sadece kendi ve yanına almış olduğu eş sözcüsü Devlet Bahçeli'nin konuşmasına tahammül ediyor, farklı düşüncelerin çıkmasına da tahammül etmiyor. Benim hakkımda açılan bu 8'inci, 9'uncu dava. Ne yapmışım? Ben küfür mü etmişim? Demişim ki 'Eğer Kılıçdaroğlu'nu cezaevine atarsan başına dar ederim.' Tekrar söylüyorum; CHP'nin genel başkanını cezaevine atacak, CHP'nin genel başkanını hapse atacak adamın başına Türkiye'yi dar ederim."

Partisinden FETÖ'cülerin çıkmadığını, ne kendisinin ne de kendisinden önceki milletvekillerinin FETÖ'cülerle iş tutmadığını kaydeden CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, şöyle konuştu:

"Bugün kendi milletvekilliğini yapanlar, bugün bağıranlar, onların ellerinden plaket almışlardır. Bunu bugünkü milletvekillerine söylüyorum. Hadlerini bilsinler, otursunlar yerlerine. Cumhuriyet Halk Partisi milletvekiline laf söylüyorlar. Dini ne için kullanıyorlar? Sadece siyaset için kullanıyorlar. Nefret ekiyorlar. CHP'yi FETÖ'cülükle suçluyorlar. Bizim hiçbir il başkanımız, hiçbir milletvekilimiz, hiçbir genel başkan yardımcımızın içinden darbeci çıkmadı. Bir genel başkan yardımcımızın kardeşi Meclis'i bombalamadı. Bir tane Cumhuriyet Halk Partili milletvekilinin yakını Boğaz Köprüsü'nde sivil vatandaşlara kurşun sıkmadı. 15 Temmuz akşamı karnıyarık gibi AKP'nin içi açıldı, yarısı darbeci FETÖ'cü, yarısı AKP'li çıktı. Hadlerini bilsinler, otursunlar yerlerine. Devletin bütün kurumlarını teslim eden sensin. Bu derneklerin, vakıfların açılışına gidip, koşup, hep önünde yer almaya çalışan sensin. En son Malatya'daki Türkçe Olimpiyatları'nda kimler konuşmuş? Bir bakın bir tane Cumhuriyet Halk Partili var mı ki? Şimdi CHP'yi neyle suçluyorlar? FETÖ'cü olmakla. Hadi oradan. Bizim içimizde darbeci çıkmadı, bizim içimizde kurşun sıkan çıkmadı, bizim içimizden bizden birileri çıktı. Bakın Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te korurken şehit olan polis Kemal Kılıçdaroğlu'nun teyzesinin oğlu. Darbenin simgesi olan, darbecilere karşı hiç düşünmeden darbeci generali vuran Ömer Halis Demir'in ağabeyi Niğde Cumhuriyet Halk Partisi'nin il delegesi. Bir kendine bak, milletvekillerine bak, yakınlarına bak, kardeşlerine bak, el sıkıştıklarına bak, ortaklarına bak kim? Tamamı FETÖ'cü. Hodri meydan, diyoruz. Araştıralım kimde 'ByLock' var? Hodri meydan diyoruz."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------------

Toplantıya katılanlar

Veli Ağbaba'nın konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Taha AYHAN-MALATYA-DHA)

273 MB

======================================

KARDAK BUGÜN SESSİZ

MUĞLA'nın Bodrum ilçesine 3.5 mil mesafedeki Kardak kayalıklarına bugün de sakinlik hakim oldu.

Geçen Pazartesi gecesi Yunan botunun Türk botuna sürterek hasar görmesinin ardından bölgede iki gün boyunca hareketli anlar yaşandı. Geçen günlerle birlikte bölgedeki gerginlik sona erdi. Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı hücumbotlar ve sahil güvenlik botlarının önemli bölümü, Yalıkavak ve Bodrum limanlarına çekildi. Kardak kayalıklarında 2 Türk sahil güvenlik botu ve sadece 1 Yunan sahil güvenlik botu kaldı. Yunan sahil güvenlik botu, Kardak kayalıklarına 1 mil mesafede seyrederken, 2 Türk botunun kayalıklara 20 metre mesafede seyrettiği, Yunan botunun ise kendi sularından izlediği görüldü.

Ayrıca Yunan deniz kuvvetlerinin Kardak'a 1 mil uzaklıktaki Kalalimnos Adası'na feribotla askeri araçlar naklettiği de görüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------

Bugün sabahtan itibaren yaşanan sessizlik Yunan ve Türk botları

Feribotun adaya askeri araç getirmesi askeri araçlardan görüntü

Haber-Kamera: Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla),

==============================

PARAMEDİK BÜŞRA, GÖZYAŞLARIYLA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

HATAY'da dün Suriye sınırındaki görev yerine giderken geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitiren Hatay Ambulans Servisi Başhekimliği'nde görevli Paramedik Büşra Boyacı (22), düzenlenen törenin ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Hatay İl Sağlık Müdürlüğü'nde düzenlenen törene İl Sağlık Müdürü Dr. Sebahattin Yılmaz, İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Hüseyin Bayramoğlu ile Boyacı'nın ailesi ve çok sayıda 112 acil sağlık çalışanı katıldı. Hatay Devlet Hastanesi morgundan alınan Büşra Boyacı'nın Türk bayrağına sarılı tabutu, ambulansla Hatay İl Sağlık Müdürlüğü'ne getirildi. Boyacı'nın tabutunu ambulanstan alan arkadaşları omuzlarında taşıdı. Burada Boyacı'nın annesi Ayşe, babası Mehmet ile kardeşleri Havva ve Emine ile Kara Harp Okulu öğrencisi Ahmet Boyacı gözyaşlarına boğuldu. Anne Ayşe Boyacı kızının tabutuna sarılıp gözyaşı döktü.

Düzenlenen törende Büşra'nın hayatını anlatan kısa bir konuşmayı İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Hüseyin Bayramoğlu yaptı. Bayramoğlu'nun konuşmasının ardından Büşra Boyacı için Kuran-ı Kerim okundu, dua edildi. Tören boyunca kız kardeşleri Emine ve Havva ablalarının tabutuna sarılıp yanından ayrılmak istemedi.

Trafik kazası sonucu hayata veda eden Büşra Boyacı'nın geçen yıl mayıs ayında Hatay İl Ambulans Servisi Başhekimliği'nde göreve başladığı belirtildi. Okunan duanın ardından Boyacı'nın cenazesi götürüldüğü Oğlakören Mahallesi'nde gözyaşları içinde toprağa verildi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Oğlakören Mahallesindeki camiden detay

-Cenaze için bekleyen 112 çalışanları detay

-Türk bayrağına sarılı tabutun 112 çalışanlarınca tören alanına getirilmesi

Boyacı'nın kardeşi Ahmet ve babası Mehmet Boyacı'nın gözyaşı dökmesi

-Cenaze namazının kılınması

-Anne Ayşe Boyacı'nın sağlık personeliyle birlikte ağlaması

-Ağlayan 112 personelinden detay

-Tabutun omuzlara alınıp mezarlığa götürülmesi

Haber-Kamera: Ramazan ÇELİK/HATAY,

336 MB

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Reyhanlı Suriye Datça Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title