Haberler

Ulaştırma Bakanı: Siirt Havalimanı Haziran'da Açılacak

Güncelleme:

Ulaştırma Bakanı Arslan, Siirt Havalimanı'nın elverişli hale getirilmesi için tüm imkanların seferber edildiğini ve Haziran ayında seferlerin başlayacağının müjdesini verdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, bir dizi temaslarda bulunmak üzere geldiği Siirt'te havalimanında incelemelerde bulundu. Bakan Aslan, havalimanının elverişli hale getirilmesi için tüm imkanların seferber edildiğini ve haziran ayında seferlerin başlayacağı müjdesini verdi.

"BÜYÜK GÖVDELİ UÇAKLAR İNEMİYORDU"

Bakan Arslan, "Malumlarınız Siirt havalimanı geçmişte ILS sistemi olmayan ve dolayısıyla orta ve büyük gövdeli uçakların inemediği bir havalimanıydı. Küçük gövdeli uçaklar inebiliyordu. Ancak gerek Türk Hava Yolları'nın gerekse özel hava yolu şirketlerinin elinde uçak olmayınca da Siirt Havalimanı kapanmak durumunda kaldı. Biran önce açmak biran önce seferlere başlamak noktasında biz gerekli çalışmaları yaptık ve bugün memnuniyetle ifade edebiliriz ki ne yaptığımızı ne yapacağımız biliyoruz" diye konuştu.

"HAZİRAN'DA TAMAMEN AÇILACAK"

Arslan, "Malumunuz bulunduğumuz pist 2 bin metre uzunluğunda ve 30 metre genişliğinde bir pist. Pist ile ilgili herhangi bir sıkıntımız yok. Uçaklarımız inebiliyor ama pistin başlangıcında ve bitişinde stop dediğimiz sahamızın yapılması ihtiyacı vardı. İkincisi de ILS cihazının kurulması ihtiyacı vardı. İşte bu ihtiyaçlar çerçevesinde gerekli çalışmaları yaptık ve pist yaklaşma ışıkları dediğimiz veya aydınlatma ışıkları dediğimiz papy diye tabir edilen ışıklandırmaları 3 ay önce yaptık, onlarla ilgili kurulumları yaptık. Pistin her iki tarafı ve devamını sağ olsun Özel İdare, değerli valimizin talimatları, milletvekili ve il başkanımızın destekleriyle gerekli düzenleme yapılarak, engebeli arazi düzeltmeleri yapıldı. Biran önce çalışmalar yapılarak pistin açılmasını amaçladılar. Bu kapsamda biz de ihaleyi gerçekleştirdik. Bu ayın 15'inde sözleşme imzalandı. Önümüzdeki hafta yer teslimi yapıyoruz ve yer teslimi kapsamında havalimanı etrafındaki güvenlik tel örgüsü tamamen yenilenmiş olacak ve haziranda tamamen yeni uçuşu açılmış olacak" dedi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Siirt Havalimanı İsmail Kartal Ahmet Arslan Fuat Atik Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title