Haberler

AK Parti Afyonkarahisar 6. Olağan İl Kongresi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz, kendisi ile birlikte tüm dostlarının, kardeşlerinin, tüm insanlığın iyiliğini, güzelliğini, huzurunu, refahını isteyen bir ülkeyiz, çünkü biz Türkiyeyiz.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz, kendisi ile birlikte tüm dostlarının, kardeşlerinin, tüm insanlığın iyiliğini, güzelliğini, huzurunu, refahını isteyen bir ülkeyiz, çünkü biz Türkiyeyiz. Onun için bilerek bir masuma zarar vermektense kendi hayatımızı tehlikeye atmayı göze alırız. Onun için mazlumlara açtığımız kollarımızı hiçbir zaman kapatmadık, kapatmayız. Onun için maziden atiye giden bu uzun yolculuğumuzun asla bir son durağı yoktur." dedi.

Erdoğan, Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Afyonkarahisar 6. Olağan İl Kongresi'ne katılarak, partililere hitap etti. Tüm Afyonkarahisarlıları selamlayarak başladığı konuşmasında Erdoğan, kuruluşundan bugüne AK Parti Afyonkarahisar teşkilatlarında görev yapanlara teşekkür ederken, ahirete irtihal edenlere de Allah'tan rahmet diledi.

Kongrenin hayırlara vesile olmasını temenni eden Erdoğan, kongreyle görevini devredeceklere teşekkür etti, görevi devralacaklara da başarı dileğinde bulundu.

Afyonkarahisarlılara, 16 Nisan halk oylamasındaki yüzde 65 "evet" oranı sebebiyle şükranlarını sunan Erdoğan, halk oylaması öncesinde 15 Mart'ta geldiğinde Afyonkarahisarlıların verdikleri sözü tuttuklarını ifade etti.

"Afyonkarahisar'ın gönlümüzde ayrı bir yeri var"

Afyonkarahisar'ın yola çıktıklarından beri kendilerini hiç yalnız bırakmadığını ifade eden Erdoğan, 16 Nisan'da Afyonkarahisar'ın bir kez daha kendisine yakışanı yaptığını dile getirdi.

AK Parti'nin temellerini, 14 Ağustos 2001'de Afyonkarahisar'da attıklarını ve İmaret Camisi'nde cuma namazı çıkışında Afyonkarahisarlıların kendisini "Başbakan Erdoğan" sloganlarıyla karşıladıklarını anımsatan Erdoğan, "Biz de sizin teveccühünüzle seçimlerden birinci parti olarak çıktık. Önce başbakan ardından cumhurbaşkanı olarak ülkemize ve milletimize hizmet etme şerefine nail olduk. Bunun için Afyonkarahisar'ın gönlümüzde ayrı bir yeri var." dedi.

Afyonkarahisar yöresine ait türkünün, "Karahisar kalesi yıkılır gelir, zülüfler gerdana dökülür gelir, bir yiğit de sevdiceğin alamazsa yaşları gözünden dökülür gelir. Yayladan gel allı gelin, yayladan, kesme umudunu kadir Mevla'dan, ver elini karlı dağlar aşalım, bayramlaşalım" şeklindeki sözlerini aktaran Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bizler kadir Mevlamıza güvenerek 17 yıldır el ele verip nice karlı dağları, nice bitip tükenmez gibi gözüken ovaları aştık. Ülkemizi yokluktan, yoksulluktan, yolsuzluktan, umutsuzluktan çıkardık. Ekonomisiyle altyapısıyla dev yatırımlarıyla uluslararası alandaki gücüyle fersah fersah ilerilere taşıdık. Şayet sadece son 4-5 yılda yaşadıklarımız, eski Türkiye döneminde başımıza gelmiş olaydı var ya inanın bana halimiz haraptı. Biliyorsunuz o eski Türkiye ekonomisi 3-5 milyar dolarlık manipülasyonla krize sokulabilen bir Türkiye idi. Hatırlayın o gecelik faizlerin nerelere ulaştığını, 7 bin 500 faiz, aman ya Rabbi, bunları gördü bu ülke ama elhamdülillah artık böyle bir şey var mı? Ne oldu 'Gezi' dediler başaramadılar, arkasından '15 Temmuz' dediler başaramadılar. Onlar bozmak için yaptılar milletim ihya için yaptı, inşa için yaptı ve onları tokatladı.

Siyasetin dengeleri 3-5 demeçle hemen bozuluveren, diplomatik alanda aba altından sopa gösterilerek sindirilen, demokrasisi darbecilerin süngülerinin ucunda sallanan, vesayet güçlerinin pençesinde inim inim inleyen, vatandaşın hizmeti mumla aradığı ama bulamadığı velhasıl neresinden tutsanız elinizde kalan bir ülkeydi Türkiye. Biz işte bu Türkiye'yi milli gelirde ne yaptık? Dünyanın 17'ncisi, satın alma paritesine göre ise 13'üncü ülke durumuna geldik. Dünyadaki en büyük 10 projesinin altısının yürütüldüğü bir ülke olarak sadece bölgemizin değil dünyanın en önemli güçlerinden biri olma yolunda ilerliyoruz. Uluslararası alanda uğramış olduğumuz tüm haksızlıklara, adaletsizliklere, tüm saldırılara rağmen sadece kendimiz dimdik ayakta kalmakla yetinmedik dostlarımız için de umut kaynağı haline geldik."

"Tüm kardeşlerimize el uzatmaya çalışıyoruz"

İnsani kalkınma yardımları bakımından Amerika'dan sonra dünya ikincisi olan Türkiye'nin milli gelire oranla ise bu konuda dünya birincisi olduğunu anımsatan Erdoğan, şunları söyledi:

"Nerelerden nerelere geldik ve gönül coğrafyalarımızdaki tüm kardeşlerimize el uzatmaya çalışıyoruz. Çünkü biz kendisi ile birlikte tüm dostlarının, kardeşlerinin, tüm insanlığın iyiliğini, güzelliğini, huzurunu, refahını isteyen bir ülkeyiz, çünkü biz Türkiye'yiz. Onun için bilerek bir masuma zarar vermektense kendi hayatımızı tehlikeye atmayı göze alırız. Onun için mazlumlara açtığımız kollarımızı hiçbir zaman kapatmadık, kapatmayız. Onun için maziden atiye giden bu uzun yolculuğumuzun asla bir son durağı yoktur. Rabbime bana böyle bir milletin evladı olmayı nasip ettiği için ne kadar hamd etsem azdır."

Erdoğan Türkiye'ye, vatandaşların istediği gibi başbakan ve cumhurbaşkanı olarak hizmet ettikleri 15 yılda büyük başarılara imza attıklarını vurgulayarak, "Biz, kerameti kendinde görenlerden değiliz, hele hele kerameti kendinden menkul olanlardan hiç değiliz. Milletle birlikte çıktığımız bu yolda, her başarımızın ardında milletimizin desteği ve duası olduğunu çok iyi biliyoruz." dedi.

Türkiye büyürken ve gelişirken, Afyonkarahisar'ın da bundan nasibine düşeni aldığını söyleyen Erdoğan, "Bugün Afyon büyükşehir olma sınırına gelmiştir. Eğer doğumlar biraz artarsa 2019'da büyükşehir olabilir ama taşımayla olmaz bu iş, taşıma suyla değirmen dönmez. En geç bir sonraki seçimde inşallah Afyonkarahisar büyükşehir statüsüyle ben inanıyorum ki yoluna devam edecek." diye konuştu.

(Sürecek)

Kaynak: AA / Politika

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title