Haberler

Trabzonspor 41. Olağan Divan Genel Kurulu Yapılıyor

Trabzon spor 41. Olağan Divan Genel Kurulu, KTÜ Osman Turan Kongre Merkezi'nde yapılıyor.

Trabzon spor Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Sürmen yeniden aday olduğu kongrede Şükrü Kuleyin ile yarışıyor. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kongrede divan üyeleri birer konuşma yaptı. Başkan adaylarının da projelerini anlattığı konuşmalarının ardından oy kullanma işlemine geçildi.

Kongrede ilk konuşmayı yapan başkan adaylarından Şükrü Kuleyin, şahıslarla hiçbir meselelerinin olmadığını belirterek, "Bugün konuşanların hepsi şikayetçi, konu ne? Tüzük. Bir Ramazan'da dini ve milli bayramlarda birbirimizle hasbıhal yapmamız için tüzükten yetki mi almamız lazım. Ankara'dan buraya gelmeden kulüp başkanlarımızın hepsini ziyaret ettim. Şehirde ulaşabildiğim asbaşkanlarım ve duayenlerimi ziyaret ettim, büyüklerimin ellerinden öptüm. Niye aday olduğumu sordular, cevabını az önceki konuşmacılar ve Taylan Bey verdi. Tüzüğü hep beraber elimizi taşın altına koyup değiştirelim. Biz bir araya gelemiyoruz. Tüzük gereği yılda iki kere bir araya geliyoruz. Sonuç, 2 bin 300 kişi divan üyesi son divan kurulunu 150 kişiyle yaptık. Kongre yapıyoruz 2 bin 300 kişiden 800 kişi. Böyle bir şey olabilir mi? Biz tabi ki tüzük yapamayız. Çünkü biz bir güç olamadık ki. İletişim sorunu var, sürekli bir şekilde problemler var, herkes birbirinde kusur arıyor. 10 gündür şehirdeyim, büyüklerimden, küçüklerimden aldığım cevaplar. Maçlardan önce, 'Ne işin var' diyorlardı şimdi 'Ankara'da oturuyorsun ne işin var divanla?' diyorlar" dedi.

"Şike davasını açan ilk kişi benim"

"Ankara'da oturmama rağmen Trabzon spor'un yurt içi ve dışı maçlarına herkes, yönetim dahil herkes benden daha fazla giden var mı?" diyen Kuleyin, "Ben Ankara'da yaşıyorum ama şike davasını açan ilk kişi benim. Binlerce Fenerbahçe taraftarı dışarıdayken Çağlayan Adliyesi'nde o zamanki başkanımızın yanında yine ben vardım. Trabzon spor'un her yerinde bulunan Şükrü Kuleyin niye hak etmiyor, eksiğim, kusurum ne? Bazı büyüklerim bana, 'Trabzon spor bizim çocuğumuz' diyorlar hayır biz Trabzon spor'un çocuğuyuz. Bizler hepimiz Trabzon spor'un çocuğuyuz, bu cevabı ben değil Özkan Sümer vermiştir. Eleştiri yaparak değil hep birlikte, el ele omuz omuza, Trabzon spor'un zor günler geçirdiği bu günlerde tüzükse tüzük. Buyurun yönetimin kurulu üyelerimiz burada her türlü önerileri yapabilir. Ama 3 yıl geçti. 3 yıl önce geldim yine aynı konuşmalar sonuç aynı" şeklinde konuştu.

Trabzon spor'un askeri ve neferi olduğunu kaydeden Kuleyin, "Benim için kazanırken adalet, kaybederken asalet önemlidir çünkü Trabzon spor duruşu budur. İsterim ki benim geliştirdiğim projeleri, kazanırsam uygulamaya söz veriyorum, elimden geleni yapacağım. Kaybedersem kazanacak olan başkan ve yönetim kuruluna bu projeyi uygulamaları için de bir nefer gibi çalışacağıma söz veriyorum. Ben Trabzon spor'un askeri, neferiyim. O projelerden birisi kart sistemi. Trabzon spor Divan Kurulu üyelerinin kartlarını işler hale getirip, iş merkezleri ve benzeri yerlerde anlaşmalar yaparak muhtelif yerlerde indirimler sağlamak. İkincisi; 25 yılını doldurmuş bütün divan kurulu üyeleri aidatlarını divana yatırsın. Yani divanın bir bütçesi olsun. Biz bu bütçe ile gençlerimize burs verebilir, şehir dışında bir araya gelecek organizasyonlar yapabilir, gençleri kulübe üye yapıp aidiyet duygusunu uyandırabiliriz. 65 yaşını doldurmuş divan kurulu üyelerimizden aidat almayalım. 65 yaşını aşmış divan kurulu üyelerimizin Akyazı'da misafir edilmesini istiyoruz. Aktif divan sözü veriyorum. Net bir şey söylüyorum. Aidatlar için üyelerin peşinden gideceğim. Ben çalışacağım, koşturacağım" ifadelerini kullandı.

Ali Sürmen: "Tüzüğün değişmesi gerektiğini söyledim"

Mevcut Başkan Ali Sürmen ise yaptığı konuşmada, tüzük konusunda gelen eleştirilere değinerek, "Bu konuda en çok şikayetçi olması gereken benim. Divan başkanı olarak buna ne hakkın var diyebilirsiniz. Biz seçildiğimizde bizim genel kurullarımızda tüzük çalışması için komisyon kurduğumuzu ancak o zamanki yönetimin bize destek olmadığını söyledik. Tüzüğü tam bilmeden bazı şeyleri yerine oturtamayız. Bu işi çok iyi bilen dernekler masası müdürüne ya da iyi bilen birisine, 'sipariş verip, bize bir tüzük yapın' deyin. Ancak genel kurula getirecek olan yönetimdir. Burada eleştirmemiz gereken, genel kurullarda bunca zamandır dile getirdiğimiz, 'Yönetim bize katılmıyor, destek vermiyor' cümlelerini keşke bugün burada konuşanlar söyleseydi. Bugün aday olunca değil o gün söyleyeceksin. O gün yönetimin yanında benim söylediğimi umursamazsan bugün sonuç alamazsın. Ben divan başkanı olmadan önce de tüzüğün değişmesi gerektiğini söyledim. Şu anda yönetim kurulu bu çalışmayı yapıyor. Biz de komisyona üye verdik. Bu çıktığı zaman yönetimle birlikte biz divan olarak da bunu kamuoyuyla paylaşıp son şeklini verip bu tüzük yapılacaktır" diye konuştu.

"40 yaşına gelen insanlar çalınan şampiyonluk hariç şampiyonluk hatırlamıyor"

Çözüm üretmek zorunda olduklarını kaydeden Sürmen, "Çocuklarımıza torunlarımıza soralım, 'Trabzon spor'la ilgili benden isteğin ne?' diye sorsanız beni Trabzon spor okutsun mu, yoksa şampiyon olsun mu der? Biz burada elbetteki divan kurulu üyelerinin en iyi şekilde onur edilmesini isteriz. Çocuklarımız, 'Baba ben televizyon karşısında ağlıyorum, bana okulda çocuklar takılıyor, biz ne zaman şampiyon olacağız' der. Bırakın çocukları aramızda 40 yaşına gelen insanlar çalınan şampiyonluk hariç şampiyonluk hatırlamıyor. Biz bunlar için çözüm üretmek zorundayız elbette güçlü bir divanla, elbette bu gücü siz ve tüzük verecek. Tüzükte bu yetki yokken, 'Kulübü basayım' diyorsun, nereyi basıyorsun. Biz taraftar gibi davranamayız. O stada, tribünlere gelen insanlar yiyeceğinden, içeceğinden sosyal hayatından fedakarlık edip, öyle davet edilip de kulübün arabası ile ya da protokolde oturan kişiler değildir. ya kale arkasına ya da açık tribüne parası yeter. Ama o hep taraftar yeter. O zaman bu taraftarları hangi makamlara oturtacağız. Sadece taraftarlık özverisiyle yetmiyor. Taraftar senden Ronaldo'yu ister ama sen bütçene bakacaksın. Sen önce bu kulübün nasıl doğru yönetilmesi gerekir, nasıl transferler yapılması gerekir, ona bakacaksın. Keşke benim sosyal medyada ve yayın kuruluşlarında çıkan Avni Aker'le ilgili demeçlerimi getirmedim ama okumuşsunuzdur. Ben dedim ki, 'Avni Aker yıkılabilir ama Yavuz Selim orada bir köşede durmalı. Buranın işletmesi de ASKF'ye devredilmeli. Çünkü amatör spor kulüplerinin gelire ihtiyacı var. Bu geliri biz bir şekilde sağlamamız lazım. Trabzonspor'un bütçesi o kadar uçmuş ki oradan gelecek üç beş kuruş, aidatla gelecek 150 lira ile bu iş olmaz" dedi.

"Avni Aker yıkıldı ağlıyoruz"

Trabzonspor'un yeni stadındaki maraton tribünün adının Avni Aker olması gerektiğini belirten Sürmen, "Buradan teklif ediyorum yönetime maratonun adı Avni Aker tribünü olacak. Bunu yapmak zorundayız. Diğer tribünlere de yakışan ismi oturtmak zorundayız. Kulübümüzün mazisini yeniden oraya taşımak zorundayız. Hiç değilse o maratona giden insanlar, 'Ben Avni Aker'e gidiyorum' desin. Trabzonspor olarak biz birbirimizi yemekten Allah aşkına doymadık mı? Bir yeni sayfa açmak zorundayız. Geçmişi bir kenara bırakmak zorundayız. Şimdi bizim tam da bir olma birlik olma zamanımız. Bugün çözüm için ne gerektiğini sorsam yüzde yüz herkes aynı şeyde birleşir fakat neden hala bir araya gelemiyoruz. Bugüne kadar biraz yol alabildik ama yeterli değil. Çünkü o kadar kemikleşmiş ki kongre kırgınlıkları, bunları aşmak çok kolay olmuyor. Bu kulübü kuran değerlerimize, 7 şampiyonluk ve onlarca kupa kazanmış, başkan, yönetici, futbolcu ve hocalarımıza değer versek ve onlara inansak olmaz mı? Önce Trabzon'da sonra Anadolu'dan olmazsa yurt dışından futbolcu alsak olmaz mı? Menajerlere mahkum olmadan Trabzonsporluluğu anlamayanlarla çalışmasak olmaz mı, birlik olsak bir olsak olmaz mı? Kendi egolarınızı menfaatlerimizi çocuklarımızın torunlarımızın için yıkmasak olmaz mı, onları ağlatmasak olmaz mı? Kim bu duygulara hayır diyebilir? Sadece Trabzonspor'un menfaatini düşünürseniz, Trabzonspor'un tüm kurumlarında işi ehline teslim ederseniz, çözüm için ilk adımı atmış olursunuz. Gerek mali gerekse sportif yönden iyi olmadığımız bir dönemde 2018 yılı içerisinde mutlaka yapılacak olan yönetim kurulu seçimi için ortak akla ihtiyacımız var. Ortak akıl için birlikte düşünmeye ve sonuç üretmeye ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından oy kullanma işlemine geçildi. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Trabzonspor Ali Sürmen Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title