Haberler

Sivas'ta "Sıfır Atık Projesi" Tanıtıldı

Sivas'ta "Sıfır Atık Projesi" tanıtım toplantısı yapıldı.

Sivas'ta "Sıfır Atık Projesi" tanıtım toplantısı yapıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan tarafından himaye edilen "Sıfır Atık Projesi" tanıtım toplantısı, kadınların katılımıyla Şemsi Sivas-i İl Halk Kütüphanesi'nde gerçekleştirildi.

Toplantıda, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü personeli ve Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Meltem Sarıoğlu Cebeci, tarafında atıklar ve çevreye verdiği zararlar hakkında katılımcılara bilgi verildi.

Vali Davut Gül'ün eşi Gülden Gül, toplantıdaki konuşmasında çevreye atılan her bir atığın ülke ekonomisine zarar verdiğini belirtti.

Gelecek nesillere temiz ve güçlü bir vatan bırakılması gerektiğini vurgulayan Gül, "Tüm vatandaşlarımızın duyarlı tüketici davranışları sergilemesi, çevre kirliliğini önlemek için önlemler alması hayati önem taşımaktadır. Atıklar, kılık değiştirmiş enerji kaynaklarıdır. Sürdürülebilir kalkınma her türlü atığın kontrolüyle mümkündür. Bizler öncelikle şehrimizde mevcut durumun tespitini yapacağız. Sürdürülebilir bir planlamayla inanıyorum ki israfın önüne geçeceğiz." diye konuştu.

Gül, bunun bir görev gibi görülmesi gerektiğini de belirterek, şunları kaydetti:

"İnsanlığın geleceği adına bir zorunluluk hareketi olduğu bilinmelidir. Herkesten beklentimiz var ama özellikle belediye başkanlarımızın bunun alt yapısını hazırlaması lazım. Annelerimiz atıkları evlerinde ayrıştırarak bunu belediyenin ve anlaşmalı atık firmalarının personeline teslim etmeli. Okul müdürlerimiz bu projeyi okullarda uygulamalı ve öğrenciler de bu bilinci kazanmalı. Projede iddiamız büyük. Sizlerin desteği ile geri dönüşüm kazanımınızı iki, üç katına çıkarmayı hedefliyoruz. Geri dönüşüm kutularımızı okullar başta olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarda dağıtmaya başladık. Çöplerimizi atarken artık daha bilinçli ve dikkatli olacağımızı düşünüyorum."

Sivas AK Parti Milletvekili Habib Soluk'un eşi Günay Soluk da atıklar ile ilgili destek beklediklerini ifade ederek herkesin bu konuda duyarlı olmasını istedi.

Belediye Başkanı Sami Aydın'ın eşi Yurdagül Aydın ise Sivas Belediyesi'nin çevreye olan duyarlılığından bahsederek, her atık malzemenin çöp olmadığını bu yüzden ev hanımlarına ayrıştırma işinde büyük görevler düştüğünü söyledi.

Toplantının ardından atık kutuları tanıtılarak, davetlilere çiçek verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Emine Erdoğan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title