Haberler

AK Parti Eskişehir 6. Olağan İl Kongresi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı olarak diyorum ki bize saldıranlara karşı, kusura bakmayın, biz Osmanlı tokadını atarız." dedi.

Erdoğan, Yenikent Spor Salonu'nda düzenlenen 6. Olağan İl Kongresi'nde, AK Parti'nin geleneğin olduğu kadar geleceğin de partisi olduğunu belirtti.

AK Parti'nin Türkiye'nin hem en genç hem de en köklü hareketi olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Nasıl ki bir ağaç kökleriyle yaşarsa biz de bizi biz yapan, diğerlerinden ayıran bu ilklerimiz, ilkelerimizle geleceğe ilerliyoruz." dedi.

Erdoğan, Yunus Emre'nin "Ben gelmedim kavga için, benim işim sevgi için. Dostu evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldim." tavsiyesini kendilerine rehber kılarak, çalışmaları sürdüreceklerini söyledi.

Eskişehir'e 15 yılda 18 milyar liralık yatırım yapıldığını aktaran Erdoğan, bu yatırımların içinde 2 bin 734 yeni derslik, toplam 3 bin 859 yatak kapasiteli yüksek öğrenim yurtları kazandırdıklarını bildirdi.

Erdoğan, Eskişehir'e 33 bin seyirci kapasiteli bir stadyum kazandırdıklarını da dile getirerek, sağlıkta ise 5'i hastane olmak üzere 21 sağlık tesisi kazandırdıklarını ifade etti.

Yapımı devam eden şehir hastanesinin bu yıl sonunda hizmete gireceğini bildiren Erdoğan, Eskişehir'de 15 yılda 10 bine yakın konut projesi uyguladıklarını da vurguladı.

Eskişehir'in ulaştırma alt yapısı için 15 yılda 6 milyar lira harcama yapıldığını vurgulayan Erdoğan, toplamda 340 milyon lira maliyetli 5 yol yapım projesinin de sürdüğünü aktardı.

Erdoğan, Eskişehir'in 15 yılda hızlı trenlerin kesişme noktası olduğunu, kentin bu özelliğinin yapımı devam eden projelerle daha da güçleneceğini, Türkiye'nin her yerine hızlı tren hatlarıyla bağlanacağını söyledi.

Çiftçilere 1,5 milyar lira tarımsal destek verildiğini belirten Erdoğan, Eskişehir'in Türk dünyasına başkentlik yaptığını da anımsatarak, Ortadoğu'dan, Balkanlar'dan her yıl binlerce ziyaretçiyi misafir ettiğini kaydetti.

"Kirli tezgahları parçalamaktan başka şansımız yok"

Türkiye'nin içeride ve dışarıda tarihinin en çetin mücadelelerinden birini verdiğine dikkati çeken Erdoğan, "Ülkemiz gerek içeride gerekse sınırları dışında tarihinin en çetin mücadelelerinden birini veriyor. FETÖ, DEAŞ, PKK, YPG gibi terör örgütlerine karşı yürüttüğümüz mücadele sadece bugünümüz için değil, istikbalimiz için hayati bir önemdedir. Ülkemizin geleceğini esir almaya yönelik kirli tezgahları parçalamaktan başka şansımız yok." dedi.

Erdoğan, bugüne kadar beşer planında hiçbir gücün önünde eğilmediklerini, sadece Allah'ın huzurunda rükuda, secdede eğildiklerini ve eğileceklerini ifade etti.

Erdoğan, "Tüm vatandaşlarımın şu hakikatı görmelerini istiyorum: ya olacağız, ya öleceğiz. ya bunu oyunu bozacağız ya da bir asır daha ayağımızda prangalarla yaşayacağız." değerlendirmesini yaptı.

Zeytin Dalı Harekatı'na işaret ederek bu sabah itibarıyla bin 595 teröristin etkisiz hale getirildiğini aktaran Erdoğan, "31 Mehmedimiz, 60 Özgür Suriye Ordusu toplam 91 şehidimiz var." bilgisini verdi.

"Reis bizi Afrin'e götür" sloganları üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnşallah gitme kararını verdiğim zaman 15 Temmuz'da olduğu gibi 'Haydi gidiyoruz.' diyeceğiz ve gideceğiz. Hiç merak etmeyin." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu tarihi süreçte Türkiye'nin kutuplaşmaya değil kucaklaşmaya ihtiyacı var. Ben şu anda milletimde bunu görüyorum. Mehmedimiz ne diyor, 'Düğüne gidiyoruz' diyor. Birileri Afrin'e gitmeyi lüks görebilir, ' Afrin'e inmeyin.' diyebilir. Birileri hala oralarda barış rüzgarları estireceğini zannedebilir. Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı olarak diyorum ki bize saldıranlara karşı, kusura bakmayın, biz Osmanlı tokadını atarız. O bana saldıracak, o bize saldıracak. Kilis'te öyle mi? Hatay'da... 100'e yakın kardeşimiz şehit olacak, biz ne diyeceğiz, öbür yanağımı da uzatacağım 'Gel bu yanağa da vur.' Yok öyle bir şey, biz Osmanlının tokadını atarız. Aynı şeyi nerede yaptık? Cerablus'ta, Rai, El Bab da yaptık, şimdi de burada yapacağız. 3,5 milyon Suriyeli vatandaşımızı kendi topraklarına döndüreceğiz."

"Türkiye'nin farklılaşmaya değil, kenetlenmeye ihtiyacı var"

Türkiye'nin farklılaşmaya değil, kenetlenmeye ihtiyacı olduğunu vurgulayan Erdoğan, içinde bulunulan dönemin farklılıkları keskinleştirme değil, ortak noktaları yüceltme dönemi olduğunu söyledi.

Zamanın ihtilaf değil, ittifak dönemi olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Gün ülkemizin geleceğini günlük siyasi mülahazaların önüne koyma günüdür. Milletimiz bizden hizmet bekliyor. Milletimiz bizden ülkemizi hedefleriyle, idealleriyle buluşturmamızı bekliyor. Kalbini bize yöneltmiş, yönünü bize dönmüş, umudunu bize bağlamış milyonlarca kardeşimiz Türkiye'nin başarısı için gece gündüz dua ediyor." diye konuştu.

Türkiye'nin kendi hedefleri yanında küresel adalet mücadelesinin de sancaktarı olduğuna işaret eden Erdoğan, bu vatanın mazlum ve mağdurların sığınağı, zalimlerin ise korkulu rüyası olduğunu söyledi.

Erdoğan, bunun için Türk milletinin her zamankinden daha güçlü, daha sağlam, daha bir ve beraber olmak zorunda olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

"Kırımlı kardeşlerimizin, Türkistanlı mazlumların, Kafkasyalı, Saraybosnalı, Afrikalı dostlarımızın umudu bu ülkedir, bu millettir. Şayet biz sendelersek Kudüs düşer; Filistin, Arakan, Somali düşer.

Siyaseti çıkar mücadelesi olarak görenlerin bizi bölmesine, bizi birbirimize düşürmesine asla izin vermeyeceğiz. Etnik kimlik üzerinden mezhep, meşrep, ideoloji üzerinden milletimizin arasına fitne sokulmasına kesinlikle müsaade edemeyiz. Onun için bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Geleceğe daha güçlü bir şekilde ilerleyeceğiz. İnşallah kardeşliğimizi perçinleyerek bize ve ülkemize kurulan tuzakları tek tek sahiplerinin başlarına geçireceğiz."

Dava arkadaşlarına güvendiğini belirten Erdoğan, "Özellikle genç kardeşlerimden önümüzdeki süreçte kirli senaryolara karşı uyanık olmalarını bekliyorum."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kongrenin yeni bir doğuş ve dirilişe vesile olmasını diledi.

Notlar

Salona, "Tarık Bin Ziyad gibi yaktık gemileri, Odunpazarı'nı geri alacağız Reis", "Tepebaşı 5 bin 500 sokak sorumlusu ile 2019 seferine hazırdır Başkomutanım", "Selçuklu ve Osmanlı'yı kuran, davası için ölümü öldüren neslin anneleriyiz, sen nerede biz orada", "Arakan, Kudüs, el-Bab, Afrin dünya mazlumlarının umudu Recep Tayyip Erdoğan dik dur eğilme, Seyid Battal Gazi'nin torunları, Kırka'nın efeleri seninle." yazılı afişler asıldı.

Ayrıca Sarıcakaya ve Mihalgazi ilçesinin kadınları, yöresel kıyafetleriyle sahnenin sağ ve sol köşesinde oturdu. Ellerinde de Türk bayraklarına iliştirdikleri "zeytin dalları" dikkati çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından sahneye davet ettiği yöresel kıyafetli kadınlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kongreye, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Öznur Çalık, Mustafa Ataş ve Hayati Yazıcı, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin de katıldı.

(Bitti)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Eskişehir Ak Parti Afrin Politika Güncel Haberler

title