Haberler

AB Bakanı Çelik: "Pyd/ypg Eşittir PKK'dır, Bunun Lamı Cimi Yoktur"

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, "Türkiye Cumhuriyeti'nin, kimsenin bir karış toprağında gözü yoktur ama kimseye de toprağımızdan bir çakıl taşı vermeye niyetimiz yoktur. Oraya ( Suriye'ye) niye gidiyoruz? Sınırımıza DEAŞ terör örgütü, PYD/YPG terör örgütü yerleşiyor. PYD/YPG eşittir Pkk'dır, bunun lamı cimi yoktur." dedi.

Çelik, Yüreğir Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Yüreğir İlçe Kongresi'nde partililerin Türkiye'nin önünü açtığını, ülkeyi aydınlığa götürdüğünü söyledi.

Türkiye için daha güzel günleri beraber inşa edeceklerini belirten Çelik, "Hep beraber izliyoruz, kahraman Mehmetçik'in sınırlarımızın ötesinde kurulmak istenen terör koridoruna karşı, birilerinin terör örgütlerine küçük devletçikler kurdurma iradesine karşı nasıl meşru bir mücadele verdiğini ve teröre geçit vermediğini hep beraber izliyoruz." diye konuştu.

Bakan Çelik, Zeytin Dalı Harekatı'nın bölgeye barış getirdiğini vurgulayarak, "Terör isteyene de Mehmetçik'in kararlı mücadelesiyle cevap veriyoruz." dedi.

Şimdiye kadar çok büyük engelleri aşarak bu noktaya kadar geldiklerine dikkati çeken Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Geçmişte Türkiye, büyük adımlar atmaya kalkıştığı zaman yapacakları şey şuydu, milletimizin kafasını karıştırmak için Türkiye'yi çeşitli kamplara, çeşitli kimliklere bölerlerdi. Bu memleketin çocuklarını farklı kamplarla birbirlerine düşürürlerdi ve etrafımızdaki sınırlarda birileri kendi işlerini görürlerdi. Siyasi partileri darmadağın ederlerdi. Onların içinde fitne, bölünme, ayrışma çıkarırlardı ve sonuçta, Türkiye içine kapanırdı. Türkiye'nin tamamında kamplar, kutuplaşmalar, husumetler ortaya çıkardı.

Sonuçta etrafımızda bildiklerini yapmaya devam ederler, kendi çıkarlarını garanti altına almak için kendi yollarına devam ederlerdi."

Bu durumun değiştiğini, geçmişin kimlik kavgalarını, kamplaşmalarını, bölünmelerini kaldırdıklarını, tek yumruk olarak ilerlediklerini vurgulayan Çelik, "AK Parti'nin yarattığı bu istikrar, birlik, beraberlik sayesinde, bu büyük Türkiye manzarası ve güzelliği sayesinde irademiz tamdır. Geleceğe bakışımızda kuşku yoktur. Türkiye'yi tek bir ideal etrafında birleştiriyoruz." ifadelerini kullandı.

"PYD/YPG eşittir Pkk'dır"

Ömer Çelik, kendilerine Suriye'de ne işleri olduğunun sorulduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin, kimsenin bir karış toprağında gözü yoktur ama kimseye de toprağımızdan bir çakıl taşı vermeye niyetimiz yoktur. Oraya (Suriye'ye) niye gidiyoruz? Sınırımıza DEAŞ terör örgütü, PYD/YPG terör örgütü yerleşiyor. PYD/YPG eşittir Pkk'dır, bunun lamı cimi yoktur. Bazı haber organlarında okuyorsunuz, diyorlar ki 'Türkiye, Kürtlere saldırıyor. Türkiye, Kürtlere karşı operasyon yapıyor.' Kürt kardeşlerimize karşı bundan daha büyük hakaret olamaz. Bunu provokasyon olarak yapıyorlar. Biz PKK ve DEAŞ'la savaşıyoruz, bunlar hiçbir şekilde Kürt kardeşlerimizin temsilcisi değildir.

Oradaki diğer Kürt gruplarla da gidin konuşun, Kürt, Türkmen, Arap gruplarla devletimizin çok yakın ilişkisi var, hepsinin söylediği şey açıktır: 'PKK burada diğer Kürtlerin, Türkmenlerin, Arapların topraklarına el koyuyor."

"DEAŞ'la PKK iş birliği içinde"

Bakan Çelik, Fırat Kalkanı ile 120-150 bin civarında Suriyelinin ülkelerine dönmelerinin sağlandığına işaret ederek, Zeytin Dalı Harekatı'yla da çok daha fazla sığınmacının kendi topraklarına döneceklerini söyledi.

Zeytin Dalı Harekatı'nın hukuki meşruiyeti olduğunu dile getiren Çelik, komşularının istikrarlı ve zengin olmasını istediklerini, bunun da Türkiye'ye katkı sağlayacağını anlattı.

Ömer Çelik, "Herkesin bilmesi gereken şey şudur, asla ve kata sınırlarımızda bir terör devletine müsaade etmeyeceğiz. Bugüne kadar etmedik, bundan sonra da etmeyeceğiz. Mehmetçik'in oradaki mücadelesi hem egemen bir devlet olarak Türkiye Cumhuriyeti Devletinin güvenliğini korumaktadır, esasında iyi anlarlarsa Avrupa'nın ve dünyanın da güvenliğini korumaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

Zeytin Dalı Harekatı'nda yerli silahların kullanıldığına dikkati çeken Çelik, şöyle konuştu:

"Diyorlar ki 'Bu PYD denen terör örgütü DEAŞ'a karşı savaşıyor'. Böyle bir şey yok. Onlar sadece terör devleti kurmak, terör koridoru gerçekleştirmek için orada savaş veriyorlar. Dikkat ederseniz, Rakka'da da Afrin'de de DEAŞ'la bu terör örgütünün ne kadar iş birliği içinde olduğu görülmüştür. Dolayısıyla bizim Zeytin Dalı Harekatı ile yaptığımız iş, Türkiye Cumhuriyeti'nin sınırlarında ve sınırlarına yakın bölgede terör koridoruna müsaade etmemektir ve Suriye'deki kardeş halkların bu terör örgütlerinin zulmünden kurtarılması için yapılan meşru bir girişimdir."

"Bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz"

Terör örgütlerine yardım eden ülkeleri eleştiren Bakan Çelik, "Bizim bir lafımız vardır, 'Ya devlet başa, ya kuzgun leşe.' deriz. Terör örgütlerine Yüreğir'den sesleniyorum: Ne yaparsanız yapın, en ufak bir tereddüde kapılmayacağız, bu terör örgütlerinin devletimize ve milletimize karşı bütün hesap ve girişimlerini etkisiz hale getireceğiz. Ne yaparlarsa yapsınlar, arkalarında kim olursa olsun, bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.

Çelik, 2019, 2023, 2053 ve 2071 hedefleri olduğunu, Türkiye'nin daha müreffeh günlere ulaşacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Ömer Çelik Ak Parti Suriye PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title