Haberler

Siirt Bakan Arslan Siirt Havalimanı İhalesi Yapıldı

Ulaştırma, Denizclik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, özel uçakla geldiği ve bir yıldan beri kapalı bulunan Siirt Hava Limanı'nda incelemelerde bulundu. Hava limanının hizmete açılması çalışmalarına başladıklarını belirten Bakan Arslan, Bu ayın 15'inde ihale sözleşmelerini imzaladık. 24 milyon lira bedelli ihale ile Siirt, hakettiği hava limanına kavuşacak dedi. Kapalı olan Siirt Hava Limanı'na özel uçak ile inen Ulaştırma, Denizclik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Devlet Hava Meydanları Genel Müdürü Funda Ocakbaşı'yı, AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay, Vali Ali Fuat Atik, Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dılşad Taşkın ve bazı bürokratlar karşıladı. Siirt Hava Limanı'nda incelemelerde bulunan Bakan Arslan, yetkililerden bilgi aldıktan sonra, Siirt ziyaretiyle ilgili gazetecilere bilgi verdi. Geçmişte orta ve büyük gövdeli uçakların Siirt Hava Limanı'na inemediğini belirten Bakan Arslan, Sadece küçük gövdeli uçaklar inebiliyordu. Ancak gerek Türk Hava Yollarının elinde, gerek özel havayolları şirketinde küçük gövdeli uçaklar olmayınca da Siirt Hava Limanı kapanmak zorunda kaldı. Ancak bir an önce seferlere başlamak adına biz gerekli çalışmaları yaptık ve bu gün memnuniyetle ifade etmek isterim ki, artık ne yaptığımızı, ne yapacağımızı biliyoruz. Malumunuz bulunduğumuz pist 2 bin metreye, 30 metre genişliğinde bir pist. Pistle ilgili her hangi bir sıkıntımız yok, uçaklarımız inebiliyor. Ama pistin başlangıcında ve bitişinde stock by dediğimiz, rasa sahası dediğimiz sahaların yapılması ihtiyacı vardı. İkincisi de Aires cıhazının kurulması ihtıyacı vardı. İşte bu ihtiyaçlar çerçevesinde gerekli çalışmaları yaptık. Pist yaklaşma ışıklandırmaları 3 ay önce yaptık, onunla ilgili kurulumları yaptık. Pistin her iki tarafında da yine banketler ve devamını sağ olsun, özel idare, değerli valimizin talimatı ile gereğini yaptılar. Hepinizin malumları arazi orda engebeli bir haldeydi, o düzeltmeleri yaptılar. Kendilerine teşekkür ediyoruz dedi.

Hava limanınındaki onarımın yapılması işinin 24 milyon lira ile ihaleye verildiğini ve sözleşmelerin imzalandığını anlatan Bakan Arslan, Bu ayın 15'inde ihale sözleşmeleri imzalandı. Önümüzdeki hafta yer teslimi yapacağız ve bu yer teslimi kapsamında havalimanın etrafındeki güvenlik, telörgüsü tamamen yenilenmiş olacak. Pisti gezdik, derzlerde yer yer aşınmalar var, derzlerin tamamı yenilenecek ve yine pist sahasında panoların bir kısmında bozulmalar var. Bu bozuk olan panolar tamamen yenilenmek süretiyle, pistin yüzeyindeki bakım, onarım da bu kapsamda yapılmış olacak. Bu bizim için önemli bir işti. Yine etraftaki yolların tamiri, bakımı konusunda da gerekli çalışmalar yapılacak. Havacılık kurallarına uygun olarak pistimizin her iki ucunda da daha önce 30 metre olarak ön görmüştük, ancak yaptığımız çalışmalar sonucunda 90'nar metre olmasını daha doğru olacağına karar verdik. ve her iki ucunda da 90'nar metrelik stock by veya resa sahası dediğimiz alanların düzenlemesini yapmış olacağız. Uluslararası kurallara uygun hale getirmiş olacağız ki böylece işaallah Hazıran ayında Siirt pisti tamamen yenilenmiş olacak. Resa sahaları, stock by sahaları büyütülmüş, geliştirilmiş bir şekilde uçakları misafir edebilir olacak. Yaptığımız ihalelerin bedeli 24 milyon Türk Lirası. Onu da kaydetmek isterim. Eski parayla 24 Trilyon Türk Lirası. Elbetteki 24 tirilyon, önemli bir rakam. Ancak Siirt ve Siirtlileri düşündüğünüz zaman, rakamın hiçbir önemi yok, helali hoş olsun. Yeterki ülkemizin her yerinde olduğu gibi insanımızı eriştirebilir, ulaştırabilir olalım. Siirt'te, Siirtliler'e de daha modern bir şekilde hizmet veren bir havalimanını geliştirmiş ve kavuşturmuş olalım diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından Pervari ve Şirvan karayolundaki çalışmaları yerinde inceleyen Bakan Arslan, daha sonra Vali Ali Fuat Atik'i makamında ziyaret ederek, şeref defterini imzaladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Arslan Fuat Atik Ak Parti Siirt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title