Haberler

Bakan Bak, 8 Ağustos Stadyumu ve Beşminare Kız Yurdu'nda İncelemelerde Bulundu

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Birileri ' Afrin'e girmeyelim' diyor. Biz o operasyonu sınırlarımızda yuvalanan terör odaklarını ortadan kaldırmak için yapıyoruz. Teröristlere oraları dar edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi onlara 'Osmanlı tokadı' vuracağız." dedi.

Bakan Bak, Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Konferans Salonu'nda düzenlenen AK Parti Bitlis Gençlik Kolları 5. Olağan Kongresine katıldı.

AK Partili gençler, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütlerine karşı yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na destek vermek amacıyla, kongrenin yapıldığı konferans salonunun sahnesine zeytin dalları bıraktı.

Bakan Bak, burada yaptığı konuşmada, siyasette gençlerin yolunu açan liderin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu belirterek, her zaman gurur duydukları gençlerin çok çalışması gerektiğini söyledi.

Şu anda Afrin'de Zeytin Dalı Harekatı'nın devam ettiğini belirten Bakan Bak, şöyle konuştu:

"Birileri 'Afrin'e girmeyelim' diyor. Biz o operasyonu sınırlarımızda yuvalanan terör odaklarını ortadan kaldırmak için yapıyoruz. Teröristlere oraları dar edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi onlara 'Osmanlı tokadı' vuracağız. Orada mücadele eden aslanlarımıza ve Mehmetçiğimize selam gönderiyoruz. Aslan parçalarımızın arkasındayız. Onlarla beraber bu vatanı savunmaya devam edeceğiz. Bu topraklar şehit kanlarıyla sulanmıştır. Şehitler ölmez vatan bölünmez."

"Suriye'nin bir karış toprağında gözümüz yok"

Geçtiğimiz gün ABD Dışişleri Bakanının Türkiye'ye geldiğini ve çok uzun bir görüşme gerçekleştirildiğini anımsatan Bakan Bak, şunları kaydetti:

"O görüşmede Türkiye kararlılığını ifade etti. Biz sınırlarımızı korumakta ve Suriye'de terör örgütlerini çökertmeye kararlıyız. Biz Suriye'nin bütünlüğünü istiyoruz. Suriye'nin toprak bütünlüğünü istiyoruz. Orada operasyonları bitirdikten sonra ülkemize döneceğiz. Suriye'nin bir karış toprağında gözümüz yok. Orada bulunan teröristleri yok edeceğiz. Şu ana kadar 1600 küsur terörist ortadan kaldırıldı. Bu mücadele kararlı şekilde devam edecek. Kararlı şekilde Başkomutanımızın yanındayız, onunla beraberiz. Sizlerde onunla berabermisiniz?"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mazlumların umudu olduğunu kaydeden Bak, "Kudüs İslam İş Birliği tarafından Cumhurbaşkanımız Kudüs Gençlik Başkenti Onursal Başkanı ilan edildi. Oradaki gençler 'İnanıyoruz ki Kudüs Recep Tayyip Erdoğan ile özgür olacaktır' dedi." ifadesini kullandı.

Konuşma sırasında gençler 'Bakan bizi Afrin'e götür' sloganı atması üzerine Bakan Bak, Sayın Cumhurbaşkanı söylediğinde Afrin'e gideceklerini ifade etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz ise 15 Temmuz'da kendilerini tankların önüne atan gençlerle her zaman gurur duyduklarını kaydederek, şöyle devam etti:

"İşte gençlik, işte komutan. Zeytin dalları da burada. Hepiniz komutanın emrinde hazırmısınız? Bu ülkenin gençleri her zaman hazır oldu. 15 Temmuz'da kendilerini tankların önüne atan yine sizlerdiniz. Her zaman sizlerle gurur duyuyoruz. Bitlisimiz bundan sonra gençlerimize emanet."

Ardından Bitlis Valiliğine geçen Bakan Bak, Bitlis'in Ahlat ilçesinin Türklerin Anadolu'ya girişinde önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.

"3 bin kişilik spor salonu planlıyoruz"

Bitlis'in tarihi ve kültürüyle zengin bir şehir olduğunu anlatan Bakan Bak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Üniversitemizde büyüyor, gelişiyor. Kongremizi orada yaptık. Sayın cumhurbaşkanımızda geldiğinde güzel bir salon yapılması talimatı verdi. Yapımı devam eden yüzme havuzumuz yanına 3 bin kişilik spor salonu planlıyoruz. Hazırlıklarımızı yaptık. Bunun dışında şehrin merkezinde 1964 yılında yapılmış bin kişilik bir stat var. Tabi Türkiye'de yaklaşık 34 stadyum yapıyoruz. Bunların 13 ile 14'ü tamamlandı. Yıl sonuna kadar diğerleri de tamamlanacak. Bitlis-Tavan karayolunda Bitlis'e yakışan ve gençlerimize hizmet verecek güzel bir stadyumu hep beraber planlayacağız. Bitlis halkımızın talebi çerçevesinde gerçekleştireceğiz. Yer tespiti ve çalışmaları birlikte yürüteceğiz. Yatırımlarımız devam edecek. Kredi Yurtlar Kurumu'nun kentteki yatırımları da devam ediyor. İnşallah üniversitenin kampüsünde bize devredilecek yerde bin kişilik bir yurt yapacağız. Bitlis'in eğitim ve kültür olarak gelişmesini arzu ediyoruz. Buradaki değerler çok önemli. İl merkezi ve ilçelerimizden gelen talepleri de değerlendireceğiz."

Nemrut Dağı'ndaki kayak tesisini gözden geçireceklerini, oradaki kayak pistinin önemli bir kayak ve turizm potansiyeline sahip olduğunu aktaran Bakan Bak, yeniden Gençlik Kolları Başkanlığına seçilen Ahmet Şems Nasır'ı da tebrik etti.

Bitlis 8 Ağustos Stadyumu ve Beşminare Kız Yurdu'nda incelemelerde bulunan Bakan Bak, daha sonra karayoluyla Muş'a hareket etti.

Kaynak: AA / Güncel

Suriye Bitlis Afrin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
title