Haberler

Dha Yurt Bülteni-10

Arazi cinayetinde ölen çiftin cenazesi Trabzon'a gönderildiSakarya'nın Hendek ilçesinde arazi anlaşmazlığı nedeniyle yaşanan vahşette ölen çiftin cenazesi toprağa verilmek üzere Trabzon'a gönderildi.

Arazi cinayetinde ölen çiftin cenazesi Trabzon'a gönderildi

Sakarya'nın Hendek ilçesinde arazi anlaşmazlığı nedeniyle yaşanan vahşette ölen çiftin cenazesi toprağa verilmek üzere Trabzon'a gönderildi.

Olay gece saatlerinde, Hendek Kargalıhanbaba Mahallesi'nde meydana geldi. Mithat Memiş, arazi anlaşmazlığı nedeniyle kavga ettiği kız kardeşi Fikriye Memiş, eniştesi Ömer Memiş ve diğer eniştesi Ahmet Memiş'e tüfekle ateş etti. Ömer Memiş ile eşi Fikriye Memiş yaşamlarını kaybederken, Ahmet Memiş ise yaralandı. Mithat Memiş daha sonra kendini vurarak yaşamına son verdi. Mithat Memiş, Ömer ve Fikriye Memiş'in cenazeleri otopsi için Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Korucuk Kampüsü Otopsi Merkezi'ne gönderildi. Cinayet kurbanı çiftin cenazeleri otopsi işlemleri tamamlandıktan sonra memleketleri Trabzon'un Akçaabat ilçesine gönderilirken, intihar eden Mithat Memiş'in otopsi işleminin devam ettiği öğrenildi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Haber: Aziz GÜVENER/HENDEK(Sakarya),

=========================================

105 yaşındaki Zeynep nineden Mehmetçiğe destek

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesine bağlı Şekeroba Mahallesi'nden yola çıkan 200 araçlık konvoy, Kilis'in Öncüpınar Sınır Kapısına geldi. Kahramanmaraşlı 105 yaşındaki Zeynep Bekereci, 'Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçiğe destek için kesilmek üzere Kilis'e getirdiği 11 küçükbaş hayvanı, askeri yetkililere teslim etti. Yakınlarının, Türk bayrakları ile 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganı atıp, şehitler için dua ettiği Zeynep Bekereci, "Allah'ım askerleri korusun. Allah yardım etsin askerlerimize. 11 kurbanlık getirdim. Askerlerimize koyunları kurban edeceğim" dedi.

Öte yandan Diriliş Gençlik Derneği de, Mehmetçiğe destek için Öncüpınar Sınır Kapısına geldi. Burada basın açıklaması yapan Diriliş Gençlik Derneği Genel Başkanı Berivan Algın, yanlarında getirdikleri baklava ve yiyecekleri askeri yetkililere teslim etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Gruplardan görüntü

Zeynep ninenin konuşması

Diriliş Gençlik Derneği üyeleri

- Basın açıklamaları

Genel ve detay görüntüler

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 203 MB

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS,

=========================================

Pazar esnafı tezgahını Mehmetçik için açtı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde pazar esnafı Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan Mehmetçiklere destek amacıyla 2 günlük hasılatlarını bağışlama kararı aldı. Bu amaçla hareket eden esnaf, bugün tezgahını Mehmetçik için açtı.

Manavgat'ta bugün kurulan pazarda bir grup esnaf tezgahını Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan Mehmetçik için açtı. Pazar esnafı tezgahlarında "Bugün bu tezgahtaki satışların kazancı Afrin'deki Mehmetçiklere bağışlanacak" yazılı tabelalarla meyve ve sebze satışı yaptı. Satışların yarın da devam edeceğini belirten esnaf, vatandaşın gösterdiği ilgiden memnun oldu. Esnaf Tahir Ünal, televizyonda bir simitçinin günlük hasılatını Afrin için bağışladığı haberini gördükten sonra kendilerinin de böyle bir kampanya düzenlemek istediklerini söyledi. Pazarcı arkadaşları ve Manavgat Seyyar ve Sabit Pazarcılar Odası Başkanı Sami Dursun Doğan'la bu düşüncesini paylaştığını ve herkesin bu fikri onayladığını belirten Ünal, "Bizim devletimiz güçlü bir devlet. Afrin'de teröristlerle çarpışan askerlerimizin herhangi bir ihtiyacının olduğunu düşünmüyoruz. Ancak manevi olarak birlik ve beraberliğimizi göstermemiz gereken günlerden geçiyoruz. Biz millet olarak askerimizin yanında olduğumuzu göstermeliyiz" dedi. Tahir Ünal, yarın akşam elde edilen geliri herkesin adının yazılı olduğu formlarla imza karşılığında toplayacaklarını ve gereğinin yapılması amacıyla kaymakamlığa teslim edeceklerini de kaydetti. Manavgat Seyyar ve Sabit Pazarcılar Odası Başkanı Sami Dursun Doğan, Manavgatlıların devletine ve milletine her zaman sahip çıktığını belirterek, pazarcı esnafının kendilerinden bağımsız olarak böyle bir düşünce içinde hareket etmelerini memnuniyet verici olduğunu vurguladı. Vatandaş da pazarcı esnafının böyle bir kampanya yapmasından dolayı çok memnun olduklarını aktarırken, askerlerin durumunu düşündüklerini için kendilerine teşekkür etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

Pazardan görüntüler

Vatandaşın alışveriş yapması

Pazarcı Tahir Ünal'ın açıklaması

Detay görüntüler

02.00"

HABER- KAMERA: Mithat ABAKAN/MANAVGAT (Antalya),

=============================================

'Zeytin Dalı' şehitlerini anma konvoyu

Antalya'da sosyal medya üzerinden yapılan çağrıyla toplanan yüzlerce araç, Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen askerler için kent merkezinde konvoy oluşturdu. Birçok otomobil firmasının destek verdiği konvoya motosiklet grupları da katıldı.

Erdem Bayazıt Kültür Merkezi önünde toplanarak, şehitler için önce saygı duruşunda bulunan grup, ardından İstiklal Marşı okuyarak yola çıktı. Türk bayrakları ile donatılan araçlar, Otogar Kavşağı, Dumlupınar Bulvarı, Antalyaspor Kavşağı'ndan geçen konvoy, aynı güzergahı takip ederek geri döndü. Organizasyona araçları ile katılan Ali Ünlü, Mukbil Girgin ve Davut Uğur Ada, şehitlere minnettarlıklarını böyle bir etkinlikle gösterdiklerini söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Trafik polisi eşliğindeki konvoydan görüntü

Detay görüntüler

192 MB /// 01.43"

HABER- KAMERA: Süleyman EKİN/ANTALYA,

===============================================

Marmara Denizi'nde 1.5 metrelik köpek balığı yakaladılar

Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi ilçesinde sabah balığa çıkan Ahmet Şenses, arkadaşsıyla birlikte denizde 1.5 metre uzunluğunda ve 100 kilo ağırlığında köpek balığı yakaladı.

Tekirdağ'ın Marmara denizine kıyısı bulunan Marmara Ereğlisi ilçesinde 10 yıldır balıkçılık yapan Ahmet Şenses, arkadaşıyla birlikte sabah erken saatlerde avlanmak için Marmara Denizi'ne açıldı. Büyük bir balığın takıldığı gören Şenses ve arkadaşı ağı topladığında camgöz cinsi köpek balığı yakaladıklarını fark etti. Tekneye aldıkları camgöz cinsi köpek balığını Marmara Ereğlisi'nde ki balıkçı tezgahında sergilerken, görenler yoğun ilgi gösterdi Şenses balığın İstanbul'daki restorana satılacağını söyledi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Yaklaşık 1.5 metre boyundaki köpek balığı

-Balıkla selfi yapan vatandaşlar

-Balığa ilgiyle bakan çocuklar

Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Manavgat Trabzon Afrin Kilis Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title