Haberler

Dünya Melek Yatırım Forumu İstanbul'da Başladı - İstanbul

- Salondan detaylar Dünya Melek Yatırımcılar Forumu Başkanı Altuntaş'ın konuşması Konuşmacılardan detaylar Dünya Melek Yatırım Forumu İstanbul'da başladı Dünya Melek Yatırım Forumu (WBAF) kapsamında yaklaşık 75 ülkeden yüzlerce melek yatırımcı İstanbul'da bir araya geldi Dünya Melek...

- Salondan detaylar

Dünya Melek Yatırımcılar Forumu Başkanı Altuntaş'ın konuşması

Konuşmacılardan detaylar Dünya Melek Yatırım Forumu İstanbul'da başladı

Dünya Melek Yatırım Forumu (WBAF) kapsamında yaklaşık 75 ülkeden yüzlerce melek yatırımcı İstanbul'da bir araya geldi

Dünya Melek Yatırımcılar Forumu Başkanı Altuntaş:

"Bugün para 'akıllı finans' ile yeniden icat ediliyor. Melek yatırımcılar söz konusu finans için tek kaynak. Bu yatırımcılar yeni girişimcilere paranın yanında know-how'ı ve ve kendi iletişim ağlarını aktararak işletmeleri daha başarılı olmaya yönlendiriyor"

" Türkiye'nin melek yatırımcılarıa yüzde 75 oranında gelir vergisi muafiyetiyle dünyada en fazla vergi avantajı sağlayan ülke"

İSTANBUL - (AA) – Anadolu Ajansı'nın (AA) global iletişim ortağı olduğu Dünya Melek Yatırım Forumu'nun (WBAF) açılışında konuşan Baybars Altuntaş, Türkiye'nin ülke olarak İstanbul'un da bir kent olarak Dünya Melek Yatırım Forumu'na ev sahibi yapmak için doğru adres olduğunu belirterek, "İstanbul tarihte 100'den dünya imparatorluğunun merkezi oldu ve bugünde dünyanın imparatoru olan melek yatırımcılara ev sahipliği yapıyor." dedi.

İstanbul'un New York'dan sonra en fazla diplomatik misyona sahip olan şehir olduğunu anlatan Altuntaş, "Dünyada ilk ticaret anlaşması Kayseri'de ve ilk barış anlaşması Çorum'da imzalandı. Paranın ilk icat edildiği yer de Manisa. Biz bu forumla melek yatırımcıları buraya toplayarak Türkieye'yi tanıtıyoruz. İstanbul aynı zamanda Nisanda Global Girişimcilik Kongresi'ne ev sahipliği yapacak. "diye konuştu.

Altuntaş, bugün paranın "akıllı finans" ile yeniden icat edildiğini vurgulayarak, melek yatırımcıların söz konusu finans için tek kaynak olduğunu ve bu yatırımcıların yeni girişimcilere paranın yanında know-how'ı ve ve kendi iletişim ağlarını aktararak işletmeleri daha başarılı olmaya yönlendirdiklerinin altını çizdi.

Türkiye'nin melek yatırımcılara yüzde 75 oranında gelir vergisi muafiyetiyle dünyada en fazla vergi avantajı sağlayan ülke olduğunu aktaran Altuntaş, ekonominin büyük çoğunluğunu oluşturan ve istihdam sağlayan küçük ve orta boyutlu işletmelerin desteklenmesi büyük önem taşıdığını kaydetti.

Altuntaş, kamu tarafından girişimcilere sağlanan desteklerinin melek yatırımcılar tarafından akıllı finansa dönüştürülerek daha etkili sonuçlar alınabileceğini belirterek, bununla da ülkenin ekonomisine daha etkili katkı yapılacağını ifade etti.

Erken aşama yatırım ve sermaye piyasalarının Davos'u olarak kabul edilen forumunda, ABD'nin önde gelen küresel finansman kuruluşu IFC ile WBAF arasında işbirliği anlaşması imzalandı. Ayrıca Güney Amerika'nın en büyük melek yatırım ticaret örgütü Anjos do Brazil ve Singapur'un önde gelen yatırım fonlarından Unity Group ile de anlaşmalar imzalandı.

Tüm anlaşmaların ortak hedefi girişimcilerin, startupların ve KOBİ'lerin finansmana ulaşımnı kolaylaştıracak inovatif enstrümanlar ve politikalar geliştirmek olduğu ifade edildi.

Forumda küresel melek yatırım politikaları şekillenecek

Dünya Melek Yatırım Forumu'nda, dünyada 50 milyar dolar işlem hacmiyle girişimcileri fonlayan melek yatırımcıların başkanları ve önde gelenleri İstanbul'da buluştu.

AA'nın global iletişim ortağı olduğu bu yılki forumda, yaklaşık 75 ülkeden yüzlerce melek yatırımcı bir araya geldi.

60 ülkeden 100'ün üzerinde konuşmacının yer alacağı forumda, konuşmacılar arasında dünyanın en önemli melek yatırımcılarının yanı sıra politikacılar, sivil toplum kuruluşu liderleri, bankacılar, borsa başkanları, teknopark CEO'ları, uluslararası akademisyenler ve pek çok bakan da bulunuyor.

Forumda, kurumsal yatırım sermayesi ile melek yatırımcıların start-up aşamasından itibaren nasıl daha fazla buluşturulabileceği de tartışılacak.

Bu yılki forumu, girişimciler ve melek yatırımcılar için daha da değerli kılan unsur ise Körfez ülkelerinden yoğun bir yatırım delegasyonunun katılımı olacak. Özellikle Bahreyn, Dubai ve Katar'dan gelen yatırım delegasyonlarına önemli isimler başkanlık ediyor. Bu da İstanbul'un, hem Avrupa hem Afrika hem de Asya üçgeninde erken aşama yatırım ekosistemindeki önemini bir kat daha artırıyor.

18 uluslararası oturum gerçekleştirilecek

İngiltere'nin en iyi melek yatırımcısından Singapur'un en önemli yatırımcısına kadar, OECD yetkililerinden UNIDO liderlerine kadar onlarca ülkeden 100'ün üzerinde konuşmacı, forumun 18 ayrı oturumunda dünya melek yatırım sektörünün geleceğini şekillendirecek.

Forumun ikinci gününde, Dünya Melek Yatırım Forumu Akademisi tarafından girişimciler, melek yatırımcılar, melek yatırım ağı yöneticileri ve mentorlar için 4 ayrı eğitim programı düzenlenecek.

İsviçre Melek Yatırım Ticaret Örgütü Başkanı ve EBAN Yönetim Kurulu Üyesi Peter E. Braun, Afrika Melek Yatırım Ticaret Örgütü Başkanı Harry Tomi Davies, İngiltere Melek Yatırımcılar Birliği Danışma Kurulu Üyesi ve AngelNews Kurucu Başkanı Modwenna Rees-Mogg, Innovation Farm Eş Başkanları Adriane Thrash ve Argyrios Spyridis tarafından verilecek eğitimlerde, iyi bir melek yatırımcının nasıl olacağı, iyi bir melek yatırım ağının profesyonel yönetiminin nasıl gerçekleştirilebileceği, start-up'lara nasıl iyi mentorluk yapılabileceği veya girişimci olarak yatırımcılardan kaliteli finansmanın nasıl sağlanabileceği farklı eğitim gruplarında öğrenilebilecek.

Çok sayıda melek yatırımcının bir araya geldiği bir ortamda yatırım arayan girişimciler için de iyi bir imkan bulunuyor. Bu yıl fintech alanında yatırım arayan 10 ayrı start-up ve 10 ayrı scale-up, Dünya Melek Yatırım Forumu'nun uluslararası yatırımcılarının karşısına çıkarak kurdukları işleri daha da büyütmek için yatırım arayacak.

Kaynak: AA / Güncel

Baybars Altuntaş Anadolu Ajansı İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title