Haberler

Şırnak Silopi'de Şehidin Adının Verildiği Kütüphaneye Kitap Desteği

Şırnak'ın Cudi Dağında bulunan üs bölgesine teröristlerin düzenlediği silahlı saldırıda şehit olan Yüzbaşı Mustafa Erdal'ın adının verildiği Silopi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ndeki Kütüphaneye, duyarlı vatandaşlar, askeri birlik ve şehidin yakınlarından kitap desteği yapıldı.

Cudi Dağındaki Kaletepe üs bölgesinde 1 Ekim 2017'de düzenlenen saldırıda şehit olan Yüzbaşı Mustafa Erdal 'ın adı Silopi ilçesindeki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeki Kütüphaneye verilmiş ve Kütüphane girişine şehidin biyografisinin yer aldığı çerçeve ve fotoğrafı asılmıştı. Kütüphaneye ilk destek Silopi 172'inci Zırhlı Tugay komutanlığı'ndan geldi. Mehmetçik, 1000 adet kitap desteği bulunduktan sonra şehidin Ankara'da yaşayan ağabeyi Ali Erdal, okulun Kütüphanesine 286 adet kitap daha gönderdi. Kütüphaneye farklı kesimlerden yapılan kitap bağışları ile toplam 4 bin civarında kitap toplandı. Şehidin ağabeyi tarafından gönderilen kitaplar okul idaresi, öğretmen ve öğrenciler tarafından kutularından çıkartılarak boş raflara dizildi.

Okulun öğrencilerinden Nehir Ayaz, önceden istediktleri kitapları bulumadıklarını belirterek, Şehit Yüzbaşı Mustafa Erdal adının verilmesiyle birlikte farklı konulardaki çok sayıda kitap yardımı yapıldı. Herkesin okumasını tavsiye ederim. Çok güzel kitaplar var dedi. Enes Silek adlı öğrenci ise, kitapları gönderen şehit yakınlarına teşekkür ederek, Şehidin ailesinin gönderdiği kitaplar için teşekkür ediyoruz. Daha önce burada istediğimiz kitapları bulamıyorduk. Ama onların gönderdiği kitaplar ile birlikte daha çok kitap sayımız arttı ve istediğimiz kitapları elde ediyoruz diye konuştu.

Silopi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yunus Dolaş da, okul Kütüphanesinde yaklaşık 4 bin kitabın bulunduğunu belirterek, 172'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı'nın bizim okulda Şehit Mustafa Erdal adına açtığı ve kitap yardımı bir Kütüphanemiz var. Bunun büyük bir kısmı son bir sene içerisindeki özellikle Şehit askerimiz Mustafa Erdal akrabalarının gönderdiği kitaplardır. Onların yardımı ile kazandırdığımız kitaplardır. Öğrencilerimiz için çok güzel bir olaydır. Şuan Silopi'de en büyük eksikliklerden bir tanesi de okuma oranıdır. Bunu geliştirmek için bu önemli bir adımdır. Emeği geçen herkese çok teşekküre diyorum. Özelliklede Mustafa Erdal'ın yakın arkadaşları, dostları ve ailesine teşekkür ediyorumdedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Erdal Silopi Şırnak Cudi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti? OY SAYIMINDA İFTAR MOLASI OLACAK MI? YSK iftar arası kararında ne dedi? Vatandaşa yumruk atan Belediye Başkanı kim? Vatandaşa neden yumruk attı?
title