Haberler

Meksika'da Kaybolan İstihbaratçılar Ölü Bulundu

Meksika'da 5 Şubat'ta silahlı kişilerce kaçırılan iki özel ajanın öldürüldüğü ortaya çıktı.

BBC'nin haberine göre, adli tıp uzmanları, geçen hafta Xalisco kentinde bir aracın içinde bulunan cesetlerin Cezai Soruşturma Dairesinin iki üyesi Octavio Martinez ve Alfonso Hernandez'e ait olduğunu açıkladı.

Şimdiye kadar cinayetle ilgili kimsenin gözaltına alınmadığı kaydedildi.

Kaybolan iki istihbarat görevlisinin, YouTube'da geçen hafta paylaşılan görüntüler sayesinde silahlı saldırganlar tarafından kaçırıldığı belirlenmişti.

Görüntülerde, iki istihbarat ajanı, kendilerine silah doğrultan beş silahlı saldırganın önünde elleri bağlı dizleri üzerinde otururken görülüyordu. Rehineler, silah zoruyla ellerindeki bildiriyi okuyor ve ajanlarla askeri personelin tecavüz, işkence ve hırsızlık gibi insan hakları ihlalleri yaptıklarını söylüyordu.

Silahlı kişilerin Jalisco Yeni Nesil Karteli'ne üye oldukları tahmin ediliyor. Ülkenin en büyük suç örgütlerinden biri olarak bilinen Jalisco Yeni Nesil Karteli, Meksika güvenlik güçleri ile kamu görevlilerine yönelik saldırılardan sorumlu tutuluyor.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title