Haberler

Marmaris'te Terör Propagandasından 7 Kişi Adliyede

Marmaris'te terör propagandasından 7 kişi adliyedeMuğla'nın Marmaris ilçesinde, aralarında Demokratik Bölgeler Partisi ilçe başkanın da bulunduğu 7 kişi, sosyal medyadan terör örgütü PKKKCK'yı övüp, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı aleyhinde propaganda...

Marmaris'te terör propagandasından 7 kişi adliyede

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, aralarında Demokratik Bölgeler Partisi ilçe başkanın da bulunduğu 7 kişi, sosyal medyadan terör örgütü PKKKCK'yı övüp, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı aleyhinde propaganda yaptığı iddiasıyla gözaltına alındı. Zanlılar, işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Grup Amirliği ekipleri, sosyal medyadan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaretlerde bulundukları, Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı aleyhine propaganda yaptıkları, ayrıca PKKKCK'yı övdükleri iddia edilen şüphelilere yönelik olarak şafak vakti 8 eve eş zamanlı baskın düzenledi. Demokratik Bölgeler Partisi Marmaris İlçe Başkanı Y.N. (43) ile C.Ç. (36), Ö.V. (33), B.G. (55), M.S.D. (45), M.Ş. (52) ve A.Ç. (25) gözaltına alındı. Evlerde bulunan cep telefonu, harici bellek, bilgisayar, çeşitli kitap ve evraklara el konuldu. M.Ş.'nin evinde yapılan aramada FETÖ ile ilgili kitaplar ele geçirildi. Polis, R.C. (55) adlı bir şüphelinin de operasyon kapsamında arandığını belirtti. Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılar, 'terör örgütü propagandası yapmak ve devlet büyüklerine hakaret' suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi. Yakalanan şüphelilerin arasında otelde aşçı, inşaatta sıva ustası, kahvehane işletmecisi ve turizm acentesi işletenlerin bulunduğu öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Marmaris Afrin TSK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title