Haberler

NATO Gemileri Sarayburnu'nda Demirledi

NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2 (SNMG2) mensubu TCG Gaziantep ve HMS Duncan gemileri, İstanbul ziyareti kapsamında Sarayburnu Limanı'na demirledi.

NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2 (SNMG2) mensubu TCG Gaziantep ve HMS Duncan gemileri, İstanbul ziyareti kapsamında Sarayburnu Limanı'na demirledi.

Türk Deniz Kuvvetleri mensubu TCG Gaziantep ve İngiltere Deniz Kuvvetleri mensubu HMS Duncan İstanbul'da yaptıkları liman ziyareti kapsamında bir basın toplantısı düzenlendi. TCG Gaziantep'te düzenlenen toplantıda, NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2'nin faaliyetleri hakkında kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla, NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2 Komutanı Tuğamiral Mike Utley açıklamalarda bulundu.

GÖREV YASA DIŞI GÖÇÜ DURDURMAK

Mike Utley, gemilerin askeri ya da başka bir kriz durumda yardım gerektiğinde en yüksek hazırlık seviyesinde, ilk çağrılacak ve ilk reaksiyon göstererek görev grubu olduğunu ifade etti.

Utley, "Gemilerin ikinci rolü yasa dışı göçü durdurmaktır. Yasa dışı insan kaçakçıları göçmenlerin Avrupa'ya ulaşma konusunda en iyi yolun deniz olduğunu söylemektedir. Ne yazık ki, bu güvenli değildir. Birçok göçmen bu fikri canlarıyla ödemektedir. Göçmenlerin Avrupa'ya kaçışını engellemek için beraber çalışmaktayız. Bu yasa dışı faaliyetleri tespit edip, yasaklayıp, denizlerin güvenliğini sağlamaktır. Son rol olarak ziyaretler gerçekleştirerek müttefik ülkeler desteklenmektedir. Bu ziyaretler de NATO, fikirlerini paylaşmaktadır ve denizlerdeki güvenliği artırmaktadır" dedi.

Utley'in ardından söz alan NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2'nin Başkanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Hasan Özyurt,  "Bir Türk subayı olarak bu liman ziyaretinin müttefiklerimiz için, en iyi şekilde geçmesi için çaba harcıyoruz" diye konuştu.

KAPALIÇARŞI'DA KAYBOLDU

Açıklamalardan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mike Utley, en son ne zaman İstanbul'a geldiklerinin sorulması üzerine, geçen yıl Temmuz ayında geldiğini belirterek, "Çünkü ziyaret etmek için mükemmel bir liman" dedi.

Utley, ayrıca Cumartesi günü İstanbul'u gezdiğini ve Kapalıçarşı'da kaybolduğunu belirtti.

YENİ GÖREVE GİDECEK

İhtisas alanı hava savunma maksatlı olan muhrip destroyer HMS Duncan ile ihtisas alanı hava, deniz, su üstü savunma maksatlı olan TCG Gaziantep firkateyni ziyaretinin ardından yeni görevi için Ege Denizi'ne gidecek.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title