Haberler

ATO Yönetimi Çubuk'u Ziyaret Etti

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran ve Yönetim Kurulu üyeleri, Çubuk ilçesindeki sanayi bölgesinde incelemelerde bulundu.

Baran ve beraberindeki heyet, Yazır Mahallesi'nde oluşturulması planlanan sanayi bölgesinde inceleme yaparak yetkililerden bilgi aldı ve Belediye Başkanı Tuncay Acehan'ı ziyaret etti.

Baran, ziyarette yaptığı konuşmada, Yazır Mahallesi'nde bulunan sanayi bölgesinin her anlamda yatırımcı için bulunmaz bir yer olduğunu söyledi.

Ankara'yı coğrafi işaretli ürünlerin merkezi yapmak istediklerini anlatan Baran, bu noktada Çubuk'un kendileri için çok önemli olduğunu dile getirdi.

Baran, Çubuk Turşusu'nun da coğrafi işaretli ürünler arasında olduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Coğrafi işaretleme çok önemli, Avrupa'nın en önemli gelirlerinin başında bu ürünler geliyor. Biz hiç uygulamamışız bugüne kadar. Malatya'nın kayısısı, Aydın'ın inciri ve Antep'in baklavası tescillenmiş. Bunların dışında hiçbir şeyimiz yok. Halbuki Avrupa'dan tescilli olabilecek ürün sayısı bakımında belki de Türkiye ilk sırada yer alıyor. Öyle kıymetli ürünlerimiz var ki bizde en az 200 tane ürün çıkar. Avrupa önemsememiş bunu. Biz Ankara'yı bu konuyla ilgili üs yapmak istiyoruz. Ankara bu işin ihracat merkezi olsun istiyoruz. İşte bu noktada Yazır Mahallesi'ndeki sanayi bölgesi değerlendirilebilir."

İkinci coğrafi işaretli ürünler zirvesini düzenlemek için çalışmalara başladıklarını bildiren Baran, "Çubuk ayrıcalıklı, Çubuk insanı çok farklı. Ben de tüccarım ve benimle çalışan Çubuklu arkadaşlarım var. Gerçekten Çubuklular çok çalışkan, dürüst, samimi ve çok temiz. Samimi söylüyorum çalışmak için 'Çubuk'tan geliyorum' deyince gözü kapalı alıyoruz işe." ifadesini kullandı.

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan da ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, ilçede yapılan ticari faaliyetlerle ilgili bilgi verdi.

İlçelerinde istihdamı artırmak için çalışmalar yaptıklarını anlatan Acehan, oluşturulan sanayi bölgesine sanayiciyi çekmek istediklerini belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Ankara Ticaret Odası Tuncay Acehan Yazır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title