Haberler
BBC

Mezbahaya Götürülürken Kaçan İnek Yüzerek Adaya Çıktı

Güncelleme:

Polonya'da kesilmek üzere mezbahaya götürülmek istenen inek, işçilerin elinden kaçarak hayatını kurtarmayı başardı. İnek, çevredeki gölü yüzüp geçerek gölün ortasındaki adaya çıktı.

Polonya'da mezbahaya götürülmek üzereyken kaçan bir inek, bir çiti yıkıp, yakındaki bir gölde bulunan adaya yüzerek hayatta kalmayı başardı. Kaçak inek, son bir kaç haftayı ülkenin güneyindeki Nyskie Gölü'nde bulunan adalarda geçirdi.

SAHİBİ YAKALAMAKTAN VAZGEÇTİ

İneğin sahibi, yakalama girişimleri sırasında hayvanın başka yerlere yüzerek kaçması üzerine yakalama çabasından vazgeçti. İneğin vurulması çağrılarına şiddetle karşı çıkılırken, yerel bir siyasetçi "kahraman ineği" kurtarmayı görevi haline getirdiğini ifade etti.

UYUŞTURULMAYINCA KAÇMAYI BAŞARDI

Polonyalı haber sitesi Wiadomosci'ye göre her şey ineğin mezbahaya götürülürken bir kamyona yüklenmeye çalışılmasıyla başladı. Sahibinin ineğin uyuşturulması gerektiğini söylemesine rağmen, bu tavsiyesine uyulmadı ve hayvan kaçmayı başardı.

İnek kaçışı sırasında metal bir çiti yıkıp geçti ve bir çiftlik çalışanının kolunun kırılmasına ve kaburgalarının darbe almasına yol açtı. Nyskie gölünün kıyılarında görülünce, yakalanmaktan kaçmak için elinden geleni yaptı. Sahibi "Suyun altına bile daldığını gördüm" dedi.

UMUDU KESİNCE İNEĞE YEM BIRAKMAYA BAŞLADI

Adı sadece Bay Lukasz diye verilen ineğin sahibi, hayvanı yakalamaktan umudunu kesince, ineğin yaşadığı adaya yem bırakmaya başladı. Son olarak itfaiyecilerin bir botla adaya gidip yakalama girişimiyse, ineğin adadaki bir başka çıkıntıya 50 metre yüzmesi üzerine boşa çıktı.

Yerel siyasetçi Pawel Kukiz, Facebook'taki paylaşımında "Tüm vatandaşlarımız bu kadar kararlı olsaydı, Polonya çok daha müreffeh bir yer haline gelirdi"dedi.

İLK DEĞİL

Daha önce de Hollanda'da Hermien adlı bir inek mezbahadan kaçıp, altı hafta boyunca bir ormanda yaşamıştı. Bölge halkı Hermien'e bir çiftlikte bakılması için para toplamıştı.

2011'de de Alman hayvan hakları savunucuları, Yvonne adlı kaçak bir ineği bir boğayı kullanarak yakalamış ve bir çiftliğe yerleştirmişlerdi.

BBC

Facebook Polonya Komik - İlginç Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (11)

Vejeteryanist:

Yazık günah bu hayvanlara, onların da canı var, et yemeyin.

13
14
yanıtYanıtla
Babanın oğlu kemal:

Ne yiyelim peki.odunmu kemirelim..?

yanıt14
yanıt6
ormancı:

ağacında canı yokmu neden kemiriyorsun

yanıt3
yanıt1
Vatus:

İnek can derdinde kasap et derdinde

10
0
yanıtYanıtla
İnek Öğrenci:

Başarı = Azim Çalışma :)

7
0
yanıtYanıtla
SELİM SESLİ:

Ey iman edenler Allahın size helâl kıldığı iyi ve temiz şeyleri kendinize haram kılmayın. MAİDE 87 Bu ayetten de anlaşılacağı gibi helâl ve haramları yüce Allah belirler.Hiç bir kul kendine hiç bir şeyi helâl veya haram kılamaz.İman edip inanan kullar Allahü Teâlânın emirlerine tutup, yasaklarından uzak dururlar.

4
1
yanıtYanıtla
GARIBAN:

onun yerine seni mi kesip yiyelim

2
2
yanıtYanıtla
Gh:

Ot ye!

yanıt1
yanıt1
nuri:

bizde de koyun çok, çalışmadan bedave yaşıyorlar

2
2
yanıtYanıtla
TÜMER TÜRK:

İnek şaban

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title