Haberler

Keban Yusuf Ziya Paşa Camisi ve Külliyesi" Kitabı Tanıtıldı

Keban ilçesinde araştırmacı Sabit Bilgin tarafından hazırlanan "Keban Yusuf Ziya Paşa Camisi ve Külliyesi" adlı eser tanıtıldı.

Keban ilçesinde araştırmacı Sabit Bilgin tarafından hazırlanan "Keban Yusuf Ziya Paşa Camisi ve Külliyesi" adlı eser tanıtıldı.

Kitap, emekli albay Sabit Bilgin'in vefat etmesi üzerine, yeğeni Levent Bilgin tarafından basılması sağlandı.

Keban Öğretmenevi Konferans Salonu'ndaki toplantıda, kitabın yayın serüveni Bilgin tarafından anlatıldı.

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, yaptığı konuşmada, Yusuf Ziya Paşa'nın önemli bir şahsiyet olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Osmanlı tarihinde önemli bir şahsiyet. O'na Kebanlı Yusuf Ziyaddin Paşa diyebiliriz. Osmanlı'da sosyal hayatı düzenleyen, sosyal hayatı şekil veren toplumu bir arada tutan, Osmanlı'yı yaşatan kamu hizmetleri ve sivil toplum hizmetleri bunların icra edilmesidir. Çok önemli hizmetleri ihya etmiş, medeniyeti olgunlaştırmıştır. Osmanlı ve Türk medeniyeti bir batı medeniyetidir. Bu medeniyette hiçbir kötü unsur yoktur. Osmanlı bir ihya medeniyetidir."

Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı ise "Allah yazmayı herkese bahşetmiyor. Bizim bu konuda ilçemizde sayılı insanımız var. Sabit Bilgin bey de onlardan biriydi. Ben bu değerlerimizle büyük gurur duyuyorum. Allah hepsinden razı olsun. Çünkü Kebanımızı çok iyi temsil ediyorlar. Allah kendisine gani gani rahmet eylesin." ifadesini kullandı.

Daha sonra Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Keban Kaymakamı Hayrettin Baskın, restorasyon çalışmaları devam eden Yusuf Ziya Paşa Cami ve Külliyesindeki çalışmaları inceledi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Mehmet Çetin Elazığ Keban Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title