Haberler

Aşık Veysel'in Bağlamasına Yoğun İlgi

Kars'ta, bağlama ustası Şentürk İyidoğan'ın müzik dinletisinde kullandığı halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu'nun bağlamasına katılımcılar yoğun ilgi gösterdi.

Kars'ta, bağlama ustası Şentürk İyidoğan'ın müzik dinletisinde kullandığı halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu'nun bağlamasına katılımcılar yoğun ilgi gösterdi.

Sivaslı bağlama ustası Şentürk İyidoğan, Aşık Veysel'in bağlamasıyla Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Devlet Konservatuvarı Konferans Salonu'nda "Aşık Veysel dinletisi" sundu.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği dinletide İyidoğan, "Uzun ince bir yoldayım", "Dostlar beni hatırlasın", "Kara toprak" gibi Aşık Veysel'in eserlerini bağlamasıyla seslendirdi.

Müzik dinletisi sonrası birçok öğrenci, Aşık Veysel'in bağlamasını inceleyip hatıra fotoğrafı çektirdi.

İyidoğan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, katılımcılara teşekkür ederek, "Umuyorum çocuklar bundan sonra Aşık Veysel'i daha iyi tanıyıp onun türküleriyle kalacak." dedi.

Öğrencilerin Aşık Veysel'in bağlamasını ilgiyle takip ettiklerini anlatan İyidoğan, dinletiden sonra öğrencilerin bağlamayla fotoğraf çektirmek için sıraya girmesinden mutlu olduğunu ifade etti.

KAÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Aşkın Çelik de Aşık Veysel'in bağlamasıyla eserlerini dinleme fırsatı bulduklarını ifade ederek, "Veysel gibi bir ustanın dokunduğu sazın Kars'ta öğrencilerimizle buluşması bizleri çok mutlu etti. Öğrencilerin Veysel'in sazını daha yakından tanıyor olmaları, ona dokunmaları onları gelecekte kültürü devam ettirmek için önemli diye düşünüyorum. Katılımcılara ilgi gösterdikleri için teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Devlet Konservatuvarı öğretim görevlisi Erdem İrtürk ise "Öğrencilerin Aşık Veysel'in bağlamasına ve müzik dinletisine ilgisi bizleri oldukça mutlu etti. Güzel ortam yakaladık buraya teşrif eden Şentürk ustama da teşekkürlerimi sunuyorum, güzel ve unutulmaz program oldu." ifadesini kullandı.

Öğrencilerden Burcu Özer de "Aşık Veysel'in bağlamasını dinlemek, ona dokunmak çok güzel duygu, özellikle konservatuvar öğrencisi olarak bununla karşılaşmak muazzam bir şey. Keşke herkesin böyle fırsatı olsa." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Aşık Veysel Şatıroğlu Sivaslı Kars Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title