Haberler
BBC

"Karınızı Dövün" Diyen Milletvekiline Büyük Tepki: Terapiye Gitmeli

Güncelleme:

Uganda kanalı NTV'ye konuşan Twinamasiko, "Erkek olarak karınızı disipline etmelisiniz, yola getirmek için bir şekilde dövmelisiniz" dedi. Twinamasiko'ya kadınlar büyük tepki gösterdi.

"TÜM KADINLARDAN ÖZÜR DİLEMELİ"

BBC'ye konuşan Uganda'daki Ev İçi Şiddeti Önleme Merkezi Diana Kagere, "Bay Twinamasiko tüm kadınlardan özür dilemeli" ifadelerini kullandı ve Twinamasiko'nun terapi görmesi gerektiğini belirtti.

UGANDA DEVLET BAŞKANI'NA CEVAP OLARAK SÖYLEMİŞTİ

Twinamasiko, bu açıklamasını Uganda Devlet Başkanı Toweri Museveni'nin Kadınlar Günü'ndeki "Eşlerini döven erkekler aptal ve korkaktır" sözleri üzerine yapmıştı.

Resmi verilere göre 15-49 yaş arası kadınların beşte birinden fazlası ev için veya cinsel şiddete uğruyor.

"BİR TOKAT ATMAK YANLIŞ OLMAZ"

BBC'nin Focus on Africa programına konuşan Twinamasiko, tartışma yaratan sözleri hakkında şunları söyledi: "Yaralayacak veya öldürecek türden bir dayağı kastetmiyorum. Ama bir tokat atmak yanlış olmaz. Çünkü düzene teşvik eder. Bir keresinde karım beni tokatlamıştı, benim için sorun yoktu çünkü oturup anlaşmazlığımızı çözdük. Bir keresinde de ben onu tokatlamıştım. Çünkü bana yanlış yapmıştı."

TERAPİ ÖNERDİLER

Twinamasiko'nun sözlerini yorumlayan Ev İçi Şiddeti Önleme Merkezi Diana Kagere, Twinamasiko ve eşine ilişki terapisi tavsiye etti: "Çoğu erkek gururlarından ötürü yardım almaktan çekiniyor ama onları cesaretlendirmek ve terapiye yönlendirmek istiyoruz."

BBC

Komik - İlginç Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (27)

Halil:

Ulan bu ülkede devletin kanunları Kuran ve sunnetmi?yok.Bu halk Kuran ve sünneti yaşıyorum?yok. Ulan ozaman Allahın dininden ne istiyosunuz adiler. Ulan adiler inanmadiginiz ve yasamadiginiz bir dinden ne istiyorsunuz alcak kafirler.Din teslimiyettir.eğer bu din size ağır geliyorsa inanma bütün sorumluluklardan kurtulun.sorumluluk muslumanadir.lekum diynukum veliyyedin.bitti.

68
7
yanıtYanıtla
değer görmek için insan olmak yeter:

yüce allahın dinini ne hale getirdiler, ne hitabı biliyorlar ne sevgiyi nede saygıyı, tatlı dil yılanı bile deliğinden çıkartır, bırakın dövmeyi, sözlerinizle bile kimseyi incitemezsiniz, ilahiyatçılar bile kaba saba ve yontulmamış, peygamberin ahlakı bunlara işlememiş.

63
2
yanıtYanıtla
xoz:

kadın candır kadın çiçektir işinize gelince canım cicim işinize gelmeyince dövün öldürün yok öyle hayat

50
5
yanıtYanıtla
Huzur islamda:

Herkes kendini fetva merciginde görür olmuş. . ilk önce kadın yanlış yapıyorsa güzel söz ile kırmadan nasihat edilir. Hala yanlışta devam ediyorsa yataklar ayrılır. . yinede uslanmazsa çok hafif dovulur. . Bunun kurana ve sünnete uyan ölçüsü budur. . iş dayağa gelene kadar bir sürü şey varken, en son yapılması gereken şeyi ilk başta yapmayı öğütlemek bence kasıt içeriyor. . aynı ekolden türkiyedede çok var. .

13
5
yanıtYanıtla
Çelikbaş:

Şiddet olmalı yoksa insan başka türlü uslanmaz

5
13
yanıtYanıtla
ömer:

Biri şuna bi tokat atsın canı tokat istemiş. . .

14
3
yanıtYanıtla
Sivaslı:

Doğru söylemiş adam valla kadınların büyük bölümü mazoşisttir her kadının bir mazoşist tarafı vardır. Niye güçlü erkek peşinde koşuyorlar yumuşak erkek arasınlar

1
14
yanıtYanıtla
Yooooo:

Adam doğru söylüyor,kadın için dayak cennete gelmiş kadına firen şart yoksa başka yere tostlar

4
11
yanıtYanıtla
hm:

acıktım, şuradan bir karışık tost gönder

yanıt0
yanıt0
Lale:

Bazı yobazlar kadın şu durumlarda dövülebilir diyor. Böyle yobazlar işlerine gelince peygamberin sünneti derler, işlerine gelince de sünnet umurlarında olmaz. Bu yobazların ağzını burnunu kıracaksın, o zaman akıllanırlar belki. Batı mı dedi size böyle ilkel yaratıklar olarak yaşayın diye. Allah bizi ortaçağ zihniyetinden korusun.

9
2
yanıtYanıtla
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title