Haberler

11 Kişinin Hayatını Kaybettiği Jet kazasının Nedeni Elektrik Yüklü Bulutlar mı?

Güncelleme:

Birleşik Arap Emirlikleri'nden Türkiye'ye dönerken İran'da düşen özel iş jetinde hayatını kaybeden Mina Başaran ve 7 arkadaşı ve 3 mürettebatın ölümüyle ilgili detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor.

Özel jetin düşmesine 'katil bulut'un neden olabileceği ihtimali de gündeme geldi.

Birleşik Arap Emirlikleri'nden Türkiye'ye dönerken İran'ın başkenti Tahran'ın güneyinde düşen Başaran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Başaran'a ait özel iş jetinde hayatını kaybeden kızı Mina Başaran ile 7 kız arkadaşı, 2 kadın pilot ve 1 hostes olmak üzere 11 kişinin içinde bulunduğu uçağın enkazına ulaşıldı.

Kaza kırım ekibi enkazdaki cenazeleri çıkartırken, kazayla ilgili farklı ihtimaller değerlendirildi.

Bir kuşun çarpması, kötü hava koşulları, motor gücü kaybı ya da hidrolik sistem arızası olabileceği konuşuldu.

Mina Başaran'ın uçakta poz verdiği, içi helyum dolu balonların patlaması sonrasında uçağın alev almış olabileceği ihtimali de gündeme geldi.

KAÇMAYA ÇALIŞMIŞ OLABİLİR

Türkiye Hava Yolu Pilotları Derneği Başkanı Mehmet Ayhan Günal, kazada en güçlü ihtimalin elektrik yüklü tehlikeli bulutlar olduğunu belirtirken, uçağın kaptan pilotu Beril Gebeş'in facebook hesabında son paylaştığı kara bulut fotoğrafları dikkat çekti.

Uçak kalktıktan bir buçuk saat sonra 38 bin fitte kazanın olduğunu belirten Günal, "Elektrik yüklü tehlikeli bulutların olduğu hava sahası incelendiğinde bu irtifa talebinin de bulutlardan kaçınma nedeniyle olduğu değerlendiriliyor.

41 bin fitten kötü hava şartlarından dolayı 38 bin fite irtifa kaybı olabilir. Pilot alçalma talep ettiği için, o elektrik yüklü tehlikeli bulutlardan kaçınmak istemiş olabilir.

O alçalmayla beraber tehlikeli bulutların içine girmiş olabilir. Derin ani irtifa kaybı gerçekleşmiş olabilir. Kuş sürüsü olamaz. 38 bin fitte canlının yaşaması mümkün değil" dedi. Kazanın sebebi, kara kutu incelenmesiyle kesinleşecek.

(Kaynak: Posta)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Hüseyin Başaran Türkiye İran Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title