Haberler

Diyarbakır'ın Yeni Stadı Yüzde 98 Tamamlandı

Güncelleme:

TOKİ'nin Diyarbakır'a yaptığı 33 bin kişilik stadın yüzde 98'i tamamlandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığınca Diyarbakır'da yaptırılan 33 bin seyirci kapasiteli "engelli dostu" stadın yüzde 98'i tamamlandı.

Merkez Kayapınar ilçesinde, 158 bin metrekare alanda Diyarbakır'ın yanı sıra bölgeye de hizmet verecek UEFA ve FIFA standartlardaki 33 bin seyirci kapasiteli stat, 2 ay sonra hizmete açılacak. Konfor açısından Türkiye'nin sayılı stadyumları arasında yer alacak 6 katlı tesisin dış cephe kaplaması ile çim serme işlemleri sona erdi.

2 BİN 340 ARAÇLIK PARK YERİ OLACAK

Skorboard, restoran, kafeteryalar, VIP salonları, basın tribünü, otopark, seyirci ve sporcu girişi gibi alanları en uygun şekilde tasarlanan, alttan ısıtmalı olacak stadyumda, 306'sı engelli aracı olmak üzere 2 bin 340 araç kapasiteli park yeri bulunacak. Kendileri için ayrılan yerlere araçlarını park edecek engelliler, 21 asansörü kullanarak istedikleri katta karşılaşmaları izleyebilecek.

MALİYETİ 150 MİLYON TL

Tesiste incelemede bulunan Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk, AA muhabirine, Bakanlık olarak Türkiye genelinde 36 stat projesi yürüttüklerini söyledi.

Bunlardan 15 tanesinin tamamlandığını, 11'inin yapımının sürdüğünü, diğerlerinin ise ihale hazırlıklarının devam ettiğini aktaran Türk, Diyarbakır Stadyumu'ndaki fiziki gerçekleşmenin yüzde 98'e ulaştığını aktardı.

Stadın temelini 3 yıl önce attıklarını ifade eden Türk, şunları kaydetti:

"Maliyeti yaklaşık 150 milyon liradır. Tüm yoğunluğumuz çimlerin gelişimine yönelik. Diğer alanlarda ufak eksiklikler var, onlar da gideriliyor. Çimin gelişmesi ve top oynamaya hazır hale gelmesi için 2 ay var."

33 BİN KİŞİLİK OLACAK

Türk, ülkedeki statların uluslararası organizasyonlara göre yapıldığını vurgulayarak, "Mayıs ayında tamamen futbol oynamaya müsait olacak stat, 33 bin kapasiteyle Avrupa'nın bir final karşılaşmasına dahi ev sahipliği yapacak özelliklere sahip." ifadesini kullandı.

"Türkiye'nin yedi bölgesinde yeteri kadar stadyumumuz oldu." diyen Türk, stadyumlara verilen isimlerin özellikle sosyal medyada çok gündeme getirildiğini belirtti.

Türk, koltuk renkleri ve diğer bazı mimari detaylarda taraftar gruplarını dikkate aldıklarını anımsatarak şöyle devam etti:

"İSİM, BAKANIMIZIN TAKDİRİYLE İSİM VERİLİYOR"

"Bizler Diyarbakır Stadyumu, Samsun Stadyumu, Trabzon Stadyumu diye isimleri resmi yazışmalarda kullanıyoruz. Ama bizim tesislerimize isim verme ile ilgili Bakanlığımızın bir yönetmeliği var. Bakanımızın takdiriyle isim veriliyor. İsim konusundaki talepleri valimizin teklifi ile bakanımız değerlendirecektir."

"DİYARBAKIR'A BAŞKA YATIRIMLARIMIZ DA VAR"

Gençlerin ve sporcuların stadyumu doldurmasının kendilerini mutlu edeceğini işaret eden Dursun Türk, bu kapasitedeki tesisleri işletmenin maliyetinin yüksek olduğunu bildirdi.

Türk, Diyarbakır'daki gençlerin spor yapacağı tesislere kavuşması için çabaladıklarını işaret ederek, "Diyarbakır'da başka yatırımlarımız da var. Mardin yolu üzerindeki spor kompleksini tekrar ayağa kaldırdık, büyük bir olimpik havuz yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Spor

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Diyarbakır Kayapınar Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (36)

nadir:

acaba bu stadın kıymetini bilecekler mi inşallah yakıp yıkmazlar

8
14
yanıtYanıtla
Serhat:

Nadir sen insanmısın

yanıt8
yanıt4
Adınızı Yazın:

teröristlere haram olsun zehir zıkkım olsun o stad. biraz hakkım varsa haram olsun

5
11
yanıtYanıtla
70:

o sıtat ora yapılmdan once maca gıden arkadaslara mac nasıl bakılır dersı vermenız lazım degılse yazık olur o stada. . . .

12
3
yanıtYanıtla
:

ESKISEHIRDE SAHAYA GIRIP ALTINORDUYA SALDIRDI

yanıt2
yanıt1
70:

baskan eskısehır veya dıger takımları arastr tarıhlrınde kac sefer sahada saldırı yapmıs. bıde dıyerbakır takımlarına bak kac macı olaysız gecmıs.

yanıt3
yanıt3
:

DEPLASMANLARDA DIYARBAKIR TARAFTARLARINA YAPILAN MUAMELEYE BAK AYRICA ESKISEHIR STADI BILE YAKTI DÜSERKEN

yanıt1
yanıt0
Keşanlı:

Yorumları Okudum Diyarbakırlıyım Ve Bu kadar kaos ve olayların içinde Bi futbol zevkimiz kalmış onada laf etmeyin be abi diyarbakır çok yıprandı

10
0
yanıtYanıtla
adnan sürer:

gaffar okan stadi olabilir onun verdigi emekler unutulmamali

8
1
yanıtYanıtla
Misafir:

Bu sdadın ismini Diyarbakır sdadı olsun şimdi bunlar amed sdadyumu derler. Kesinlikle taviz verilmesin yani demem oki bu ülkede kimsenin kimseden ayrıcalığı yok kürdünde sıkıntısı var türkünde alevinin de var sünnininde ama bizler elbirliğiyle bu sıkıntıları aşarız

5
4
yanıtYanıtla
Tüm 36 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title