Haberler

Fetö Sanıklarına Hapis Cezası

Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin davalarda yargılanan 4 sanık, 1 yıl 6 ay 2 gün ile 8 yıl 9 ay arasında değişen hapis cezasına çarptırıldı.

Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin davalarda yargılanan 4 sanık, 1 yıl 6 ay 2 gün ile 8 yıl 9 ay arasında değişen hapis cezasına çarptırıldı.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinde ayrı ayrı görülen duruşmalarda, tutuklu sanık İhsan Topçu, tutuksuz yargılanan Abdulkadir Şenkalp ve Hacı Ali Küçükşahin ile avukatları hazır bulundu. Tutuksuz sanık Nagihan Öcalan ise Vezirköprü Adliyesinden Ses ve Görüntü Bileşim Sistemi aracılığıyla duruşma katıldı.

Sanıklardan iş adamı Şenkalp, KHK ile kapatılan Battalgazi Eğitim Kurumları, Kimse Yok mu Derneği ve GESİAD üyeliği suçlamalarına ilişkin, bu kurumlarla ağırlıklı olarak 2007-2009 yıllarında irtibatının bulunduğunu söyledi.

Örgütün talimatıyla Bank Asyaya para yatırmadığını savunan Şenkalp, beraatini istedi.

Meslekten ihraç edilen öğretmen Topçu da örgütün "mahrem imamı" olduğu ve şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı iddialarını reddetti.

FETÖ okullarında çalıştığını kabul eden Topçu, 15 aydır tutuklu bulunduğunu belirtti.

Tahliyesini isteyen Topçu, beraat talebinde bulundu.

Sanık Öcalan da etkin pişmanlıkta bulunarak bildiklerini anlattığını, ByLock'u kullandığını fakat bunun gizli bir haberleşme programı olduğunu bilmediğini öne sürdü.

Sanık Küçükşahin ise hakkındaki iddiaları kabul etmeyerek beraatini istedi.

Mahkeme heyeti, sanık Topçu'ya, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 8 yıl 9 ay, Şenkalp'a 8 yıl 1 ay 15 gün, Küçükşahin'e 6 yıl 3 ay, Öcalan'a ise 1 yıl 6 ay 2 gün hapis cezası verdi. Öcalan'ın hükmünün açıklanmasının geriye bırakılmasını kararlaştıran heyet, sanıklardan Topçu'nun tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Kaynak: AA / Güncel

Abdullah Öcalan İhsan Topçu Vezirköprü Kayseri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title