Haberler

ABD Genelkurmay Başkanı Dunford, Rus Mevkidaşı ile Telefonda Görüştü

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford, Rusya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Valery Gerasimov ile telefonda görüştü.

ABD Genelkurmay Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Görüşme Suriye dahil ortak kaygılara odaklıydı." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, iki komutanın görüşmenin içeriği konusunda herhangi bir açıklama yapılmaması konusunda mutabık kaldığı belirtildi.

Görüşmenin, Orgeneral Gerasimov'un ABD'nin Suriye'de rejime yönelik bir füze saldırısı hazırlığında olduğu iddialarının ardından gelmiş olması dikkati çekti.

Rusya TASS haber ajansının haberine göre Gerasimov, Suriye yönetiminin Doğu Guta'da kimyasal silah kullandığı gerekçesiyle ABD'nin rejime saldırmasının sağlanmasının planlandığını ileri sürmüştü.

Gerasimov, Şam da dahil olmak üzere Suriye'nin bir noktasının bombalanması ve bunun Rus askerlerin hayatını tehlikeye sokması durumunda karşılık verileceğini ifade etmişti.

- Pentagon'dan Gerasimov'a tepki

Gerasimov'un bu açıklamasına ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) tepki geldi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Pentagon sözcülerinden Binbaşı Adrian Rankine Galloway, "Rusya dikkat dağıtmayı durdurmalı ve Esed rejimini masum Suriye vatandaşlarına şiddet uygulamasını durdurmaya zorlamalı ve Doğu Guta ve diğer uzak bölgelerdeki insanlara gerekli yardımların ulaşmasına izin vermelidir." dedi.

Binbaşı Galloway, şunları ifade etti:

"Esed rejimin zulmünü destekleyerek Rusya Esed rejimin kıyımlarına ortaktır. Suriye'nin kendi halkına karşı uluslararası hukuku ihlal ederek kimyasal silah kullandığına dair artan kanıtları göz ardı etmek mümkün değil."

Diğer taraftan ABDli yetkililer, Amerikan medyasına yaptığı açıklamalarda, ABD'nin Rusya'ya, Doğu Guta başta olmak üzere Suriye'nin güney doğusunda söz konusu saldırıları ele almak üzere Ürdün'de bir görüşme çağrısında bulunduğunu bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Rusya Federasyonu Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title