Haberler

34. İl Müftüleri İstişare Toplantısı

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, YPG/PKK'lı teröristlerin Kur'an-ı Kerim'e patlayıcı tuzaklamasına ilişkin, "Bunlara din düşmanı dediğimizde bazı zavallılar ayağa kalkıyor, bazı hocalar bunlarla beraber alternatif cuma namazları kılıyor, kıldırıyorlar.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, YPG/ Pkk'lı teröristlerin Kur'an-ı Kerim'e patlayıcı tuzaklamasına ilişkin, "Bunlara din düşmanı dediğimizde bazı zavallılar ayağa kalkıyor, bazı hocalar bunlarla beraber alternatif cuma namazları kılıyor, kıldırıyorlar. Onlara sesleniyorum, bu alternatif cuma namazı kıldırdığınız, önüne geçip durduğunuz alçaklar kitabımız Kuran-ı Kerim'in içerisine bombaları koyuyorlar, Kur'an'ı ayaklar altına alıyorlar ve insanları Kur'an'ın içindeki bombalarla şehit ediyorlar." dedi.

Bozdağ, Diyanet İşleri Başkanlığınca Haymana ilçesinde bir otelde düzenlenen 34. İl Müftüleri İstişare Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, sahip olduğu iman, ihlas, dinine ve diyanetine olan sadakati dolayasıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a dünyanın dört bir yanında muhalefet edildiğini ve saldırıldığını vurguladı.

Bozdağ, "Eğer bu noktadaki sadakati, saygısı olmasaydı bugün bu kadar saldırı olmaz, başka şekilde bir değerlendirme yapardık. Ben yanında, yakınında duran birisi olarak, kaç defa Sayın Cumhurbaşkanımız bana ve benim gibi arkadaşlarıma, 'Bakın biz devleti yönetiyoruz, pek çok konu hakkında karar alıyoruz, anayasaya elbette bakacağız. Ama öte yandan da inancımızın gereklerine de bakacağız. Ona da bakın, ona göre değerlendirmelerinizi yapın.' diye kaç defa uyarısını aldığımı biliyorum." diye konuştu.

Haddini bilmez bazı zavallıların Cumhurbaşkanına had bildirmeye kalktığını dile getiren Bozdağ, "Sen kimsin, sen ne yaptın? Fellik fellik orada burada saklanırken meydanda olan, bu işin bedelini ödeyen, hapse giren, bunun mücadelesini veren, gözünü budaktan sakınmayan birisi varsa o da Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bugün Türkiye'de bu konularda bir rahatlık varsa elbette bu rahatlığın sebebi önce Allah'ın takdiri, aziz milletimizin duası ve desteği, sonra da bunların gereğini yerine getiren Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu iradedir." değerlendirmesini yaptı.

En'am suresinin 50. ayetinde, "De ki, ben size, Allah'ın hazineleri benim yanımdadır demiyorum. Ben gaybı da bilmem. Size, ben bir meleğim de demiyorum. Ben, sadece bana gönderilen vahiye uyuyorum. de ki görmeyen ile gören bir olur mu? Siz hiç düşünmez misiniz?" ifadelerinin yer aldığını hatırlatan Bozdağ, bugün bütün hazineler elindeymiş gibi afra tafra satanların, her şeyi bilirmiş gibi konuşanların bulunduğunu, bunun büyük bir felaket olduğunu söyledi.

Bozdağ, "Biz insanız, hazinelerimiz yok, gaybı bilmiyoruz, melek falan da değiliz. Beşer bir Peygamberin ümmeti olmayı şereflerin en büyüğü kabul eden bir imandan, anlayıştan geliyoruz. Öyleyse bu imanın gereğini hep beraber yapmamız lazım." diye konuştu.

"Terör örgütlerinin tamamı en büyük zararı Müslümanlara veriyor"

Bekir Bozdağ, FETÖ terör örgütünün dini, dinin ilkelerini, kurallarını ihlal ederek pek çok konuyu farklı lanse ettiğini, büyük bir tehlikeyle karşı karşıya getirdiği insanların pek çoğunun itikadını bozduğunu kaydetti.

FETÖ ve DEAŞ gibi terör örgütleri konusunda hep beraber duruş ortaya koyulması gerektiğini vurgulayan Bozdağ, bugün İslam coğrafyasının dört bir yanında terör örgütlerinin eylem yaptığına işaret etti.

Bozdağ, DEAŞ, Boko Haram, FETÖ terör örgütü, etnik terör yapan PKK/PYD ve KCK'nın insanları öldürdüğünü, katil yaptığını, terörist yaptığını, mabetlere saldırdığını, ne kadar kutsal varsa ayakları altına aldığını vurguladı.

Afrin'de terör örgütlerine karşı yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Uzman Çavuş Orhan Sürmen'in, Kur'an-ı Kerim'e tuzaklanmış el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düştüğünü anımsatan Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunlara din düşmanı dediğimizde bazı zavallılar ayağa kalkıyor, bazı hocalar bunlarla beraber alternatif cuma namazları kılıyor, kıldırıyorlar. Onlara sesleniyorum, bu alternatif cuma namazı kıldırdığınız, önüne geçip durduğunuz alçaklar kitabımız Kuran-ı Kerim'in içerisine bombaları koyuyorlar, Kur'an'ı ayaklar altına alıyorlar ve insanları Kur'an'ın içindeki bombalarla şehit ediyorlar. Bunun karşısında durması icap etmez mi bizim İslam alimlerimizin, hocalarımızın, dini bilenlerimizin. Ama bir dönem bizim bazı yerlerimizde bu bölücü terör örgütü için sarığını, cüppesini alıp öne geçenler çıktı ve şu anda da o terör örgütüne destek olan dini tahsil gören kişiler...Onlara da buradan sesleniyorum, 'sizin tahsilini yaptığınız dinin hangi ayetinde, hadisinde terör örgütlerine destek olun, yardım edin, önünden gidin, onlara insanların katılmasını sağlayın' diye bir hüküm var? Yok. DEAŞ terör örgütü ve diğer terör örgütlerinin tamamı en büyük zararı Müslümanlara vermektedir. Çok net söylüyorum, şeytanlar bir araya gelse de İslam'a ve Müslümanlara zarar vermek için bir organizasyon kursa, Müslümanları İslam'dan soğutmak hatta uzaklaştırmak, Müslüman olmayanları da İslam'dan tamamen nefret ettirmek için örgütler kuralım deseler, işte ancak DEAŞ gibi bir örgüt kurarlar, işte ancak El-Kaide, Boko Haram, FETÖ gibi bir terör örgütü olur. Bunların yaptıkları yüzünden insanlar İslam'dan ve Müslümanlıktan nefret eder hale geliyor. Kime hizmet ediyorlar? 'Allahuekber' diye öldürüyor, öldürdüğü kişi Kelime-i Şehadet getiriyor. Ey alçak, senin 'Allahuekber' diye öldürdüğün kişi, Kelime-i Şehadet getiriyor. Sen kime hizmet ediyorsun?"

"Sosyal medya üzerinden din araştırması hata yaptırır"

Terör örgütlerinin tamamının, İslama düşman anlayışların taşeronu olduğunun altını çizen Bozdağ, Diyanet İşleri Başkanlığının yeni dönemde FETÖ, DEAŞ ve diğer terör örgütleriyle ilgili her yerde vatandaşı doğru biçimde bilgilendirmesi ve bunun sürekliliğinin olması gerektiğini vurguladı.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "Din bir magazin konusu değildir. Fazla reyting için kullanılacak bir malzeme hiç değildir. Sosyal medya hesapları çıktı. Sosyal medyaya kapılan zavallılar da var. Din fazla tık alma, yarışa girme konusu hiç değildir. Din taraftar toplamak için, şöhret olmak için kullanılamaz ve haksızlığa, ahlaksızlığa kılıf bulmak için de kullanılamaz. Servet edinmek için de kullanılamaz ama maalesef şu anda sosyal medya hesaplarına baktığınızda pek çok şeyi oralarda da görüyoruz." diye konuştu.

Sosyal medya hesapları üzerinden din araştırmasının hataya sebep olacağı uyarısında bulunan Bozdağ, din konusunda ilahiyat fakülteleri, müftülükler, dini bilen halk arasında saygınlığı olan İslam alimlerinden bilgi alınabileceğini söyledi.

Bozdağ, radyo, televizyon, internet medyası ve diğer medya mecralarının da bu bilgileri doğru yerlerden almasının önemli olduğunu kaydetti.

(Sürecek)

Kaynak: AA / Güncel

Kuran-ı Kerim Bekir Bozdağ PKK Politika Güncel Haberler

title