Haberler

TSK ve Öso Afrin'de Sivilleri Hedef Alan Terör Mevzilerini İmha Etti

AFRİN / Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusunun (ÖSO) terörden temizlediği bölgelere doğru kaçmaya çalışan sivillere ateş açılan PYD/PKK mevzilerinin ÖSO tarafından vurulma anı AA kameralarına yansıdı.

AFRİN / Türk Silahlı Kuvvetleri ( Tsk ) ve Özgür Suriye Ordusunun (ÖSO) terörden temizlediği bölgelere doğru kaçmaya çalışan sivillere ateş açılan PYD/ Pkk mevzilerinin ÖSO tarafından vurulma anı AA kameralarına yansıdı.

Tsk ve ÖSO Afrin'de ilerleyişini sürdürürken terör örgütü tarafından canlı kalkan olarak kullanılmak istenen siviller terörden arındırılan güvenli bölgelere kaçmaya çalışıyor.

Afrin'in Şeran beldesinde TSK ve ÖSO'nun terörden temizlediği bölgelere doğru kaçmaya çalışan sivillere bölgeyi terk etmelerini engellemek için teröristler tarafından ateş açıldı. Yaya ve araçla kaçmaya çalışan sivillerin hedef alınması üzerine TSK ve ÖSO sivillerin zarar görmemesi için terör mevzilerini karşı ateş altına aldı.

Sivillere ateş açan teröristlerin bulunduğu mevziler, TSK tarafından tespit edildikten sonra bölgeye ulaşan ÖSO'ya bağlı birlikler tarafından uçaksavar ve roketlerle imha edildi.

Terör bölgelerinden kaçan çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan siviller, TSK ve ÖSO tarafından karşılanarak güvenli bölgeye yerleştirildi.

İHH İnsani Yardım Vakfı da terörden kaçan sivillere gıda yardımında bulundu.

ÖSO komutanlarından Yüzbaşı Ebu Cafer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetlerinin koordinasyonunda, terör bölgelerinden kaçmaya çalışan sivilleri hedef alan Afrin'in ön hatlarındaki PYD/PKK unsurlarının tespiti ve imhası için operasyon gerçekleştirildi." dedi.

Teröristlerin sivillere zarar vermesini önlemek amacıyla açılan karşı ateşte birçok terör mevzisinin vurulduğunu ifade eden Cafer, sivillerin karşılanması ve güvenli bölgeye kadar eşlik edilmesi için ÖSO birliklerinin ileri hatlara gönderildiğini söyledi.

Terör örgütü YPG/PKK'nın yığınak ve savunma hatları büyük ölçüde Afrin ilçe merkezinde bulunuyor. Beldelerdeki sivilleri canlı kalkan yapabilmek için nüfusu zorla ilçe merkezine yönlendiren terör örgütü, merkezden Beşşar Esed rejimi ve askeri muhaliflerin kontrolündeki bölgelere gitmek isteyen Arap ve Kürt nüfusa engel oluyor. Sivillerin alıkonulması, Birleşmiş Milletlerden de tepki görüyor.

Afrin ilçe merkezini kuşatan TSK ve ÖSO, buradan güneye gitmek isteyen sivillere ise güvenli geçiş imkanı veren bir koridoru açık tutuyor.

Kaynak: AA / Güncel

Suriye Afrin PKK TSK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title