Haberler

    Aykut Kocaman'dan Sürpriz Karar! Mehmet Ekici ve Soldado...

    Milliyet Gazetesi Fenerbahçe muhabiri Senad Ok, sarı lacivertli camiada yaşanan son gelişmeleri Skorer TV yayınında aktardı.

    Milliyet Gazetesi Fenerbahçe muhabiri Senad Ok, Ezgi Toper ile Skorer TV yayınında taraftarların sorularını yanıtladı.
    İşte Senad Ok'un açıklamaları:
    Alex de Souza Fenerbahçe için çok önemli bir oyuncu. Alex'in giydiği tişörtün tesadüf olduğunu düşünmüyorum. Çok akıllı bir oyuncu, çok zeki bir oyuncu. Her hangi bir ülkede her hangi bir takımda takımın efsane oyuncusu gelip maçı izlemesinde  bir sakınca yok. Sadece Alex'in Aykut kocaman ve Aziz Yıldırım ile sorun yaşayarak ayrılması bu haberleri beraberinde getirdi. Bence  derbi başladığında Alex için sadece kısa bir tezahürat olur daha sonra taraftar tamamen maça konsantre olur. Ama bence Alex'in giydiği tişört  tesadüf değil.
    Kocaman'ın derbi planı Soldado ve Ekici
    Derbi kadrosunda sürpriz bekliyorum. Fenerbahçe'nin idael 11'inden iki değişiklik bekliyorum. Kocaman Soldado ve Mehmet Ekici'yi derbide oynatmayı planlıyor. Aatıf'ın yerine Ekici'yi, Fernandao'nun yerine Soldado'yu oynatacak. Aykut Kocaman maçı kazanmak istiyorsa taraftarı kzanması lazım ve derbide taraftar çok önemli. Tüm biletler bitti. Taraftar ofansif bir takım istediği için Aykut Kocaman Ekici ve Soldado'yu ilk 11'e dahil ederek tribünleri de kazanacak. Şuan gözüken durumda Valbuena yedek gözüküyor. Soldado, Fernandao gibi çakılı bir forvet değil. İspanyol golcü daha hareketli, kısa mesafede daha iyi. Özetle Aykut Kocaman'ın planlarında taraftar desteği ile maça başlamak ve ofansif bir takım çıkarma üzerine. Aykut Kocaman ne olursa olsun, Mehmet Ekici'nin savunma açığını kapatmadan oyuna dahil etmez. Bu sorunu büyük ihtimalle çözmüşki ilk 11'de düşünüyor. Bu nasıl olur Souza'yı biraz daha defansif oynatabilir.  Fenerbahçe kadrosunda Mehmet Ekici ve Soldado büyük fark yaratacaktır.  Mehmet Ekici, Valbuena'ya göre daha derli toplu bir oyuncu. Valbuena oynarsa yine kendini ispatlama derdine girebilir. Galatasaray maçını ben kazandıracağım derdine düşerse, takım disiplininden çıkabilir. Aykut Kocaman Valbuena'yı hamle oyuncusu olarak kullanacaktır. Ben her zaman Valbuena'nın ilk 11'de oynamasını destekleyen biriyim. Ama bazen Valbuena'nın 60. dakikadan sonra oyuna girmesi işe yarıyor.
    Ozan Tufan kadroda yok
    Fenerbahçe'de Ozan Tufan'ın ilk 11'e girme şansı yok. Nasıl Mesut Özil Fenerbahçe'ye gelmez diyordum. Şuan Ozan Tufan'ın kadroda olması çok zor. Baktığımızda Ozan Tufan zaten hala kilolu.
    Kalan 9 haftada Volkan kalede
    Fenerbahçe'nin artık kalan 9 haftada Volkan Demirel kalede olacak. Böyle bir karar alındı. Kameni iyi bir kaleci olabilir ama Volkan Demirel extra bir oyuncu. Takım ve tribün üzerinde büyük etkisi var. Volkan'ın Kameni ile kıyaslanması normal değildir. Şu an alınan net karar dediğimiz gibi Volkan Demirel. Muslera ile kıyasladığımızda Volkan'ın farklı olduğu bir takım konular var. Muslera iyi bir kaleci ama Volkan bir tık daha iyi.
    Fenerbahçe'de Mehmet Topal ve Souza takımın yapıtaşı oldu. Aykut Kocaman, Advocaat ve Pererra'da oynattı, Guardialo da gelse Topal ve Souza'yı oynatır. Derbilerde bu oyuncular fark yaratabiliyor. Önlerinde ofansif bir futbolcu olduğunda bu oyuncular daha iyi oynayabiliyor. Bu ikili Mehmet Ekici ve Giuliano'nun hazırladığı hucümlarda sürpriz golcü olarak ileri çıkacaklar.  Takımın performansını olumlu etkileyecektir.
    Koreografi yapılıyor
    Fenerbahçe taraftarı koreografi için çalışmalar yapılıyor. Geçtiğimiz sezona göre bu sezon derbide bilet bulmak daha zor oldu. Şuan aşırı bir ilgi var. Stat 300 bin kişilik olsa yine de bilet biterdi. Tabi ki bu işin içinde bir çok etken var.
    1 milyon euro prim + derbi
    Fenerbahçe yönetimi 3 seri galibiyete 1 milyon euro prim koydu. Ama Fenerbahçe 3 seri galibiyet alamadı. Bu yüzden Fenerbahçe bunu 3'e böldü ve maç maçına 325 bin euro gibi bir prim oldu. Tabi buna extra bir de derbi primi var. Eğer Fenerbahçe Galatasaray derbisini kazanırsa oldukça yüksek bir prim alacak.
    Kulübeler gerilebilir
    Son dönemlerde Fatih Terim oldukça sakin. Aykut Kocaman hep sakin. Ama kulübelerde her zaman gerginlik olur. Hasan Hoca olur, Ömer hoca olur ama bunun maça yansıcağını sanmıyorum.
    Puan kaybında Aykut Kocaman ayrılmaz
    Malatya maçından sonra Giuliano ile görüştüm,derbi ile ilgili yorumlarını aldım. Fenerbahçe eğer kaybederse ne olur diye bir soru sorduğumda 'önümüzde bir çok maç' dedi. Olası bir puan kaybında Aykut Kocaman'ın gönderileceğini düşünmüyorum. Kendi bırakırsa bilemem ama bence böyle bir ayrılık olmayacak. Hoca soğuk kanlı. Fenerbahçe'de psikolojik bir üstünlük olabilir ama bu maç çok farklı bir maç.
    Ali Yıldırım ve İlhan Ekşioğlu sürekli takımla birlikte
    Fenerbahçe yönetimin yaptığı her şeyden bizim haberdar olmamız çok zor. Başkan, Beşiktaş lig maçından sonra tesislere gitti. Başkan bazı işleri gizli yürütüyor. Bence doğru yapıyor. Ali Yıldırım ve İlhan Ekşioğlu sürekli takımla birlikte. Aziz Yıldırım 20 yıllık bir tecrübe. Neyi nerede yapacağını çok iyi bilen biri.
    Fenerbahçe Galatasaray derbisi için skor tahmini yapmak çok zor. Fenerbahçe kaybetmez bence. Eğer Fenerbahçe taraftarı gerçek anlamda destek verirse F.Bahçe kazanır.  F.Bahçe'de, Beşiktaş ve Galatasaray gibi taraftar desteği olsa şuan bambaşka bir durumda olur.
    Fenerbahçe'nin muhtemel 11'i şu şekilde.
    Volkan Demirel, Isla, Skrtel, Roman, Hasan Ali, Mehmet Topal, Souza, Mehmet Ekici, Dirar, Giulaino, Soldado

    Kaynak: Skorer / Spor

    Milliyet Gazetesi Aykut Kocaman Mehmet Ekici Fenerbahçe Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title