Haberler

    Kadıköy'ün Laneti!

    Celal Umut Eren
    Fenerbahçe deplasmanında 18 yıldır yüzünün gülmesini bekleyen Cim-Bom, adeta görünmez güçlere takıldı. Direkten dönen toplar, çizgiden çıkarılanlar, Rüştü Reçber, Oğuz Dağlaroğlu ve Volkan Demirel'in performansları sarı-kırmızılılara hep engel oldu.
    Galatasaray'ın Kadıköy'deki bitmek bilmeyen galibiyet hasreti 2018'de de sona ermedi. 21. yüzyıl itibariyle ezeli rakibini deplasmanda hiç yenemeyen sarı-kırmızıların, 22 Aralık 1999 tarihinden beri devam eden süreci de bir hayli dikkat çekiyor.
    1999-2018 arası geçen süreçte çok tuhaf anekdodlar göze çarpıyor.
    2000-01 sezonundaki Türkiye Kupası yarı finaliyle başlayan bu ilginç seride birçok kırılma anı, gol pozisyonu ve unutulmaz maçlar öne çıkıyor.
    İşte Galatasaray'ın Kadıköy'de sona ermeyen galibiyet hasretinin çarpıcı kronolojisi:
    2000-01: Türkiye Kupası maçında 4-2 geriden gelip maçı 4-4'e getiren Cim-Bom, penaltılarda Rüştü Reçber ve direkleri aşamadı, 7-6 kaybetti.
    Aynı sezon lig mücadelesinde 2-0 Fener öne geçti, sonra durum 2-1 oldu. Rüştü'nün sakatlanmasıyla kaleye dönemin genç kalecisi Oğuz Dağlaroğlu geçti. Genç Oğuz, önce Serkan Aykut ardından frikik ustası Hagi'nin serbest atışında başarılı oldu.
    2002-03: Meşhur 6-0'lık derbinin gelişiminde Arif Erdem ve Ümit Karan yıkıldı. Skor 2-0'ken Arif'in direği, Ümit'in Rüştü'yü geçememesi Kadıköy'deki kabusu artırdı.
    2006-07: Ümit Karan'ın şutları karşısında Volkan Demirel, sahneye çıkarken, 2-1'lik yenilgi geldi.
    2007-08: Kupa çeyrek finalindeki 0-0'lık maçta Ümit Karan başta olmak üzere arka arkaya kaçan goller ve 8 yıl sonra ilk beraberlik alınması...
    2008-09: 1-0 öne geçilen maçta da, 4-1 gibi farklı skorla hayal kırıklığı yaşandı.
    2010-11: 0-0 berabere biten maçta 10 yıl sonra ilk puanını alan Aslan, Pino'nun topunu çizgiden çıkaran Gökhan Gönül'e takıldı.
    2011-12: Yine 17 Mart'ta maç 2-2 iken, 90+4'te Baros'un üst direkten dönen topu hüsran oldu.
    2014-15: Skor 0-0 iken Yasin Öztekin'in boş kaleye şutunda Volkan Demirel yetişti, müthiş bir refleksle gole 'dur' dedi.
    2015-16: 1-1'lik maçta Burak Yılmaz'ın aşırtması ve kaleye yönelecekken dışarı çıkan topun etkisi vardı.
    2017-18: Maicon'un direkten dönen frikiği ve son dakikada Tolga'nın şutunda Volkan'ın başarısı etkiledi.
    ]
    ]
    ]

    Kaynak: Skorer / Spor

    Volkan Demirel Rüştü Reçber Galatasaray Kadıköy Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title