Haberler

Çanakkale Zaferi, Kosova'da Minnet ve Şükranla Anıldı

Çanakkale Zaferinin 103’üncü yıldönümü Kosova’nın başkenti Priştine’de düzenlenen törenle anıldı.

Çanakkale Zaferinin 103'üncü yıldönümü Kosova'nın başkenti Priştine'de düzenlenen törenle anıldı.

Tarihi zaferlerimizin en büyüklerinden Çanakkale Zaferinin 103'üncü yıldönümünde, vatan müdafaası için Çanakkale'de omuz omuza çarpışıp toprağa düşen şehitler, Kosova'nın tarihi şehri Prizren'de rahmet, minnet ve şükranla anıldı. Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç'ın himayesinde tertiplenen "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma Programı" geniş katılımla Prizren Yunus Emre Enstitüsünde düzenlendi.

Anma programı, saygı duruşu ile milli marşın çalınmasıyla başladı. Törende konuşan Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, Çanakkale Zaferini Türk milletinin sayısız zafer, şan ve şerefle dolu tarihinin en parlak sayfası olarak nitelendirerek, Çanakkale zaferinin hem dünya savaş tarihinde hem Türk tarihinde eşsiz bir yere sahip bir dönüm noktası olduğunu vurguladı. Kosovalıların Çanakkale Zaferi'ne katkılarının asla unutulmayacağını kaydeden Büyükelçi Kılıç, "Tarihin sayfalarına altın harflerle yazılmış Çanakkale mücadelesi, Anadolu'daki kardeşlerine omuz vermek üzere yola çıkan ve Çanakkale'de yiğitçe çarpışıp kanlarını döken yüzlerce Kosovalı kardeşimizin aziz hatırasını da taşıyor. Balkanların Osmanlı'dan ayrıldığı bir dönemde, 1915'te Kosovalı Türk, Boşnak, Goralı ve Arnavutların Anadolu'daki kardeşlerine destek vermek üzere Çanakkale savaşlarına katılarak şehit ve gazi olmaları Kosova ve Türk halkları arasındaki dostluğun tarihteki bir tezahürüdür" ifadelerini kullandı.

Kosova Meclis Başkan Yardımcısı Müferra Şinik yaptığı konuşmada, Türk milletinin ve tarihinin en önemli günlerinden olan 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin, inanmışlığın, her kare vatan toprağının kutsal olduğu inancının bir timsali olduğunu belirtti. "Türk, sadece bir milletin adı değil, bir yaşayış biçiminin, bir kültürün adıdır" diyen Şinik, "Prizren'den, Priştine'den, Üsküp'ten, Saraybosna'dan, Kırcaali'den, Şam'dan, Rakka'dan, Kerkük'ten gözünü kırpmadan sevdiklerini geride bırakıp vatan savunmasında iman dolu göğüslerini siper eden Türk, Arnavut, Boşnak, Arap, Türkmen, Çerkez'i bünyesinde barındıran bir medeniyetin adıdır Türk" dedi.

Anma programının devamında Kosova Türk Yazarlar Derneği'nin hazırladığı Türk, Arnavut, Boşnak ve Roman şairler okudukları şiirlerle, Çanakkale Zaferi hakkında duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Programda öğrenciler tarafından Çanakkale Zaferi ile ilgili hazırlanan resital ve türküler de yer aldı.

Anma programına Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, Türkiye'nin Prizren Başkonsolosu Eylem Altunya, Kosova Meclis Başkan Yardımcısı ve Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Milletvekili Müferra Şinik, Milletvekili Fikrim Damka, Kosova Türk Temsil Heyet Başkanı Kurmay Albay Sinan Cem Barım, Mamuşa Belediye Başkanı Abdülhadi Krasniç, TİKA Priştine Koordinatörü Hasan Burak Ceran, Priştine Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Ülker, Kosova kurum ile kuruluş temsilcileri ile Kosova'daki Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile davetliler katıldı. - PRİZREN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Zaferi Priştine Prizren Kosova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
title