Haberler

Diyarbakır'da Kupa Finali Heyecanı

ÖZGÜR AYAYDIN - Diyarbakır'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdelediği, "kupa finali" sevinci yaşanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önceki gün kenti ziyaretinde, " Türkiye Kupası'nın 9 Mayıs 2018 tarihindeki final karşılaşması inşallah Diyarbakır'da, bu stadımızda yapılacak.Takımlarımızı iyi ağırlayacağınıza, şu salondaki coşkunuz, sevginiz ve centilmenliğinizle ülkemize tarihi bir final maçı yaşatacağına inanıyorum." ifadelerini kullanmasının ardından Diyarbakır'da 18 yıl aradan sonra Ziraat Türkiye Kupası Final maçına ev sahipliği yapacak olmanın heyecanı hakim.

9 Mayıs'taki final maçı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığınca Kayapınar ilçesinde 150 milyon liraya bütçe ile yaptırılan 33 bin seyirci kapasiteli "engelli dostu" statta oynanacak.

Yüzde 98'i tamamlanan ve 158 bin metrekare alanda UEFA ve FIFA standartlarında hizmet verecek stat, final maçıyla hizmete açılmış olacak.

Konfor açısından Türkiye'nin sayılı stadyumları arasında yer alan 6 katlı tesisin dış cephe kaplaması ile çim serme işlemleri tamamlandı.

Skorboard, restoran, kafeteryalar, VIP salonları, basın tribünü, otopark, seyirci ve sporcu girişi gibi alanları en uygun şekilde tasarlanan ve alttan ısıtmalı olacak stadyumda, 306'sı engelli aracı olmak üzere 2 bin 340 araç kapasiteli park yeri bulunacak. Kendileri için ayrılan yerlere araçlarını park edecek engelliler, 21 asansörü kullanarak istedikleri katta karşılaşmaları izleyebilecek.

" Diyarbakır'ın tanıtımına büyük katkı yapacak"

Güneydoğu Spor Yazarları Derneği Başkanı Yılmaz Bay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyarbakır'da bölgenin en modern stadyumunun yapılmasından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a minnettar olduklarını söyledi.

Bay, 18 yıl önce Diyarbakır'da oynanan Galatasaray-Antalya spor final maçının o dönem şehre büyük katkı sunduğunu anımsatarak, söz konusu maç için bölgeden binlerce kişinin Diyarbakır'a geldiğini ancak seyirci kapasitesinin düşüklüğü dolayısıyla içeri giremediğini hatırlattı.

"Aynı heyecanı yeniden yaşayacağız." diyen Bay, şöyle devam etti:

"Son dönemde terör olayları dolayısıyla çok zor süreçten geçtik. Bu organizasyon kente büyük moral olacak, insanlar mutlu olacak. Diyarbakır'ın modernleşen yüzünün tanıtımına büyük katkı yapacak. O gün burada büyük olasılıkla 3 büyüklerden ikisi karşılaşacak. Diyarbakır'ın ve modern stadın tanıtımına büyük katkı sunacak. Hem ekonomik hem de sosyal anlamda Diyarbakır'a ve bölgeye büyük katkı sunacak."

"Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz"

Şehirdeki herkesin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın final maçı müjdesini konuştuğunu vurgulayan Bay, "Cumhurbaşkanımızın final maçı müjdesi bizi çok mutlu etti, heyecanlandık. Cumhurbaşkanımıza bu jesti dolayısıyla çok teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"Yıllardır Diyarbakır final maçına hasretti"

Diyarbakır 2. Amatör Küme B Grubu'nda mücadele eden Asur Gençlik Spor Kulüp Başkanı Cihan Kayaalp, Diyarbakır'ın nüfusunun yüzde 50'sinden fazlasını gençlerin oluşturduğunu belirterek, bu nedenle spor müsabakalarının şehir için büyük önem taşıdığını söyledi.

Gençleri terör ve uyuşturucu belasından korumanın en iyi yönteminin onları spora yönlendirmek olduğuna işaret eden Kayaalp, "Gençlerin hepsi futbola büyük ilgi duyuyor. Güzide 2 kulübümüzü kentimizde ağırlayacağımız için çok sevinçliyiz. Bu organizasyon Diyarbakır'a büyük katkı sunacak. Yıllardır Diyarbakır final maçına hasretti. Cumhurbaşkanımıza ve TFF'ye teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

"Cumhurbaşkanımız Diyarbakır'ı, biz de onu çok seviyoruz"

İşletmeci Ömer Arıca, kupa finalinin Diyarbakır'da oynanacak olmasının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diyarbakır'a verdiği önemin göstergesi olduğunu söyledi.

Şehirde 2 yıl önce terör saldırıları nedeniyle yaşanan sıkıntıların güvenlik güçlerinin başarılı operasyonları sayesinde sona erdiğini, şehirde huzur ve güvenliğin hakim olduğunu ifade eden Arıca, final maçının aynı zamanda kentin tanıtımına da büyük katkı sunacağını belirtti.

2000 yılında Galatasaray ile Antalya arasında final maçının oynandığı gün Diyarbakır'ın binlerce kişiyi ağırladığını vurgulayan Arıca, "Terörden büyük mağduriyet yaşamıştık. Ancak artık huzur içerisinde yaşıyoruz. Olay yok. Gece yarısına kadar rahatlıkla dolaşıyoruz. Maç için gelecek binlerce kişi kente ekonomik ve sosyal anlamda katkı sunacak. Cumhurbaşkanımız Diyarbakır'ı, biz de onu çok seviyoruz." şeklinde konuştu.

2000 yılında kupayı Galatasaray kazanmıştı

3 Mayıs 2000'de Galatasaray ile Antalyaspor arasında Yenişehir ilçesindeki Diyarbakır Atatürk Stadyumu'nda oynanan ve normal süresi eşitlikle biten maçı uzatmalarda bulduğu gollerle kazanan Galatasaray, 38. Türkiye Kupası'nın sahibi olmuştu. O dönem Galatasaray'ın teknik direktörlüğünü Fatih Terim yapıyordu.

Ziraat Türkiye Kupası 2017-2018 sezonu final maçına ilişkin Türkiye Futbol Federasyonundan (TFF) yapılan açıklamada, daha önce Eskişehir'de yapılacağı duyurulan Ziraat Türkiye Kupası final karşılaşmasının, 9 Mayıs Çarşamba günü Diyarbakır'da oynanmasının kararlaştırıldığı anımsatılarak, şu ifadelere yer verilmişti:

"3 Ağustos 2017'de yapılan Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu toplantısında Ziraat Türkiye Kupası finalinin Eskişehir, Süper Kupa'nın da Konya'da oynanması planlanmış ve kamuoyuna duyurulmuştu. Ancak son dönemdeki gelişmeler doğrultusunda; ülkemizin ne denli güçlü ve güvenli olduğunu göstermenin en iyi yolunun başta futbol olmak üzere, önemli spor organizasyonlarının özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan kentlerimizde yapılmasının önemi ortaya çıktı. TFF Yönetim Kurulu, yaptığı değerlendirmede ülkemizdeki tüm organizasyonların güvenli bir şekilde gerçekleştirildiğini tüm dünyaya göstermek için Ziraat Türkiye Kupası finalinin tamamlanma aşamasında olan Diyarbakır Yeni Stadı'nda oynanmasına karar verdi."

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Kupası Galatasaray Diyarbakır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title