Haberler

    Milli Kahramanlar

    Ay-yıldızlı takımın EURO 2020 yolunda en büyük umudu Avrupa liglerindeki temsilcileri olacak.

    Celal Umut Eren

    Cenk Tosun, Cengiz Ünder, Enes Ünal, Çağlar Söyüncü ve Hakan Çalhanoğlu, Premier Lig, La Liga, Serie A ve Bundesliga gibi dev organizasyonlarda parlıyor. Yaş ortalamasıyla da gelecek adına umut vaad eden lejyonerler, Türkiye'ye güven veriyor.

    EURO 2020 yolunda kadro olarak hazırlıklarını yapan A Milli Futbol Takımı, genç ve Avrupa liglerinde boy gösteren kadrosuyla geleceğe dair umut veriyor.

    Ay-yıldızlı ekibin kadrosunda Avrupa'nın büyük ligleri; Premier Lig, La Liga, Serie A ve Bundesliga'da forma giyen yıldızlar dikkat çekiyor.

    Cenk Tosun, Cengiz Ünder, Enes Ünal, Çağlar Söyüncü ve Hakan Çalhanoğlu, son dönemde yakaladıkları çıkışla herkesin yüzünü güldürüyor. Teknik direktör Mircea Lucescu'nun elini de kuvvetlendiren bu isimlerin yanında Spor Toto Süper Lig'de de bazı oyuncular bulunuyor.

    Trabzonspor'da Okay Yokuşlu, Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür bu isimlerin başında geliyor. Everton formasıyla son 3 maçta 4 gol atan Cenk Tosun, Roma ile son 2 aylık süreçte 5 gol 1 asist yapan Cengiz Ünder, önceki akşam Atletico Madrid maçında Villerreal'e 2 gol atarak, bu sezon 6 kez fileleri havalandırıp, 3 asist yapan Enes Ünal, son Arsenal maçında attığı gol ve Gattuso yönetiminde Milan'da parlayan Hakan Çalhanoğlu ve Freiburg'da istikrar kazanan Çağlar Söyüncü, EURO 2020 yolunda Milli Takımı heyecanlandırıyor.

    Yaş ortalaması

    Trabzonspor'da da son Yeni Malatyaspor karşısında 2 gol kaydeden Yusuf Yazıcı, genel anlamda kadroda yer bulmayı hedefliyor. Öte yandan, lejyonerlerin de yaş ortalaması göze çarpıyor. Yaş ortalaması 25 olan, Cenk Tosun, Enes Ünal, Cengiz Ünder, Çağlar Söyüncü ve Hakan Çalhanoğlu, da umutları artırıyor.

    Haftanın 11'i Türk yıldızların

    Avrupa liglerinde bu hafta sonu Cenk Tosun ve Enes Ünal rüzgarı esti. Everton formasıyla Stoke City'ye iki gol atıp, galibiyeti getiren Cenk Tosun ve Atletico Madrid karşısında attığı 2 golle Villarreal'e 3 puanı kazandıran Enes Ünal, haftanın 11'ine yerleşti.

    İngiltere'de Liverpool Echo, Guardian ve Telegraph gazeteleri, Cenk'i haftanın 11'ine aldı. İspanya'da da La Liga'nın resmi sitesi ve Marca da Enes Ünal'ı 11'e koydu.

    Manşete çıktılar

    Cenk Tosun ve Enes Ünal, hafta sonu İngiltere ile İspanya basınının manşetlerine çıktı. Cenk Tosun'un Everton'daki başarısı ve Enes Ünal'ın Atletico Madrid'e attığı goller sonrası, milli takımın forvetleri Avrupa'nın gündemine taşındı.

    ]

    ]

    ]

    ]

    Kaynak: Skorer / Spor

    Cengiz Ünder Cenk Tosun Enes Ünal Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title