Haberler

TBMM Türkiye-Kanada Dostluk Grubu Başkanı Başer Açıklaması

TBMM Türkiye- Kanada Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Kanada'da terör örgütleri PKK ve FETÖ yandaşlarının Türkiye aleyhinde faaliyetleriyle mücadeleye ilişkin, "Görüşmelerimiz ve Kanadalı milletvekillerinin değişik vesilelerle Türkiye'ye yaptıkları ziyaretler sonucunda, geçmişe oranla müşahede edilir olumlu gelişmeler kaydettik. Kanada'daki Türk iş adamları ile Türkiye'deki Kanadalı iş adamlarının faaliyetleri de bu gelişmede önemli bir yere sahip." dedi.

İnceleme ve temaslarda bulunmak üzere 14 Mart'ta Kanada'ya gelen Başer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Toronto, Montreal ve başkent Ottawa'daki programları süresince hem Kanadalı milletvekilleri hem de Türk ve Müslüman toplumunun ileri gelenleriyle bir araya gelme fırsatı bulduğunu söyledi.

PKK ve FETÖ yandaşlarının, Kanada'da Türkiye aleyhinde faaliyetleri olduğunu vurgulayan Başer, "Görüşmelerimiz ve Kanadalı milletvekillerinin değişik vesilelerle Türkiye'ye yaptıkları ziyaretler sonucunda, geçmişe oranla müşahede edilir olumlu gelişmeler kaydettik. Kanada'daki Türk iş adamları ile Türkiye'deki Kanadalı iş adamlarının faaliyetleri de bu gelişmede önemli bir yere sahip." değerlendirmesini yaptı.

Kanada'nın bakir bir ülke olduğunu ve çok kültürlülük bakımından Türkiye ile arasında benzerlikler bulunduğunu dile getiren Başer, Türkiye'deki değişim ve gelişimin, Kanadalı milletvekilleri tarafından yakından takip edildiğini gözlemlediğini aktardı.

Başbakan Binali Yıldırım'ın, Kanada Başbakanı Justin Trudeau'nun resmi konuğu olarak yakında bu ülkeyi ziyaret edeceği bilgisini veren Başer, "Bu ziyaretin hazırlıkları devam ediyor. İnşallah iyi olur. Bu ziyaret ilişkilerin gelişmesinde önemli bir dönüm noktası olacak." diye konuştu.

Başer'in Kanada temasları

Kanada programına Toronto'dan başlayan TBMM Türkiye-Kanada Dostluk Grubu Başkanı Yusuf Başer, Kanadalı milletvekili ve siyasetçilerle görüşmelerinin yanı sıra kentteki Müslüman toplulukların önde gelen liderleriyle buluştu. Türkiye'nin Toronto Başkonsolosluğunda, Türk toplumundan katılımcılarla sohbet eden Başer, vatandaşların sorunlarını ve isteklerini dinledi. AK Parti Kanada Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Turan Karatekin ve diğer partili görevlilerle de istişarelerde bulunan Başer, daha sonra Montreal'e geçti.

Montreal Türk Kültür Derneğinde Başkan Mehmet Örs ve vatandaşlarla buluşan Başer, ardından Yunus Camisi'ndeki programa katıldı.

Kanada ziyareti çerçevesinde Montreal'den başkent Ottawa'ya geçen Başer, Ottawa Turizm Fuarı'ndaki Türk sergisini gezdi. Fuardaki Türk standında Ottawa Büyükelçisi Selçuk Ünal ve Turizm Ataşesi Derya Şerbetçi'den bilgi alan Başer, fuarı gezen Kanadalılara geleneksel Türk baklavası ikram etti.

Kanada Savaş Müzesi'nin Türkiye ile ilgili bölümlerini gezerek yetkililerden bilgi alan Başer, Ottawa'da Türkiye ile Kanada arasında diplomatik ilişkilerinin tesisinin 75. yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen "Ayla" filminin özel gösterimine onur konuğu olarak katıldı.

Ottawa programının son gününde Türk büyükelçiliği tarafından Şehit Diplomatlar Anıtı'nda düzenlenen törene katılan Yusuf Başer, anıta çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu.

Kanada Diyanet Vakfı tarafından satın alınarak Kanada Türk Derneğine devredilen Turkish Assembly Centre'ın açılışına da katılan Başer, mevkidaşı Kanada Parlamentosu Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Judy Sygro ile görüşmesinin ardından Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanı Ahmed Hussen ile bir araya geldi. Başer daha sonra ülkeden ayrıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Yusuf Başer Ak Parti Türkiye Kanada Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title