Haberler

Tarsus Adliyesi'nde Arabuluculuk Bürosu Açıldı

Tarsus Adliyesi'nde Arabuluculuk Daire Başkanlığı'nın katkılarıyla arabuluculuk bürosu açıldı.

Tarsus Adliyesi'nde Arabuluculuk Daire Başkanlığı'nın katkılarıyla arabuluculuk bürosu açıldı.

Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar, adliye sarayındaki açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye'nin arabuluculukta yüzde 96'lık başarıyla dünya rekoru kırdığını belirtti.

Anlaşmazlıklarda mahkemenin ve davanın en son çare olduğunu dile getiren Öztatar, "Önce gelin arabuluculukta sorununuzu çok hızlı bir şekilde çözümlemeye çalışın. Türkiye arabuluculuk sistemini beğendi. Esasında arabuluculuk anlatılıp, bilindikçe insanlar geliyor. Amacımız bu merkezler vasıtasıyla bu tanıtımı gerçekleştirmek. Arabuluculukta dünya başarısı yüzde 70-75'tir ama Türkiye'de yüzde 96'lık bir başarı var. Arabuluculuk sisteminin yaklaşık 5 yıl önce ülkemizin hukuk dünyasına kazandırılmıştı." diye konuştu.

Tarsus Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç da arabuluculuk bürosunun çalışmalarına büyük önem verdiklerini söyledi.

Taraflar aralarındaki uyuşmazlığı, bağımsız ve tarafsız hareket eden ve bu alanda eğitim almış hukukçu bir arabulucunun yardımıyla çözülebileceğini ifade eden Kılıç, "Arabuluculuk, hukuk anlaşmazlıklarında arabuluculuk kanunu kapsamında kabul edilmiş, mahkeme dışı etkin bir çözüm yoludur. Mahkemeden daha kısa sürmekte ve ekonomiktir. Arabulucuyu taraflar seçebilmektedir. Zaman ve iş gücü kaybı olmaz. 1 Ocak 2018 tarihi itibariyle Tarsus Adliyesi Arabuluculuk Bürosu fiilen hizmete girmiş olup, bugüne kadar dava şartı gereği 172 başvuru yapılmış, 108'i sonuçlanmış, bunun 28'i anlaşmayla sonuçlanmıştır." dedi.

Konuşmaların ardından arabuluculuk bürosunun açılışı gerçekleştirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Adalet Bakanlığı Tarsus Adliyesi Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title