Haberler

Yaşlılar Haftası

Muş Valisi Aziz Yıldırım, 24 Mart Yaşlılar Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Muş Valisi Aziz Yıldırım, 24 Mart Yaşlılar Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Mesajında, her zaman deneyim ve tecrübelerinden yararlandıkları, milli kültür ve değerlerin yarınlara taşınmasını sağlayan yaşlıları toplumsal hayatın en kıymetli hazineleri olarak kabul ettiklerini vurgulayan Yıldırım, örf, adet, anane gibi kültürel değerlerin yanı sıra din, ahlak ve vicdan gibi manevi değerleri aktaran ve tecrübeleriyle hayata yön veren yaşlıların, gençlerin faydalı, ahlaklı, vicdanlı ve iyi yetişmiş bireyler olmasında en büyük etkenlerden biri olduklarını belirtti.

Yaşlılık döneminin çok hassas olduğunu aktaran Vali Yıldırım, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Yaşamlarının büyük bir kısmını topluma ve ülkesine hizmet ederek geçirmiş olan büyüklerimize, kültür ve inancımızın bir gereği olarak saygı ve sevgi göstermek, onlarla ilgilenmek ve yaşamlarını kolaylaştırmak en önemli görevlerimizden birisidir. Bu konuda Peygamber Efendimiz (S.A.V.), gençleri yaşlılara saygı göstermeye teşvik etmiş ve 'Herhangi bir genç yaşlılığından dolayı bir ihtiyara hürmet ederse, Yüce Allah'da yaşlandığında ona hürmet edecek kimseler halk eder.' diyerek bu hususun önemini vurgulamıştır. Yaşlılarına gereken önemi vermeyen, onlara sahip çıkmayan, ihtiyaç duydukları sevgi ve saygıyı kendilerinden esirgeyen bir toplumun güven ve huzur içinde olması mümkün değildir. Toplumumuzun çoğunluğunu oluşturan genç neslin gerek sosyal hayatta, gerekse aile hayatında yaşlılarımıza ve büyüklerimize saygı, sevgi ve hürmetle davranmasıyla toplumumuz daha mutlu, huzurlu günlere ulaşır. Unutulmamalıdır ki bugünün gençleri, yarının birer yaşlı adaylarıdır."

Kaynak: AA / Güncel

Aziz Yıldırım Muş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title