Haberler

Edebi ve Tarihi Yönleriyle Çanakkale" Paneli

Siirt Üniversitesince (SİÜ) 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103. yılı dolayısıyla "Edebi ve Tarihi Yönleriyle Çanakkale" konulu panel düzenlendi.

Siirt Üniversitesince (SİÜ) 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103. yılı dolayısıyla "Edebi ve Tarihi Yönleriyle Çanakkale" konulu panel düzenlendi.

Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü öncülüğünde SİÜ Kezer Yerleşkesi'nde düzenlenen panelde, Doç. Dr. Rezan Karakaş "Çanakkale: Edebiyat ve İnsan", Dr. Uğur Demlikoğlu "Tarihi Yönden Çanakkale" ve Panel Moderatörü Dr. Erhan Akın da "Çanakkale Şehitleri Şiiri ve Tahlili" başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi.

Rektör Prof. Dr. Murat Erman, 18 Mart 1915'te yaşananların bugün de devam ettiğini ancak milletin üzerine düşen görevi bugün de yerine getirdiğini söyledi.

Çanakkale ruhunun daima diri tutulması gerektiğini ifade eden Erman, "1915'te ve öncesinde olduğu gibi milletimizi kullanmak, yok etmek isteyen aktörlerin olduğunu görmekteyiz. Ama milletimiz her zaman üzerine düşeni fazlasıyla yapmış bu onur mücadelesinden alnı açık çıkmıştır." dedi.

Siirt 80. Yıl İlkokulu öğrencilerinin Çanakkale Zaferi temalı oratoryo gösterisinin ardından sona eren programa, Siirt Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, İdare Mahkemesi Başkanı Mehmet Ali Atkan da katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Çanakkale Zaferi Murat Erman Erhan Akın Siirt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
title