Haberler

    Camileri Yakan Ateş, Almanları da Tehdit Ediyor'

    ALMANYA'da yılbaşından bugüne kadar camiler de dahil İslam karşıtı 37 saldırının olduğuna dikkati çeken Avcı, "Herhangi bir devletin bu tür saldırılar karşısında acil önlem alınması için daha kaç tane caminin saldırıya uğraması, daha kaç tane iş yerinin yakılması gerekiyor" dedi. Avcı, Alman toplumunun, kendi devlet ve güvenlik birimlerini bu saldırılara karşı hareket etmede ağır davrandığı gerekçesiyle şikayet ettiklerini bildiklerini dile getirdi. Müslümanlara yönelik tehdidin, sadece Müslümanlara yönelik olmadığını ifade eden Avcı, bu ateşin Almanları da tehdit ettiğini vurguladı. Avcı, insanların, Alman makamları, güvenlik birimleri ve yargısından bu konuda çok daha duyarlı olmalarını beklemelerinin en tabi hakları olduğunu belirterek, "Alman devleti sıradan bir devlet değil. Alman devleti işi ciddiye aldığı takdirde hem bu saldırıları önler hem de yapılan saldırıların da faillerini bulur" dedi.

    YA SİNAGOGLAR OLSAYDI

    Alman medyasına da olaylara objektif bakma çağrısında bulunan Avcı, "Başka herhangi bir dinin bu tür ibadethanelerine saldırı olsaydı diyelim Almanya'da geçmişte de olduğu gibi bir takım sinagoglar yakılsaydı, saldırıya uğrasaydı, bir takım farklı etnik grupların geçmişte olduğu gibi mesela Musevi asıllı iş adamlarının iş yerleri yakılsaydı, saldırıya uğrasaydı nasıl tepki vermeleri beklenirse bunlarda da aynı tepkiyi göstermelerini beklemek en tabi insanlık hakkıdır" değerlendirmesinde bulundu.

    KÖSE: CEZALAR YETERSİZ KALIYOR

    Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Mehmet Köse de son aylarda özellikle Müslümanların camilerini, iş yerlerini ve meskenlerini hedef alan saldırıların artışının sadece birkaç aylık süreçte yaşanan bölgesel olaylarla bağlantılı olarak açıklanamayacağını söyledi.

    Köse, son yıllarda Avrupa'da özellikle Batı ülkelerinde artan İslam karşıtlığı kaynaklı suçlarda yeterli cezaların verilmemesinin ve idari tedbirlerin bu anlamda yeterince alınmamasının saldırganları cesaretlendirdiğine dikkati çekerek, "Hollanda'daki bir camiye molotoflu saldırı dolayısıyla mahkemenin sanığa verdiği cezada ceza indirimine gitmesi bu anlamda maalesef bu tip saldırganları cesaretlendirmektedir. İslam karşıtlığının ırkçılık olarak artışı bununla ilgili gerekli tedbirlerin alınması, Batı ülkelerinin alması gereken tedbirlerin hangi noktada olduğu göstermektedir" ifadelerini kullandı.

    Müslüman toplumun haklarını takip etmesinin çok önemli olduğunu dile getiren Köse, "Daha önemlisi kamu görevlileri, siyasiler ve kanaat önderleri sorumluluk sahibi olarak hareket etmeleri, toplumsal kriz, toplumsal çatışma alanlarını manipüle etmemeleri, kuşatıcı olmaları gerekmektedir. Bu bağlamda aklıselim hem bu ülkedeki hem küresel anlamda huzuru ve barışı tesis edecektir" diye konuştu.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Almanya Politika Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title