Haberler

Dazkırı'dan Kısa Kısa

Dazkırı ilçesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde ülke genelinde yürütülen okuma yazma seferberliği kapsamında kurslar düzenlendi.

Dazkırı ilçesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde ülke genelinde yürütülen okuma yazma seferberliği kapsamında kurslar düzenlendi.

Dazkırı Kaymakamı Mehmet Keklik, okuma yazma seferberliği kapsmında, İlçe Halk Eğitimi Merkezince, Çamlık Ortaokulu ile Arıköy ve Yüreğil Koralkim ilkokullarında açılan kursları ziyaret etti.

Kurslar hakkında İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Kamile Taşkın'dan bilgi alan Keklik, yaptığı açıklamada, okuryazarlık kursuna katılan kursiyerleri moral yönünden motive etmek ve devam eden kursları yerinde incelemek amacıyla ziyarete geldiklerini dile getirdi.

Kursa katılan herkesin okuma yazma öğrenme gayretinin mutluluk verici olduğunu ifade eden Keklik, şunları kaydetti:

"İlçemizde toplam 56 kursiyer tespit ettik. Bunların 4'ü erkek, 52'si kadın kursiyerden oluşuyor. İlçemiz merkezi ve köylerinde 7 okuryazarlık kursu açıldı. Amacımız, başlatılan okuryazarlık seferberliği hamlesi ile Dazkırı'da da okuryazarlık oranında yüzde yüzlere ulaşmaktır. Bu vesileyle hedef kitlenin tespiti konusunda bizlerden desteğini esirgemeyen muhtarlarımıza ve özveri ile çalışan Milli Eğitim Müdürlüğü personeline teşekkür ediyorum. Eğitimcilerimiz büyük bir fedakarlıkla çalışıyor."

Sağlıklı yaşam anlatıldı

Afyonkarahisar Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Yaşam Merkezi ekipleri, Mobil Sağlıklı Yaşam Platform aracı ile Dazkırı'da yaptıkları çalışmayla ilçe halkı ve öğrencilere sağlıklı yaşam konusunda bilgiler verdi.

Sağlıklı Yaşam Merkezi personeli, farkındalık yaratmak amacıyla yaptığı çalışmada, öğrencilere ve halka sağlıklı yaşam, obezite ve zararları, fiziksel aktivitelerin faydaları, dengeli beslenme, bulaşıcı hastalıklar ve benzeri konularda bilgilendirme yaptı.

Dazkırı Kaymakamı Mehmet Keklik ve Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Zeliha Keklik çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

İnsan yaşamında en değerli şeyin sağlık olduğunu belirten Kaymakam Keklik, "Küçük yaşlarda sağlıklı yaşamayı öğrencilerimize ve çocuklarımıza öğretebilirsek, ilerleyen zamanlarda büyük sıkıntılar çekmemiş olacağız." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Emine Erdoğan Mehmet Keklik Dazkırı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title