Haberler

Erzurum Modern Müzesine Kavuşuyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı Erzurum Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü Müdürü Suat Bakır, Iğdır, Ardahan, Artvin, Erzincan, Bayburt, Kars ve Erzurum’u kapsayan faaliyetleri ve projeleri düzenlenen basın toplantısında anlattı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Erzurum Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü Müdürü Suat Bakır, Iğdır, Ardahan, Artvin, Erzincan, Bayburt, Kars ve Erzurum'u kapsayan faaliyetleri ve projeleri düzenlenen basın toplantısında anlattı.

Geçtiğimiz hafta temeli atılan 2019 yılında hizmete açılacak olan Erzurum Müzesi hakkında bilgi veren Erzurum Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü Müdürü Suat Bakır, bölgenin en iyi müzelerinden birine 2019 yılından itibaren Erzurum'un ev sahipliğini yapacağını ve gözde mekanlardan birisi haline geleceğini vurgulayarak, "Erzurum'un tarihi bölgesi olan Erzurum Kalesi, Çifte Minareli Medrese, Ulu Cami ve Kümbetlerin yakınında böyle bir mekanı açacağımız için gururluyuz. Son derece modern bir müze inşası için temelimizi attık proje üzerinde oldukça fazla çalıştık. Müzemiz günümüz teknolojisine elverişli ve atölyelerle iç içe olacak bahçe, çocuk parkları gibi her kesime hitap edecek. Müzemizde bulunacak eserlerimizin dizaynı için hem görsel hem duyusal aletlerle ziyaretçilerimize bu hususta yardımcı olacağız" dedi.

Restorasyonu devam eden Erzurum Kalesi hakkında bilgi veren Suat Bakır, kalenin içerisinden dışarının görülmeme sorununa çözüm olarak gezi güzergahını surların üzerine aldıklarını böylelikle artık ziyaretçilerin kaleyi surların üzerinden rahatça gezebileceklerini söyledi.

Sokak sağlıklaştırma projesinde Erzurum halkının talebinin olmadığını ifade eden Bakır, "Taşınmaz kültür varlıklarına yardım yönetmeliği 2005 yılında çıkan bakanlığımızın önemli bir yönetmeliği. Ama Erzurum için bir şikayetim var hiç kullanılmıyor ortalama diğer illerde Kemaliye'de 13, Artvin ve Erzurum'da birer tane var dolayısıyla yılda 15 tane ev onarıyoruz ama Erzurum 1 tane. Erzurum'dan bize başvuru yok yapılacak tek şey belgeleri tamamlayıp müdürlüğümüze başvuru yapılması gerek biz daha sonra projelendirip bütçesini hesaplayıp yapıyoruz. Evlerin hem yaşam süresini uzatıyor hem de görsel açıdan şehrimizi güzelleştiriyoruz vatandaşlarımız başvuruda bulunsunlar" diye konuştu. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ardahan Erzurum Artvin Iğdır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title