Haberler
BBC

Aşırı Kilo ve Obezlik Kanserin Birinci Sebebi Haline Geldi

Güncelleme:

İngiltere'de yapılan geniş çaplı bir araştırma, aşırı kilolu ya da obez olmanın kanserin başlıca nedenlerinden birine dönüştüğünü ortaya koydu.

İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre aşırı kilo ve obezlik kanserin birincil nedenlerinden birine dönüşürken sigara içmenin yol açtığı kanser vakalarında düşüş görülüyor.

KANSERİN ÜÇTE BİRİ ÖNLENEBİLİR

İngiltere Kanser Araştırma Kurumu'nun (Cancer Research UK) yaptığı araştırmaya göre kanser vakalarının üçte biri (135 bin vaka) aslında önlenebilir.

Aşırı kilolu olmak ise kanser vakalarının yüzde 6,3'ünün sebebi olarak ortaya çıkıyor. Bu rakam 2011 yılında yüzde 5,5'ti.

SİGARANIN SEBEP OLDUĞU KANSERLERİN ORANI DÜŞTÜ

Sigara içmek halen kanser vakalarının en büyük sebebi olarak gözükse de oranı 2011'de yüzde 19,4'ken son verilere göre yüzde 15,1'e düştü.

GÜNEŞE MARUZ KALMAMAK GEREK

Kanserin görülmesinde en çok rastlanan ikinci sebep obezite iken üçüncü sebep güneşe maruz kalmak olarak ortaya çıkıyor.

Önlenebilecek bir diğer kanser sebepleri ise alkol almak ve az lifli yiyecek tüketmek.

Diğer yandan önlenebilir kanser vakalarının oranı ise 2011'de yüzde 37,7 iken bu oran yüzde 42,7'ye yükseldi.

OBEZİTE İLE MÜCADELE ZAYIF

Kurumun araştırması sigara ile iyi mücadele edildiğini ancak obezite sorunuyla etkin bir şekilde mücadele edilemediğini ortaya koyuyor. Bu yüzden araştırmayı yapanlara göre obezite ile etkin mücadele için politikalar geliştirilmeli.

BBC

Komik - İlginç Sağlık Dünya Haberler

500

Yorumlar (5)

nusya:

ben kanseri yaşayan biri olarak sunu anladım bütün yanlışları birarada yapmamak gerekiyomus(sigara içiyorsan düzgün uyucaksın , uykun kötüyse iyi besleniceksin en önemlisi de cok stresli cok hassas olmayacaksın benim kanser ögrendiğim bu oldu)

4
1
yanıtYanıtla
Afganistan:

Peygamber efendimiz buyrur ki biz aç olunca yiyen ve karnımız tok olmadan önce yemeyi duduran ümetiz.

2
0
yanıtYanıtla
cinare:

Yediklerimize dikkat etmeliyiz saglik icin spor da cok onemli

2
0
yanıtYanıtla
Kerim:

Yağlı yemeyin arkadaşlar. Yağlı olan her şeyden uzak durun sağlıklı beslenin sigarayı hayatinizdan çıkarın.

2
0
yanıtYanıtla
Hfgnch:

At karar verdi ARPA dedi

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title