Haberler

Yıldırım ve Akar'ın Şehit Ailesine Taziye Ziyareti

Başbakan Binali Yıldırım, "Kahraman Mehmetçik'imiz alçaklara gerekli cevabı verdi. Şehidimizin, şehitlerimizin kanları yerde kalmadı." dedi.

Başbakanlık Basın Müşavirliğince, Başbakan Yıldırım ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile kuvvet komutanlarının, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında 23 Ocak'ta şehit olan Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta'nın ailesine taziye ziyaretinde bulunmasına ilişkin görüntüler paylaşıldı.

Buna göre, Yıldırım, ziyarette, şehidin annesi Sevim ve babası Canpolat Usta ve diğer aile üyelerine taziyelerini iletti.

Şehide Allah'tan rahmet, ailesine de sabır ve metanet dileyen Yıldırım, şehidin anne ve babasına Kur'an-ı Kerim ile Türk bayrağı takdim etti. Ziyarette şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

Ziyarette Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayan Başbakan Yıldırım, şehit anne babasıyla görüştürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehidin ailesine başsağlığı diledi.

Başbakan Yıldırım, "Kahraman Mehmetçiğimiz alçaklara gerekli cevabı verdi. Şehidimizin, şehitlerimizin kanları yerde kalmadı." diye konuştu.

Şehidin annesi Sevim Usta "Benim oğlum ortaokuldan sonra askeri liseye gitti, mesleğine emek verdi. Çalışkan bir çocuktu." dedi.

Şehidin babasıyla yaptığı telefon görüşmesi

Oğlu Suriye sınırındayken kendisiyle telefonda konuştuklarını anlatan Canpolat Usta ise "Yavrum, biz Müslüman'ız, ne olursun Allah rızası için niyet et, de ki 'Allah'ım senin rızan için harbe gidiyorum, vatanım ve milletim için. Allah sana bir şeyi nasip veya murat ettiyse kimse önüne geçemez' dedim. Kısa bir süre sonra da görüştük, 'Baba niyetimi yaptım' dedi." ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine Başbakan Yıldırım, şehidin büyük kahramanlık yaptığını, kahramanlığının evlatları ve ailesi tarafından nesilden nesile gururla anlatılacağını belirtti.

Yıldırım, "Acı büyük ama hangi uğurda fedayı can yaptığımız daha da büyük. Bu vatan sevgisi, millet sevgisi bizim insanımızda olduğu müddetçe hiçbir güç bu memlekete, bu millete zarar veremez. Bundan sonra bize düşen Oğuz Kaan ve diğer şehitlerimizin emanetine sahip çıkmak. Bunun için hepimiz buna gözümüz gibi sahip çıkacağız. Eğer sizin de müsaadeniz olursa Keçiören Ovacık'ta beş okul bir arada, bir kampüs yapıyoruz. Bu külliyeye şehidimizin ismini verelim istiyoruz." diye konuştu.

Başbakan Yıldırım'a, ziyaretinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ümit Dündar, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Emrullah İşler ile Ankara Valisi Ercan Topaca eşlik etti.

Zeytin Dalı Harekatı'nda 23 Ocak'ta şehit olan Piyade Üsteğmen Usta'nın naaşına dün ulaşılmıştı.

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Binali Yıldırım Hulusi Akar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title