Haberler

Ahmet Ağaoğlu Başkan Seçilince Herkes Aynı Soruyu Sordu: Ali Ağaoğlu'nun Akrabası mı?

Güncelleme:

Trabzonspor'da Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'da başkanlık için yarıştığı Metin Kaya'yı geride bırakan Ahmet Ağaoğlu , bordo-mavili kulübün 17. başkanı oldu.

İşte Trabzonspor'un yeni başkanı Ahmet Ağaoğlu hakkında bilmeniz gereken her şey...

1958 yılında Trabzon'da dünyaya gelen Ahmet Ağaoğlu, 1971 yılında lise öğrenimi için İstanbul'a gelmiş ve dört yılda dört farklı lisede okuduktan sonra yüksek deniclik okulunda öğrenimini tamamlamıştır.

GEMİ İŞLETMECİLİĞİ YAPIYOR

Şu anki adıyla İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Güverte Bölümü'nden 1979 yılında 3. kaptan olarak mezun olan Ahmet Ağaoğlu, 6 yıl boyunca uzun yol kaptanlığı yapmış ve 1986 yılında gemi acenteliği ve gemi servisi gibi hizmetler vermek üzere kendi denizcilik şirketini kurmuştur. Günümüzde de faaliyetlerini sürdüren şirket ağırlıklı olarak gemi işletmeciliği yapmaktadır.

GOLF FEDERASYONU BAŞKANLIĞI YAPTI

Ahmet Ağaoğlu, Türkiye'de golf sporunun gelişiminde de başrol oynayan isimlerden birisi. 1996 yılında Klassis Golf Kulübü'nde golf oynamaya başlayan Ahmet Ağaoğlu, 2000 yılında Golf Federasyonu başkanı olmuş ve dört yıllık görev süresi boyunca Golf Milli Takımı'nın kurulması için yoğun çaba harcadı.

Türkiye'nin golf turizminden 2,5 milyar dolar gelir elde etmesi hedefiyle 2004 yılında '4 Yılda 100 Golf Sahası' kampanyasının başlatılmasını sağladı. Golfü Anadolu'ya yaymak ve genç yetenekleri bu spora kazandırmak amacıyla dokuz ildeki pilot okullarda öğrencilere golf eğitimine öncülük yaptı. 2000 yılında 70 civarında olan lisanslı sporcu sayısı 2009 yılında 5,500'e çıktı. 2004 yılının sonunda yeniden Federasyon Başkanlığı'na seçilen Ahmet Ağaoğlu döneminde Türk golfü tarihi başarıları yaşadı.

TRABZONSPOR'DA BAŞKAN YARDIMCILIĞI YAPTI

1993 yıılında Sadri Şener başkanlığındaki Trabzonspor yönetiminde idarecilik yapan Ahmet Ağaoğlu, 2000-2002 yıllar arasında ise Özkan Sümer döneminde başkan yardımcılığı görevini üstlenmiştir.

ALİ AĞAOĞLU'NUN AKRABASI DEĞİL

Ahmet Ağaoğlu ile ünlü iş adamı Ali Ağaoğlu arasında bir akrabalık bulunmamaktadır.

Ahmet Ağaoğlu, 2013 yılında vermiş olduğu bir röportajda bu durumla ilgili şöyle konuşmuştu:

"Ali Ağaoğlu ile hiçbir akrabalığım yoktur. Ama sevdiğim bir arkadaşımdır. Hoş bir tesadüfle liseyi birlikte Kabataş Erkek Lisesi'nde okuduk. Benim adım Ahmet Ali Ağaoğlu'dur. Lisede bana Ali Ağaoğlu denirdi. O yüzden okulda çok karıştırılırdık. Ama ikimizin de dersleri pek iyi olmadığı için bu karıştırmalar bizi pek etkilemedi! Bizi birbirimize de çok benzetirler. Abi kardeş sanırlar..."

Kaynak: Haberler.com / Spor

Trabzonspor Ali Ağaoğlu Metin Kaya Spor Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500

Yorumlar (8)

Fenerbahçeli Yıldıray:

Bir Fenerbahçeli olarak sayın Ahmet AĞAOĞLU''nun başkanlığının kutlar Trabzonspor camiasına başarılar dilerim.

6
1
yanıtYanıtla
Misafir:

Başım döndü birisi şu Trabzonspor’u durdursun altı ayda bir başkan değişiyor

3
2
yanıtYanıtla
Misafir:

İşleri bozuldu herhalde Hacıosmanoğlu’ gibi çalarlar giderler

3
1
yanıtYanıtla
ali veli 49-50:

hayırlı uğurlu olsun başkanlığın ahmet abi çok zor ateşden bir gömlek aldın abi allah yar ve yardımcınız olsun.bütün trabzonlulara ve trabzonsporlulara sesleniyorum ahmet abinin etrafında birleşin destek olun bu işin altından ahmet abiyle kalkınmassa işimiz allaha kalır.

4
0
yanıtYanıtla
Ferdinand:

Diyor ki 3-4 sene dahan Trabzonspor''dan bir şey olmaz. Boşuna beklemeyin, orta sıraları zorlamaya devam. Samet Aybaba, Sadi Tekelioğlu veya Tolunay Kafkasla devam edeceğiz diyor. Hangisinin bir başarısı var. Çaykur Rizesporun bedduası var. Trabzonsporlu olarak söylüyorum. Küme düşmediğimiz her sene şükretmeliyiz.

0
4
yanıtYanıtla
Wwwww:

Bunun ismini duymak bile istemiyorum

0
3
yanıtYanıtla
batuhan:

HAYIRLI OLSUN

2
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

Bizim gibi verginizi verin, topçulara milyonları verip devletten af, borç sildirme beklemeyin yeter.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title